Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Tânăr din Alba, care s-a aventurat în afara pârtiei în Munții Apuseni, găsit teafăr de salvamontiști după ce a rătăcit 12 ore în pădure. O saltea și trei pături dintr-un refugiu i-au salvat viața

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

muntii apuseniUn tânăr de 23 de ani din județul Alba, care s-a aventurat cu placa de snowboard în afara pârtiei, a fost găsit teafăr după ce s-a pierdut 12 ore într-o pădure din Munții Apuseni. Acesta s-a adăpostit într-o încăpere de patru metri pătrați, pe care a găsit-o în drum, unde se afla o saltea și trei pături, care i-au fost vitale până când au reușit să ajungă la el salvamontiștii.

Sergiu Ivan, originar din Blaj, a avut parte de experiența vieții lui, în minivacanța de Unirea Principatelor Române, după ce s-a aventurat cu placa și a rătăcit în pădure, fără telefon, aproximativ 12 ore.

Tânărul a urcat, duminică la prânz, cu telescaunul pe pârtia Piatra Grăitoare din Munții Apuseni, și a coborât prin pădure, printr-o zonă necunoscută de turiști, dorind astfel să cunoască o experiență nouă până la baza pârtiei.

Văzând că nu mai apare, în jurul orei 17.00, mama lui a alertat salvamontiștii.

”La un moment am rămas debusolat și mi-am dat seama că m-am rătăcit. Zăpada era foarte mare, iar pentru a-mi fi mai ușor mi-am abandonat placa și am căutat să ies la liman. În drumul meu am găsit un refugiu, mai exact o încăpere de patru metri pătrați, cu o saltea și 3 pături, unde, mai demult, ar fi stat de pază portarul fostei mine Băița. Aici am ales să rămân, având unde să mă încălzesc și să supraviețuiesc până în zorii zilei. Nu aveam telefonul pentru că mi l-am pierdut, în urmă cu o zi, pe pârtie”, a povestit Sergiu Ivan.

 Tânărul ne-a mărturisit că, la lăsarea întunericului, a fost cuprins de spaimă și disperare însă, în același timp, își făcea speranțe că va fi găsit.

”Așa a și fost, în jurul orei 2.00 noaptea, am auzit țipetele salvamontiștilor plecați în căutarea mea și am fost salvat”, a mai spus acesta.  

Sergiu dorește, prin intermediul ziaruluiunirea.ro, să mulțumească salvamontiștilor din Alba și Bihor pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au acționat.

”Mii de mulțumiri tuturor celor implicați, care au dat dovada de un suflet mare si profesionalism desăvârșit!”, a transmis acesta. (A.M.; D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea