Rămâi conectat

Ştirea zilei

Taxele pentru creșele din Alba Iulia în 2020: Ce contribuții vor plăti părinții lunar pentru copiii lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Taxele la creșă pentru acest an, care vor vi plătite de părinții cu copii la creșele de stat din Alba Iulia, vor vi supuse aprobării consilierilor locali în ședința de marți, 28 ianuarie.

Direcția Creșe din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia încasează contribuția lunară de întreținere a copiilor înscriși în creșe de la părinții/reprezentanții legali ai acestora, în conformitate cu prevederile Legii 263/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea creșelor și a Hotărârii Guvernului nr. 1252/2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară.

Potrivit acestor legi costul mediu lunar de întreținere în creșă se calculează în funcție de cheltuielile de întreținere, hrană și gospodărie, obiecte de inventar, echipament și cazarmament, materiale igienico-sanitare și altele asemenea și numărul de zile frecventate de copil în creșă. Contribuția lunară de întreținere datorată de părinții/reprezentanții legali ai copiilor care frecventează creșele se calculează în baza costului mediu lunar de întreținere, valoarea contribuției fiind stabilită în cote procentuale, în funcție de veniturile familiei și de numărul de copii aflați în întreținere, fără a depăși 20% din costul mediu lunar de întreținere.

Costul mediu lunar de întreținere se aprobă anual prin act administrativ al instituției care are în administrare creșa.

Față de cele prezentate mai sus propun spre adoptare proiectul de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției părinților/reprezentanților legali pentru copiii care frecventează creșele din municipiul Alba Iulia în anul 2020.

Costul mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează creșele din municipiul Alba Iulia în anul 2020, în cuantum de 355,53 lei/copil/lună.

Contribuția părinților/reprezentanților legali ai căror copii beneficiază de serviciile creșelor din municipiul Alba Iulia se stabilește după cum urmează:
a) pentru părinții /reprezentanții legali care au un singur copil în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat peste 700 lei, cuantumul contribuției zilnice va fi de 3,38 lei/copil/zi, rotunjit la 3,40 lei;
b) pentru părinții/reprezentanții legali care au doi sau mai mulți copii în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat peste 700 lei, cuantumul contribuției zilnice va fi de 1,69 lei/copil/zi, rotunjit la 1,70 lei;
c) pentru părinții /reprezentanții legali care au un singur copil în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat între 225- 699 lei, cuantumul contribuției zilnice va fi de 1,69 lei/copil/zi, rotunjit la 1,70 lei;
d) pentru părinții/reprezentanții legali care au doi sau mai mulți copii în familie și au un venit mediu lunar brut cumulat între 225- 699 lei, cuantumul contribuției zilnice va fi de 0,84 lei/copil/zi, rotunjit la 1 leu.

Consiliul Local va suporta și contribuția părinților/reprezentanților legali care au în îngrijire copii înscriși în creșe și care sunt expuși riscului de separare de familie și au aprobate planuri de servicii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea