Rămâi conectat

Actualitate

Tânără româncă de 23 de ani, ucisă în timp ce se afla în Italia, în vacanță. A fost lovită de o mașină, iar șoferul a fugit de la locul accidentului

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Tânără româncă de 23 de ani, ucisă în timp ce se afla în Italia, în vacanță. A fost lovită de o mașină, iar șoferul a fugit de la locul accidentului

În cursul zilei de luni, o tânără româncă a decedat, în Italia, unde a fost lovită de o mașină al cărei șofer a fugit de la locul accidentului după impact. Aceasta a fost lovită de mașină și a fost abandonată pe șosea.

Accidentul în care tânăra din Carei și-a pierdut viața a avut loc luni de dimineață și șoferul vinovat e căutat încă de poliția italiană.

Elit - Gustul Desăvârșit

Accidentul s-a produs pe șoseaua Cassino-Atina, în apropiere de ieșirea spre via San Pasquale. Corriere dela Serra scrie că tânăra româncă fusese vizitată la spital, în Cassino, cu o seară înainte. La scurt timp după aceea, în jurul orei 21.30, duminică, ea a părăsit în mod independent camera de urgență.

A rătăcit toată noaptea, probabil dormind pe vreo bancă sau adăpost improvizat și dimineața, în zori, când se întorcea spre spital, a fost lovită de o mașină, la câteva sute de metri de unitatea medicală.

Șoferul, în ciuda impactului violent, nu s-a oprit, dimpotrivă, a accelerat și a dispărut. Acum carabinierii, coordonați de căpitanul Giuseppe Scolaro, îl caută, cu indiciul că ar putea fi un localnic. Probabil un muncitor care trebuia să intre în fabrică la 6, în tura de dimineață.

Când cadavrul româncei a fost recuperat, nu avea niciun act asupra ei și anchetatorii au descoperit că le uitase la spital, cu o seară înainte.

Carabinierii au avut de-a face cu ea în după-amiaza zilei de sâmbătă, când un telefon la 118 semnalase, în centrul orașului Cassino, prezenţa acestei fete care părea vizibil instabilă.

Carei News scrie, citând surse apropiate familiei, că Diana era plecată în vacanță în Italia.

Membrii MEEM Carei, grupul de teatru amator de limbă română din Carei, și-au luat rămas bun de la partenera lor de scenă, Diana Zaharie, care a murit tragic în Italia.

„Azi am primit o veste groaznică… Diana ne-a părăsit! Este încă greu să crezi și să accepți asta… Nu sunt suficiente cuvinte pentru toată această durere.

Diana, mereu ne-ai uimit cu energia, ambiția, sensibilitatea și talentul tău deosebit. A fost o plăcere și o onoare pentru noi să putem coopera în mai multe programe culturale comune.

Îți mulțumim pentru tot, în special pentru experiențe și amintiri! Sufletul tău artistic va rămâne cu noi pentru totdeauna!

Dorim să exprimăm sincerele noastre condoleanțe familiei îndoliate.

La revedere, îngerule! Odihnește-te în pace, Diana!”, au scris membrii MEEM Carei pe rețelele lor de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Criza energetică se intensifică: UE se pregătește pentru întreruperi de curent și alte situații de urgență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Criza energetică se intensifică, iar : Uniunea Europeană se pregătește pentru întreruperi de curent și alte situații de urgență.

Uniunea Europeană se pregătește pentru posibile întreruperi de curent și alte situații de urgență. Criza energetică se intensifică pe continentul european. Găsirea unor alternative la importurile rusești de petrol și gaze au determinat mai multe state membre ale blocului comunitar să raționalizeze energia, relatează mediafax.

Elit - Gustul Desăvârșit

Comisia Europeană se pregătește pentru întreruperi de curent și alte situații de urgență în Uniunea Europeană. Deși criza este iminentă și dificil de evitat, scăderea exporturilor rusești de combustibili fosili a împins mai multe state UE să pună în aplicare planuri de urgență care ar putea duce la raționalizare concomitent cu găsirea unor soluții alternative.

UE se pregătește pentru două scenarii. În primul scenariu, doar un număr mic de state membre sunt afectate de un incident, cum ar fi o întrerupere de curent, iar alte state UE pot furniza energie membrilor afectați.

Dar dacă un număr mare de state sunt lovite în același timp, țările blocului ar trebui să-și limiteze livrările din stocul de urgență către alți membri, iar Comisia ar putea acoperi nevoile prin rezerva sa strategică.

„Este foarte posibil ca asistența în caz de dezastre să fie necesară și în cadrul UE”, a declarat comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Războiul din Ucraina a scindat statele membre în cadrul blocului comunitar pe fondul problemelor energetice. Pe măsură ce speranțele de pace nu se întrevăd la orizont, această criză doar se va acutiza, relatează Reuters.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

MÂINE: Elevii și preșcolarii vor avea LIBER de Ziua Internaţională a Educaţiei. La sfârșitul lunii, prima vacanță din anul școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mâine, elevii și preșcolarii vor avea LIBER de Ziua Internaţională a Educaţiei, iar la sfârșitul lunii vor avea prima vacanță din anul școlar.

Elevii și preșcolarii vor avea liber miercuri, 5 octombrie, de Ziua Internaţională a Educaţiei. Pentru cadrele didactice, această zi liberă este inclusă în contractul de muncă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ziua Internațională a Educaţiei este sărbătorită în fiecare an la data de 5 octombrie, începând cu anul 1994. Aceasta a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”.

În România, Ziua mondială a educaţiei este marcată distinct de Ziua învăţătorului (5 iunie) începând cu anul 2013 şi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul de atunci al Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi de cei doi lideri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) şi Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”).

De asemenea, în această lună elevii vor avea și prima vacanță din anul școlar, în perioada 24-30 octombrie.

Structura anului școlar 2022 – 2023

Modulul 1 – cursuri: de luni, 5 septembrie 2022, până vineri, 21 octombrie 2022; vacanță: de sâmbătă, 22 octombrie 2022, până duminică, 30 octombrie 2022;
vacanță: de sâmbătă, 22 octombrie 2022, până duminică, 30 octombrie 2022;

Modulul 2 – cursuri: de luni, 31 octombrie 2022, până joi, 22 decembrie 2022; vacanță: de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023;
vacanță: de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023;

Modulul 3 – cursuri: de luni, 9 ianuarie 2023, până vineri, 3 februarie 2023, respectiv vineri, 10 februarie 2023, sau vineri, 17 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz; vacanță: o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 6—26 februarie 2023;
vacanță: o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 6—26 februarie 2023;

Modulul 4 – cursuri: de luni, 13 februarie 2023, respectiv luni, 20 februarie 2023, sau luni, 27 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până joi, 6 aprilie 2023; vacanță: de vineri, 7 aprilie 2023, până marți, 18 aprilie 2023;
vacanță: de vineri, 7 aprilie 2023, până marți, 18 aprilie 2023;

Modulul 5 – cursuri: de miercuri, 19 aprilie 2023, până vineri, 16 iunie 2023; vacanță: de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.
vacanță: de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.

Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unității de învățământ.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Transalpina, închisă temporar între Rânca și Obârșia Lotrului: Când ar putea fi redeschis traficul

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Transalpina, închisă temporar între Rânca și Obârșia Lotrului: Când ar putea fi redeschis traficul

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile: zăpadă, viscol, ceață și pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR și Poliția Rutieră, au luat marți, 4 octombrie, decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C, Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800).

Măsura închiderii temporare a circulației rutiere pe acest sector de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în această zonă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Circulația rutieră pe acest sector de drum va fi reluată când condițiile meteorologice vor permite desfășurarea traficului rutier în siguranță.

” width=”20″ height=”20″>


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea