Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Talente uniriste la mare căutare! Darian Borza la lotul România Under 15, Lucas Blagu – stagiu la Real Madrid

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fotbalul albaiulian produce în continuare, iar în această perioadă, Darian Borza și Lucas Blagu, doi tineri jucători sunt angrenați în acțiuni importante, primul la lotul României Under 15, iar al doilea într-un stagiu de pregătire la Real Madrid.

Talentații fotbaliști au deslușit tainele “sportului rege” la Unirea Alba Iulia și de curând s-au transferat la CS Municipal Unirea Alba Iulia (antrenor coordonator Mihai Manea).

Cel mai mic lot național al României, cel Under 15 (jucători născuți după 1 ianuarie 2007) este în stadiu de formare, iar FRF a prevăzut, în perioada 15-21 iulie, la Buftea și Mogoșoaia, un trial în vederea formării lotului național lărgit. Vor fi prezente 8 selecționate regionale, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Ardealul de Nord, Transilvania, București.

Din lotul de 17 jucători ce reprezintă Regiunea 7 Transilvania (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu), supervizat de antrenorul Alin Hancăș (din Blaj, lector SFA, referent Departamentul de Scouting FRF) face parte și mijlocașul Darian Borza (CSM Unirea Alba Iulia). De asemenea, un alt jucător din Alba, Marco Lazăr (Juniorul Aiud) rămâne în monitorizare, în postura de rezervă pentru fundași laterali.

Lucas Blagu a avut parte de o experiență de vis, pregătindu-se o anumită perioadă de timp la celebra Academie a Realului Madrid, într-un campus dedicat jucătorilor de vârste fragede. Cei doi jucători au făcut parte, până la declansarea pandemiei, din lotul Unirii Alba Iulia la juniori D, fiind pe prima poziție în campionatul organizat de AJF Alba. Au participat la diverse competiții juvenile, un loc patru la Winter Cup Brașov, în efectiv mai regăsindu-se Rareș Stanciu, fratele mai mic al internaționalului Nicolae Stanciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea