Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tânăr din Alba, care s-a aventurat în afara pârtiei în Munții Apuseni, găsit teafăr de salvamontiști după ce a rătăcit 12 ore în pădure. O saltea și trei pături dintr-un refugiu i-au salvat viața

Ziarul Unirea

Publicat

în

muntii apuseniUn tânăr de 23 de ani din județul Alba, care s-a aventurat cu placa de snowboard în afara pârtiei, a fost găsit teafăr după ce s-a pierdut 12 ore într-o pădure din Munții Apuseni. Acesta s-a adăpostit într-o încăpere de patru metri pătrați, pe care a găsit-o în drum, unde se afla o saltea și trei pături, care i-au fost vitale până când au reușit să ajungă la el salvamontiștii.

Sergiu Ivan, originar din Blaj, a avut parte de experiența vieții lui, în minivacanța de Unirea Principatelor Române, după ce s-a aventurat cu placa și a rătăcit în pădure, fără telefon, aproximativ 12 ore.

Tânărul a urcat, duminică la prânz, cu telescaunul pe pârtia Piatra Grăitoare din Munții Apuseni, și a coborât prin pădure, printr-o zonă necunoscută de turiști, dorind astfel să cunoască o experiență nouă până la baza pârtiei.

Văzând că nu mai apare, în jurul orei 17.00, mama lui a alertat salvamontiștii.

”La un moment am rămas debusolat și mi-am dat seama că m-am rătăcit. Zăpada era foarte mare, iar pentru a-mi fi mai ușor mi-am abandonat placa și am căutat să ies la liman. În drumul meu am găsit un refugiu, mai exact o încăpere de patru metri pătrați, cu o saltea și 3 pături, unde, mai demult, ar fi stat de pază portarul fostei mine Băița. Aici am ales să rămân, având unde să mă încălzesc și să supraviețuiesc până în zorii zilei. Nu aveam telefonul pentru că mi l-am pierdut, în urmă cu o zi, pe pârtie”, a povestit Sergiu Ivan.

 Tânărul ne-a mărturisit că, la lăsarea întunericului, a fost cuprins de spaimă și disperare însă, în același timp, își făcea speranțe că va fi găsit.

”Așa a și fost, în jurul orei 2.00 noaptea, am auzit țipetele salvamontiștilor plecați în căutarea mea și am fost salvat”, a mai spus acesta.  

Sergiu dorește, prin intermediul ziaruluiunirea.ro, să mulțumească salvamontiștilor din Alba și Bihor pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au acționat.

”Mii de mulțumiri tuturor celor implicați, care au dat dovada de un suflet mare si profesionalism desăvârșit!”, a transmis acesta. (A.M.; D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Ziua de 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia a debutat cu Marşul Unirii, de la ora 08:00, cu pornire de la gara feroviară. La eveniment au participat oameni din toate colțurile țării, din stânga și din dreapta Prutului, dar și participanți din Diaspora.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

Numărul participanților la eveniment este estimat la 10.000 de persoane. De asemenea, partidul a închiriat deja aproape integral Hotelul Cetate, cel mai mare din Alba Iulia, și a făcut cerere la SNCFR pentru a închiria un tren cu care Simion și câteva sute de membri de partid să vină din București în municipiul din Transilvania.

Traseul Marşului Unirii are 6 kilometri şi s-a desfăşurat pe traseul Gara Alba Iulia – Bd. Încoronării – Bd. Ferdinand I – str. Mihai Viteazul – Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan – Catedrala Încoronării.

În cursul acestei zile festive, la Alba Iulia va mai avea loc și un Te Deum, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia și începând cu ora 15.00, de o paradă militară spectaculoasă, o defilare a peste 1.000 de militari, zeci de mijloace tehnice, elicoptere IAR 330 SOCAT, avioane F-16 Fighting Falcon, avioane C-130 Hercules și autospeciale – reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informații, Poliției Locale și plutoane de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare