Rămâi conectat

Curier Județean

Tânărul sportiv Levente Ioan Polgar organizează primul ultramaraton din istoria municipiului Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul ultramaraton din istoria Aiudului va fi organizat, la sfârșitul lunii martie, de tânărul alergător Levente Ioan Polgar, un aiudean cu o dizabilitate dobândită în urma unui accident, dar cu o ambiţie de fier, care a demonstrat tuturor că performanţa poate fi atinsă şi că se pot urca culmi greu de imaginat în ciuda faptului că ai unele probleme. Prin inițiativa sa, municipiul se va înscrie pe lista localităţilor care găzduiesc manifestări sportive extreme.

maratonMi-am propus de mai mult timp să organizez acest maraton. Până la această oră lucrurile merg bine. Împreună cu echipa mea (Harsan Stelu, Dinu Bianca şi Robert Theiss) am început pregătirile şi sper ca până la data concursului, 28 martie, totul să fie în regulă”, ne-a declarat aiudeanul Levente Ioan Polgar, ultramaratonistul care a avut această iniţiativă.

Având drept slogan „O zi împreună”, ultaramaratonul organizat de către tânărul alergător Levente Ioan Polgar are drept scop strângerea de fonduri pentru unele asociaţii care se ocupă de ajutorarea persoanelor aflate în mari dificultăţi. În acest scop, fondurile care se vor strânge în cadrul evenimentului de la Aiud din luna martie vor merge la Asociaţia „Little People Romania” (asociaţie care se ocupă de copiii cu cancer) şi Asociaţia „Neuromotor Romania” (Asociaţia naţională a persoanelor aflate în scaun cu rotile).

Am început să alerg sub sloganul: “Alerg pentru cei care nu pot” şi alerg în scopuri umanitare pentru a strânge sumele menite ajutorării persoanelor cu nevoi speciale care încearcă să se descurce într-un sistem social care nu prea îi protejează şi nu le oferă suficiente resurse pentru o viaţă normală. Acest eveniment, „O zi împreună”, înseamnă un maraton şi un semimaraton, o supercompetiţie prin care vrem să strângem cât mai multe fonduri pentru asociaţiile pe care vrem să le ajutăm. Vom avea invitaţi importanţi, iar buna dispoziţie şi zâmbetele sunt obligatorii pe tot parcusul zilei”, ne-a mai declarat alergătorul aiudean.

Potrivit acestuia, înscrierile se fac doar online, pe un site special creat (http://www.werun.ro), nu există taxă de înscriere, aşa cum se obişnuieşte, dar se acceptă şi se încurajează orice donaţie, care poate fi virată într-un cont special deschis (cont: RO19BRDE010SV38255670100) pe numele Levente Ioan Polgar.

Sperăm ca lumea, în special oamenii de afaceri din oraş, judeţ şi din ţară, să ne ajute şi să doneze cât mai mulţi bani pentru grupurile ţintă pe care le avem în calcul. Suma ce se va strânge va fi donată, de faţă cu toţi participanţii, chiar în ziua concursului, în mod egal celor două asociaţii pe care le-am enumerat mai devreme”, ne-a mai declarat Levente Ioan Polgar. Se pare că iniţiativa tânărului aiudean „a prins” în rândurile alergătorilor de cursă lungă. Numai aşa se poate explica de ce, la numai câteva zile de la deschiderea siteului şi anunţarea acestui eveniment, s-au înscris deja 100 de concurenţi din toate regiunile ţării.

Din cele discutate cu organizatorii, am înţeles că startul maratonului de 42 de kilometri se va da din centrul oraşului Aiud. După un km de asfalt, se va intra în pădure, unde se va alerga pe un drum forestier, se va ieşi din pădure pe o mirişte, la capătul acesteia se va traversa şoseaua (care nu este prea circulată), dar care va fi supravegheată de poliţie. În acest punct de pe traseu, drumurile participanţilor se vor despărţi, maratonul va continua cu o urcare pe dealul Mirăslăului, pe potecă, după care va intra în pădurea Mirăslăului şi va ieşi la Cicău, pe păşune, cu o întoarcere după pădurea Mirăslăului, pe urmă concurenţii trebuie să se întoarcă pe acelaşi traseu până unde s-au despărţit de semimaratonişti, urmând acelaşi drum pe care au venit până în centrul municipiului Aiud.

Levente Polgar ne-a mai spus că speră ca la finalul concursului participanţii şi locuitorii municipiului să se bucure de un spectacol muzical-artistic ce va fi organizat împreună cu sponsorii, pe care-i doreşte să fie în număr cât mai mare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 20-21 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 20-21 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 20-21 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea