Rămâi conectat

Ştirea zilei

Târgul de animale de la Drâmbar – o soluţie pentru un preţ corect

Publicat

în

Soluţia propusă de parteneriatul dintre administraţia publică a comunei Ciugud, Consiliul Judeţean Alba, alte două consilii locale din judeţul Alba (Sălciua şi Teiuş) şi Asociaţiile crescătorilor de bovine reprezintă un pas important în vederea reglementării comerţului cu animale în pieţe şi târguri, pentru eliminarea speculei şi protejarea producătorilor reali şi deopotrivă a cumpărătorilor. Târgul cu vânzare prin licitaţie ce va fi organizat sâmbătă, 4 decembrie, la Drîmbar, în comuna Ciugud reprezintă a treia iniţiativă de acest fel din judeţul Alba şi totodată din ţară. În vederea stimulării crescătorilor de animale pentru a adopta modelul de vânzare prin licitaţie, Primăria comunei Ciugud facilitează accesul în târg a tuturor proprietarilor de viţei care îşi înscriu animalele la licitaţie prin scutirea de la taxa de intrare. De asemenea, fiecare proprietar de viţei care îşi va vinde animalul în cadrul licitaţiei va beneficia de o masă gratuită din partea gazdelor, a instituţiei organizatoare, Primăria Ciugud. Potrivit declaraţiei primarului Gheorghe Damian, „organizarea acestui târg reprezintă materializarea cunoştinţelor acumulate de administraţia locală şi judeţeană în urma schimburilor de experienţă şi a vizitelor de lucru efectuate în regiuni rurale din state europene – Germania şi Franţa – unde acest model de vânzare se aplică cu succes oferind o modalitate justă de interacţiune directă între producătorul agricol şi cumpărător sau consumator. În cadrul proiectului „Constituire GAL Ţara Secaşelor”, finanţat din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală şi implementat de comuna Ciugud, 16 primari din judeţul Alba au participat la o vizită de lucru în zona Rhone din Franţa, în localitatea St. Martin En Haut, unde se organizează săptămânal astfel de târguri sau expoziţii cu vânzare prin licitaţie. Comuna Ciugud deţine experienţă în astfel de evenimente, organizând încă din anul 2002 expoziţii de animale cu vânzare, sub coordonarea Asistenţei Tehnice Germane – GTZ – condusă de regretatul doctor Iacob. Prin facilităţile oferite de primărie proprietarilor care îşi înscriu şi vând animalele la licitaţie, în cadrul târgului de la Drâmbar, dorim să încurajăm participarea directă a crescătorilor de animale în relaţia cu cumpărătorii, excluzând astfel intermediarii şi generând un spaţiu propice practicării unui comerţ just, în conformitate cu principiile europene”. (A.D.T.)

Publicitate

Ştirea zilei

Câte persoane din județul ALBA, infectate cu COVID, sunt internate astăzi în secțiile ATI

Publicat

în

Câte persoane din județul ALBA, infectate cu COVID, sunt internate astăzi în secțiile ATI

Luni, 20.09.2021, conform unui răspuns al Direcției de Sănătate Publică Alba, la solicitarea ZiarulUnirea.ro, în secțiile ATI din județul Alba sunt internate  13 persoane.

Duminică, 19.09.2021, au fost raportate 52 de noi infectări cu COVID-19 în județul Alba, dintre care 16 în Alba Iulia. La nivel național : 3817 cazuri noi de COVID-19 și 58 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 a fost de 7.388. Dintre acestea, 849  internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 201 fiind minori, 183 internați în secții și 18 la ATI.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

DOLIU în fotbalul albaiulian: Uniristul Cornel Simtion “Bucea” a plecat să apere în echipa Îngerilor!

Publicat

în

DOLIU în fotbalul albaiulian: Uniristul Cornel Simtion “Bucea” a plecat să apere în echipa Îngerilor!

Cornel Simtion “Bucea”, fostul unirist a plecat la cele veșnice. Fost portar al Unirii Alba Iulia în anii ’80-’90, Cornel Simtion și-a legat destinul de formația fanion a Albei pe care a slujit-o din mai multe ipostaze, jucător, antrenor cu portarii și conducător, durmurile fotbalului ducându-l și la Cuprirom Abrud, în liga a 3-a, pe banca tehnică.

La numai 68 de ani, “Bucea” cum era arhicunoscut în lumea fotbalului, nu a reușit să câștige partida cu destin potrivnic și o boală necruțătoare, ce l-a măcinat în ultimii ai ai existenței. Din păcate, echipa Îngerilor este tot nau numeroasă, iar Cornel Simtion s-a alăturat foștilor jucători “alb-negrii”, care s-au stins, din păcate, mult prea devreme.

În Ceruri s-au strâns uniriști din diverse generații, nume precum Florian Brumaru, Neluțu Popa, Mircea Cimpoieș, Nicolae Căian, Iani Mitracu, Marian Georgescu, Gheorghe Dumitru, Cristian Trif, Traian Pop, Ionel Paștiu sau Bela Șooș. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

Prognoza METEO pentru această săptămână: VREMEA se schimbă radical și se anunță frig și ploi însemnate

Publicat

în

Prognoza METEO pentru această săptămână: VREMEA se schimbă radical și se anunță frig și ploi însemnate

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat la Digi 24 că duminică, 19 septembrie, și luni, 20 septembrie, temperaturile la nivel național vor mai depăși 25 de grade Celsius, dar apoi vor coborî „semnificativ” și vor urma ploile.

„Ne așteptăm la scăderea valorilor de temperaturi, mai semnificativ începând de marți, apoi miercuri și joi vom înregistra cele mai coborâte valori, atât la nivelul maximelor, cât și al minimelor pentru această săptămână”, a afirmat directorul ANM, Elena Mateescu.

„Dacă astăzi și mâine mai contăm pe valori care să depășească 25 de grade Celsius, mai ales în partea de sud și sud-est a țării, în partea de vest, centru și nord-est simțim deja temperaturile mai coborâte, 11-15 grade”.

Electrica Furnizare Discount

Directorul ANM a precizat că, pe lângă scăderea temperaturilor, vor urma și ploi zilele următoare.

„Ne așteptăm și la ploi în această perioadă, în partea de nord, nord-est, zona de munte, dar trebuie să menționăm intensificările de vânt”, a precizat aceasta.

În Capitală temperaturile vor scădea în zilele următoare sub 20 de grade. „La București, în zilele de marți, miercuri și joi, ne așteptăm să consemnăm valori în jurul a cel mult 18-19 grade”, a mai punctat Elena Mateescu. Potrivit meteorologului, pe finalul lunii septembrie se prognozează din nou „valori care să depășească pragul unei zile de vară”, adică maxime de 29 de grade Celsius.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare