Tânără din Alba Iulia cercetată pentru înşelăciune: a comandat produse cosmetice de la o firma folosind datele personale ale unei cunoştinţe

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Poliţiştii din Alba Iulia o cercetează pe o tânără din municipiu care s-a folosit de datele personale ale unei cunoştinţe, pentru a achiziţiona produse cosmetice de la o societate comercială care vinde prin intermediul cataloagelor de prezentare.

În fapt, la data de 26 februarie a.c., Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie din municipiu cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de înşelăciune prin care i s-a cauzat un prejudiciu în valoare de 350 de lei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Se pare că, în anul 2014, C.I.C., o tânără în vârstă de 25 de ani, din Alba Iulia, i-a solicitat victimei o copie după actul de identitate, sub pretextul că o va ajuta să obțină ajutoare din străinătate. În realitate, tânăra a folosit datele din copia actului de identitate pentru a comanda produse cosmetice de la o societate comercială care vinde prin catalog.

Ulterior, reprezentaţii societăţii comerciale i-au solicitat victimei plata contravalorii produselor cosmetice cu toate că aceasta nu a intrat niciodată în posesia lor.

Faţă de C.I.C. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

– Verificaţi identitatea persoanelor necunoscute care vă solicită informaţii personale prin telefon, pe internet, prin poştă sau în persoană;

– Nu daţi niciodată bani sau date personale unei persoane pe care nu o cunoașteți sau în care nu aveţi încredere;

– Nu semnaţi niciun document şi nu înmânaţi bani până nu faceţi propriile verificări ale persoanei/firmei cu care doriţi să colaboraţi;

– Dacă aţi identificat un escroc sau aţi devenit victima lui, sesizaţi imediat poliţia;

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

1 comentariu

gg 27 februarie 2015 at 12:09

Mda… fatutzele astea tinere din Alba Iulia daca au vazut ca in ultima vreme nu le mai merge cu videochatul au inceput cu inselaciunile.

Comentariile sunt oprite