Rămâi conectat

Sport

“Ţânţarul” revine în Liga 1 *Cornel Ţălnar va prelua Gaz Metan Mediaş

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cristian Dulca, cel mai longeviv antrenor prezent pe prima scenă a demisionat de la Gaz Metan Mediaş, fiind al 17-lea tehnician schimbat în acest sezon. Pe banca tehnică a “găzarilor” va fi instalat Cornel Ţălnar, antrenorul care a pregătit ultima dată FC Braşov (până în etapa a 3-a) dându-şi acordul de principiu pentru a preluat Gazul. Cornel Ţălnar va antrena abia de anul viitor, în ultima etapă urmând să stea pe bancă antrenorii secunzi. Primul pe care l-a sunat Ioan Horoba, preşedintele Gazului a fost Cornel Ţălnar, cel care este liber de contract după ce s-a despărţit în vară de FC Braşov, deşi pe listă se afla şi ex-uniristul Adrian Falub. “Ţânţarul” şi-a dat acordul de principiu în aceste zile şi urmează să revină în circuitul Ligii 1. “Am avut ceva discuţii cu domnul Horoba, dar vom vedea după ce se termină turul. Atunci vom discuta mai amănunţit despre ce trebuie făcut. Desigur că verbal ne-am înţeles, dar trebuie discutat şi despre lot, despre cine a dat satisfacţie şi cine a rămas «corijent» în acest tur de campionat”, a spus Cornel Ţălnar, citat de Prosport.

Antrenorul care spune că marele atuu al Gazului în lupta pentru salvarea de la retrogradare este stabilitatea financiară. E o situaţie destul de grea, dar cred că băieţii pot să se mobilizeze şi să obţină rezultate. Am discutat cu domnul Horoba şi despre partea financiară şi am fost fericit să aflu că Gaz Metan este una dintre puţinele echipe, care au stabilitate din acest punct de vedere. Chiar şi la Steaua sunt întârzieri. Am înţeles că bugetul pentru anul viitor este stabilit şi acest lucru este îmbucurător”, a declarat pentru aceeaşi sursă media Cornel Ţălnar, cel ce a mai fost şi pe lista Concordiei Chiajna. Dacă va prelua Gaz Metan Mediaş, ”Ţânţarul” ar ajunge la a şasea echipă pe care o pregăteşte în Liga 1 după Inter Sibiu, Dinamo, Universitatea Cluj, Ceahlăul Piatra Neamţ şi FC Braşov. După desfăşurarea a 16 etape, Gaz Metan Mediaş se află pe loc retrogradabil în Liga 1, 14, şi are acumulate 15 puncte, la egalitate cu “U” Cluj şi Pandurii Tg. Jiu. În ultima rundă, culmea coincidenţei, vineri, 5 decembrie, Gaz Metan Mediaş va întâlni, pe teren propriu, fosta echipă a lui Ţălnar, FC Braşov, într-o partidă cu implicaţii în zona fierbinte a clasamentului. În efectivul grupării sibiene sunt actualmente doi fotbalişti ce au cochetat cu fotbalul judeţean, Florin Dan (FC Unirea Alba Iulia, 2009-2010) şi Iulian Cristea (Metalurgistul Cugir, în prima parte a acestui an).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea