Tânărul găsit mort la Corna, intrase în mină să caute aur

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Vineri dimineaţa, la ora 8.10 agenţii Postului de Poliţie Roşia Montană au fost sesizaţi de către un cetăţean din comună că în dimineaţa aceleiaşi zile, în jurul orei 4.00, l-a găsit pe nepotul său, C.G.C. de 29 de ani, din Cluj Napoca, decedat într-o galerie de mină de pe raza satului Corna.
La faţa locului s-a deplasat echipa de cercetare care a constatat că în galeria de mină neexploatată de prin 1980, nu se poate face accesul decât cu echipament special, astfel că, s-a solicitat deplasarea la faţa locului a unei echipe speciale de salvatori minieri de la mina Petroşani, Hunedoara.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că în data de joi, 4 august, la ora 11.00, C.G.C. a plecat de la domiciliul bunicii sale din Abrud spre satul Corna, fără a mai reveni. Intrând în alertă seara, unchiul său împreună cu alţi doi vecini au început să-l caute găsindu-l abia a doua zi, în jurul orei 4,00 dimineaţa.
În urma activităţilor desfăşurate între orele 17.00 şi 19.40 de către echipa de 8 salvatori minieri din cadrul Staţiei Centrale de Salvare Minieră Petroşani, sprijiniţi de 6 angajaţi ai companiei miniere din Roşia Montană, din Galeria Vercheş – orizontul 884, a fost recuperat cadavrul lui C.G.C.
În urma examinării externe a cadavrului, s-a constatat că acesta prezintă pe faţă escoriaţii de suprafaţă superficiale, iar îmbrăcămintea era murdară de pământ.
Lângă cadavru au fost găsite un detector de metale, o săpăligă pentru minerit, lanternă pentru cască cu acumulatori, o daltă, un ciocan, fişe pentru capse, obiecte care este posibil să fi fost folosite de către C.G.C. pentru căutare de minereu aurifer.
Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Orăşenesc Câmpeni unde urmează să fie efectuată necropsia pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morţii.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

albaiulianca 8 august 2011 at 11:31

Valva Baii, ea este de vina!

anca 11 august 2011 at 1:06

esti bolnav Traiane, mergi la un consult,esti plin de ura si rautate, mi-e rusine ca esti ortodox de-al meu!

Comentariile sunt oprite