Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ştirea zilei

Țeapă cu diplome false, în Alba. Ce pedeapsă a primit femeia care a înșelat mai mulți oameni cu peste 20.000 de lei

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Teapă cu diplome false, în Alba. Ce pedeapsă a primit femeia care a înșelat mai mulți oameni cu peste 20.000 de lei

O femeie din județul Alba a fost condamnată la doi ani de închisoare, de către Judecătoria Alba Iulia, după ce a organizat cursuri de formare, promițând mai multor persoane că după examenul final vor primi diplome acreditate, însă societatea comercială prin care susținea cursurile nu era acreditată în acest sens.

În perioada noiembrie 2018 – februarie 2019, inculpata a indus în eroare mai multe persoane, în sensul că le-a promis că organizează prin societatea pe care o administrează, cursuri autorizate pentru obţinerea de diplome certificate de către Ministerul Muncii şi Educaţiei Naţionale referitoare la prelucrarea şi protecţia datelor cu caracter personal (conform G.D.P.R. – Regulamentul General privind Protecţia Datelor Personale).

Elit - Gustul Desăvârșit

Persoana inculpată a determinat persoanele vătămate să-i achite taxa de participare la curs în cuantum de 490 lei/persoană şi să se înscrie la cursurile de formare organizate în zilele de 25.01.2019, 26.01.2019 şi 08.02.2019 în vederea eliberării respectivelor diplome.

Acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece societatea comercială nu era autorizată să desfăşoare cursuri având ca obiect protecţia datelor cu caracter personal şi nici un alt tip de program, prin fapta sa creându-le victimelor un prejudiciu total de 20.650 lei (ce include şi sumele de bani reprezentând alte taxe de consultanţă şi reprezentare plătite inculpatei).

În datele de 25.01.2019, 26.01.2019 şi 08.02.2019, la sediul unei fundații, inculpata a organizat cursuri de formare în domeniul GDPR, cursuri pe care ea însăşi le-a susţinut, cu prilejul cărora i-a asigurat pe participanţi că la finalul acestora le va elibera diplome autorizate, iar în urma obţinerii acestora vor putea fi angajaţi drept responsabili cu protecţia datelor în cadrul unei societăţi comerciale, urmând ca pentru un astfel de post, cheltuielile salariale să fie subvenţionate din bugetul Uniunii Europene.

Pentru organizarea acestor cursuri, inculpata a primit de la persoanele vătămate suma totală de 20.650 lei (ce include şi sumele de bani reprezentând alte taxe de consultanţă şi reprezentare plătite inculpatei), însă, deoarece nu era autorizată să desfăşoare astfel de cursuri iar participanţii au realizat că au fost induşi în eroare, cursurile nu s-au mai finalizat, iar inculpata nu le-a eliberat victimelor nicio diplomă sau vreo adeverință din care să rezulte că au urmat aceste forme de pregătire în domeniu, aşa cum s-a obligat iniţial.

„În baza art. 244 alin. 1 Cod Penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (14 acte materiale) raportat la art. 396 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpata la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de înşelăciune în dauna persoanelor vătămate”, se arată în hotărârea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

COD GALBEN de ceață și ghețuș în zona joasă a județului Alba, până la ora 10.00: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 50

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de ceață și ghețuș în zona joasă a județului Alba, până la ora 10.00: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 50

Meteorologii AMN au emis luni, 28 noiembrie, o nouă avertizare de tip nowcasting cod galben de ceață, pentru județul Alba, până la ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, se va semnala local ceață, care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m, care în funcție și de condițiile locale, va favoriza formarea ghețușului.

Este vizată zona joasă a județului Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Peste 145.000 de turiști au fost cazați în Alba de la începutul anului 2022: Ce pondere au avut străinii

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Peste 145.000 de turiști au fost cazați în Alba de la începutul anului 2022: Ce pondere au avut străinii

În luna septembrie 2022, în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 18962 turiști, majoritatea au fost cazați în hoteluri (45,7%), pensiuni agroturistice (25,6%), pensiuni turistice (17,5%), înregistrându-se o scadere cu 9278 persoane (-32,9%) faţă de luna anterioară si crestere cu 339 persoane (+1,8%) faţă de luna corespunzatoare din anul 2021.

Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat) înregistrate în septembrie 2022 a fost de 34710, mai putin cu 22251 innoptari (-39,1%) faţă de luna anterioara si mai mult cu 3160 (+10%) faţă de luna septembrie 2021. Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această lună a fost de 1,92 zile, față de 1,69 zile cea înregistrată în septembrie 2021.

Elit - Gustul Desăvârșit

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna septembrie 2022 a fost de 23,7%, mai mic atat fata de luna anterioară (35,3%) cat si fata de luna corespunzatoare din anul anterior (24,7%), pe ţară înregistrându-se un indice de 32,1%.

În perioada 1.01-30.09.2022 în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 146136 turişti, înregistrându-se o crestere cu 15,7% faţă de perioada corespunzatoare din anul 2021; turiştii români deţin o pondere de 91,2% din numărul total de turişti înregistraţi la nivelul județului Alba (133304 persoane), iar turiştii străini (12832 persoane) si reprezintă 8,8%.

Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat) a fost de 270221 ( 23624 turisti straini ), mai mult cu 18% faţă de perioada similara din anul 2021, durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această perioadă fiind de 1,85 zile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Scrisori emoționante din Alba către Moș Crăciun: Petronela, o fetiță de 14 ani își dorește să poată vedea din nou

Ziarul Unirea

Publicat

în

Scrisori emoționante din Alba către Moș Crăciun: Petronela, o fetiță de 14 ani își dorește să poată vedea din nou

Pentru majoritatea dintre noi sărbătoarea Crăciunului este un moment de bucurie și Moșul vine cu tolba plină. Sunt însă multe familii cu care viața a fost mai puțin generoasă și care în aceste momente au nevoie să simtă că nu sunt uitați de semenii lor.

Scrisorile copiilor sunt pur şi simplu tulburătoare. Ei visează ca Moş Crăciun să le aducă o dulciuri, hainuțe sau vederea pierdută.

CITEȘTE ȘI: Cum va fi vremea de Crăciun 2022 și de Anul Nou 2023: Vom avea sau nu zăpadă de Sărbători?

Petronela este unul dintre cei trei copii crescuți într-o familie cu multe neajunsuri însă în care iubirea este din belșug. Fețița de 14 ani și-ar dori ca Moșul să-i readucă vederea pierdută după a treisprezecea operație, un parfum și niște dulciuri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fratele său Denis, mezinul familiei, își dorește dulciuri, un telefon și ar vrea ca sora lui să poată vedea din nou pentru a merge împreună la școală.

Pe lângă cei doi copii, familia mai are un băiat luat în plasament. Micuțul Istvan ar vrea un trening și dulciuri „dacă se poate”.

„Am o scrisoare mai delicată. Este vorba despre 3 copii, o fată care și-a pierdut vederea, fratele ei și un băiat luat în plasament, tot cu probleme de vedere și el. Ma înclin în fata mamei lor care-și dedică integral viața să le asigure un trai decent. Cine vrea să ia aceasta scrisoare, îmi poate scrie pe whatsapp la 0753467330”, a scris Raluca Crișan pe facebook.

Cum poți ajuta

Fiecărui copil îi suntem datori cu o copilărie, îi suntem datori cu un zâmbet, o îmbrățișare. Vreți să fiți Moș Crăciun pentru un copil care are nevoie de diferite lucruri, iar cei din familie nu își permit să i le cumpere? Puteți face acest lucru luând legătura telefonic cu inițiatoarea proiectului pe profilul de Facebook – Raluca Crișan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea