Rămâi conectat

Ştirea zilei

Țeapă cu diplome false, în Alba. Ce pedeapsă a primit femeia care a înșelat mai mulți oameni cu peste 20.000 de lei

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Teapă cu diplome false, în Alba. Ce pedeapsă a primit femeia care a înșelat mai mulți oameni cu peste 20.000 de lei

O femeie din județul Alba a fost condamnată la doi ani de închisoare, de către Judecătoria Alba Iulia, după ce a organizat cursuri de formare, promițând mai multor persoane că după examenul final vor primi diplome acreditate, însă societatea comercială prin care susținea cursurile nu era acreditată în acest sens.

În perioada noiembrie 2018 – februarie 2019, inculpata a indus în eroare mai multe persoane, în sensul că le-a promis că organizează prin societatea pe care o administrează, cursuri autorizate pentru obţinerea de diplome certificate de către Ministerul Muncii şi Educaţiei Naţionale referitoare la prelucrarea şi protecţia datelor cu caracter personal (conform G.D.P.R. – Regulamentul General privind Protecţia Datelor Personale).

Persoana inculpată a determinat persoanele vătămate să-i achite taxa de participare la curs în cuantum de 490 lei/persoană şi să se înscrie la cursurile de formare organizate în zilele de 25.01.2019, 26.01.2019 şi 08.02.2019 în vederea eliberării respectivelor diplome.

Acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece societatea comercială nu era autorizată să desfăşoare cursuri având ca obiect protecţia datelor cu caracter personal şi nici un alt tip de program, prin fapta sa creându-le victimelor un prejudiciu total de 20.650 lei (ce include şi sumele de bani reprezentând alte taxe de consultanţă şi reprezentare plătite inculpatei).

În datele de 25.01.2019, 26.01.2019 şi 08.02.2019, la sediul unei fundații, inculpata a organizat cursuri de formare în domeniul GDPR, cursuri pe care ea însăşi le-a susţinut, cu prilejul cărora i-a asigurat pe participanţi că la finalul acestora le va elibera diplome autorizate, iar în urma obţinerii acestora vor putea fi angajaţi drept responsabili cu protecţia datelor în cadrul unei societăţi comerciale, urmând ca pentru un astfel de post, cheltuielile salariale să fie subvenţionate din bugetul Uniunii Europene.

Pentru organizarea acestor cursuri, inculpata a primit de la persoanele vătămate suma totală de 20.650 lei (ce include şi sumele de bani reprezentând alte taxe de consultanţă şi reprezentare plătite inculpatei), însă, deoarece nu era autorizată să desfăşoare astfel de cursuri iar participanţii au realizat că au fost induşi în eroare, cursurile nu s-au mai finalizat, iar inculpata nu le-a eliberat victimelor nicio diplomă sau vreo adeverință din care să rezulte că au urmat aceste forme de pregătire în domeniu, aşa cum s-a obligat iniţial.

„În baza art. 244 alin. 1 Cod Penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (14 acte materiale) raportat la art. 396 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpata la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de înşelăciune în dauna persoanelor vătămate”, se arată în hotărârea


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea