Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Tâlhărie pentru 6 lei într-o comună din județul Alba. Au intrat peste un bătrân de 83 de ani, l-au amenințat cu moartea și au vrut să îl jefuiască

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tâlhărie pentru 6 lei într-o comună din județul Alba. Au intrat peste un bătrân de 83 de ani, l-au amenințat cu moartea și au vrut să îl jefuiască • Agresorii au fost condamnați la închisoare cu executare

Doi bărbați în vârstă de 39 de ani, respectiv 27 de ani, unul cu domiciliul în județul Bihor, iar celălalt din comuna Hopârta, județul Alba, sunt ”beneficiarii” unor condamnări la închisoare cu executare după ce au tâlhărit un bătrân în vârstă de 83 de ani. G. Aurel Claudiu a primit pentru fapta sa 4 ani de închisoare cu executare, iar H. Elvis a fost condamnat la 3 ani în regim de detenție. Infracțiunea a avut loc în 11 martie 2019.

Cei doi inculpați au consumat băuturi alcoolice la barul din centrul satului Silivaș, comuna Hopârta. ”În seara aceleiași zile, aproximativ în jurul orei 19.00, cei doi inculpați au luat hotărârea să facă rost de bani, prin sustragere de la persoana vătămată B.V., domiciliată în același sat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cei doi știau că aceasta este o persoană în vârstă, ce locuiește singură, într-o zonă mai retrasă și că are bani, dat fiind că în urmă cu două săptămâni a vândut unei rude a inculpatului H. un porc cu suma de 1.400 lei, astfel că s-au deplasat la imobilul acesteia.

Ambii inculpați au pătruns în interiorul locuinței persoanei vătămate prin escaladarea gardului, apoi au intrat în casă, unde au găsit-o pe persoana vătămată culcată pe un pat. Inculpații au stins lumina pentru a nu fi recunoscuți, au tras-o pe aceasta jos din pat și i-au aplicat lovituri repetate cu pumnii și picioarele, amenințând-o cu moartea și cerându-i repetat să le dea banii”, se precizează în rechizitoriul prin care cei trei au fost trimiși în judecată.

Unul dintre cei doi agresori a continuat să îl lovească pe bătrân, pe care l-a târât prin celelalte camere, unde a căutat bani și l-a amenințat din nou cu moartea, punându-i un cuțit la gât. Negăsind sume mari de bani în locuință, cei doi au sustras 6 lei și telefonul mobil al victimei.

Agresorii au fost identificați și prinși cu rapiditate de către polițiști, au fost arestați și sunt, și în prezent, după gratii, la Penitenciarul Aiud. Au recunoscut faptele, dar acest lucru nu i-a ajutat să scape de închisoare. l

Tineri ce nu par preocupați să își asigure traiul prin mijloace oneste

”Instanța apreciază că faptele inculpaților prezintă un grad concret ridicat de periculozitate, dedus din împrejurarea și modul efectiv de comitere a infracțiunii, respectiv din aceea că au acționat cu o deosebită îndrăzneală, cu un dispreț evident față de valorile sociale care ocrotesc patrimoniul, dar și integritatea fizică a persoanelor, intrând în locuința persoanei vătămate și, deși aceasta este în vârstă și în mod cert în imposibilitate de a se opune celor doi inculpați, disproporția de forțe fiind evidentă, nu au ezitat să o lovească și să o amenințe, inclusiv cu un cuțit, singura motivație a acțiunilor celor doi inculpați fiind nevoia de a face rost într-un mod facil de bani.

În ce privește persoana inculpaților, aceștia deși sunt tineri, cu stare bună de sănătate, nu par preocupați de a-și asigura traiul zilnic prin mijloace oneste, inculpatul G. părând a se specializa în a comite fapte de furt, asumându-și, în același scop al obținerii de bani în mod facil, urmări mai grave ale faptei (în trecut a fost condamnat pentru furt și vătămare corporală).

Mai mult, astfel cum a reținut instanța, inculpatul a săvârșit infracțiunea ce face obiectul cauzei în stare de recidivă postexecutorie. Reține de asemenea instanța că nici unul dintre cei doi inculpați nu are loc de muncă și nici nu există vreo dovadă că ar avea măcar vreo preocupare pentru activități cu scop lucrativ prin care să-și asigure existența.

Având în vedere aspectele expuse instanța se va orienta spre o pedeapsă cu executare efectivă în penitenciar, fiind necesară o ripostă fermă pentru a stopa comportamentul profund antisocial al celor doi inculpați.

Referitor la atitudinea pe care inculpații au avut-o față de fapta săvârșită, aceștia au recunoscut săvârșirea faptei arătând că regretă.

Însă simplul regret manifestat de inculpați nu este de natură să formeze instanței convingerea că au înțeles cu adevărat consecințele și gravitatea faptei săvârșite”, se precizează în conținutul dispozitivului de la Judecătoria Aiud.

Cei doi bărbați au contestat decizia, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel, unde va începe în 10 august 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea