Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tăcere ”asurzitoare” în PNL Alba după declarația consilierului local Rareș Buglea

Publicat

în

*”Susțin în continuare sterilizarea femeii rrome, dacă după prima naștere la ancheta socială se dovedește că nu are condiții și nici intenția de a crește primul prunc în condiții cât de cât umane!” – declarația halucinantă a tânărului liberal local ”tronează” de două zile pe pagina sa de Facebook și este chiar mândru de ea

Așa cum vă prezentam și ieri într-un material care a stârnit furia susținătorilor PNL din Alba, consilierul local Rareș Buglea a postat pe pagina sa de Facebook un text care, în Occident ar provoca valuri de indignare însă la noi a avut ca efect aprobarea cu felicitări din partea câtorva zeci de cititori (judecând după numărul de ”like”-uri). Trist este că majoritatea dintre respectivii cititori fac parte din Tineretul Liberal din Alba! (trebuie să precizăm totuși că sunt și unii care îl dezaprobă)

Și mai trist este faptul că nici după două zile de când textul a fost semnalat inițial de ProAlba și Ziarul Unirea și apoi a fost comentat de jurnalistul independent Alexandru Cristorian pe blogul său, nu a apărut nicio reacție din partea liderilor organizației locale. Textul se află în continuare Facebook-ul lui Rareș Buglea (consilier local și președinte al Organizatiei județene a Tineretului Național Liberal din Alba) care consideră că nu a greșit cu nimic iar cei care l-au prezentat în presă sunt plătiți de adversarii politici.

Electrica Furnizare Discount

Postăm din nou acest text, exact așa cum a fost el scris, poate îl facem mai vizibil și va provoca totuși ecouri la partid:

”Am introdus noi apa in tiganime…( apropo, cand intrebi pe cineva de acolo unde locuieste mai nou nu zice tiganime, zice langa dedeman 🙂 ) Ei bine dragii mei acolo sa introdus apa si un strat subtire de pavele( asa de dragul votului) dar este total insuficient! In loc de apa va fi enorm de greu sa introducem mentalitatea si educatia acolo si mai ales zic eu, educatia sexuala…. stiu ca falsii umanisti ma vor critica aspru, dar sustin in continuare sterilizarea femeii rrome, daca dupa prima nastere la ancheta sociala se dovedeste ca nu are conditii si nici intentia de a creste primul prunc in conditii cat de cat umane! de ce o mai lasam sa il nasca si pe al 2-lea si pe al 5-lea……sa platesaca statul ajutoare sociale si sa punem noi zece lacate pe poarta???? Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea….lui, insa cea ce facem noi acum, adica fam de romani care un copil maxim doi, iar fam de tigani si ma refer aici la tiganii cei mai needucati si ne integrati…de la cinci copii in sus…este o dovada de inconstienta si iresponsabilitate fata de viitorul acestei tari! si cred ca le asiguram un viitor foarte „sigur” copiilor nostri, pe cand vor fi ei mari ,iar ponderea va fi de 5 la 1”.

Rareş Buglea – preşedintele Organizaţiei de Tineret PNL Alba Iulia, a obţinut funcţia de consilier local în urma retragerii lui Călin Potor. Potrivit declarației de avere deţine 387 mp de teren intravilan în Alba Iulia (cumpărat în 2008), un autoturism Opel (fabricat în 1994) şi icoane pe lemn în valoare de 6.000 de euro (achiziţionate în 2010). În ultimul an a obţinut venituri pentru servicii juridice în valoare de 69.301 lei de la PAKIV România şi 31.620 de lei de la ASC Alba Iulia. În prezent este și profesor (cunormă parțială), la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia.

Organizatia PAKIV România, este rezultatul derularii proiectului “Și romii muncesc”, implementat de Primaria Alba Iulia în parteneriat cu un grup de inițiativă alcătuit din membri ai comunităților de romi din municipiu. Prin campania județeana “Apărați Drepturile”, campanie realizată în regim de voluntariat, Pakiv România a devenit un partener real al organizațiilor civice care au ca misiune apărarea drepturilor cetățenesti ale romilor din țara noastră (Ex. Romani CRISS – Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii, Liga Proeuropa, ș.a).

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a FUGIT de la locul faptei

Publicat

în

FOTO| Accident rutier la Aiud: O persoană rănită de către un șofer care a părăsit locul faptei

Un accident rutier a avut loc în cursul serii de miercuri, 4 august, la Aiud.

Potrivit martorilor, șoferul răspunzător pentru producerea accidentului a părăsit locul faptei.

Electrica Furnizare Discount

După cum se poate observa și din imagini, incidentul s-a soldat cu victime, fiind prezenta și o ambulanță SAJ.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

Publicat

în

Google interzice accesul telefoanelor cu sistem Android. Vezi dacă smartphone-ul tău este afectat

De la sfârșitul lunii septembrie, anumite telefoane mobile inteligente nu vor mai beneficia de serviciile Google. Accesul utilizatorilor de dispozitive Android care folosesc versiunea 2.3.7 – Gingerbread – și versiunile anterioare va fi blocat.

Măsura, care intră în vigoare din 27 septembrie, este concepută pentru a „proteja siguranța utilizatorilor”, spun reprezentanții gigantului IT.

Electrica Furnizare Discount

Cei care vor încerca să acceseze aplicațiile Google după acea dată vor primi un mesaj de eroare. Printre cele mai utilizate aplicații sunt: YouTube, Maps, Gmail, dar și Drive.

Problema va apărea pentru cei care vor încerca să acceseze aplicațiile cu un nume de utilizator și parolă personală, în timp ce cei care sunt deja autentificați ar putea continua să folosească platformele fără dificultăți majore.

Citește și : Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

Cu toate acestea, nu este clar dacă Google nu va bloca de tot software-ul, făcând imposibil un nou acces. Se pare că limitarea accesului ține de imposibilitatea actualizării unui sistem de operare vechi de peste 10 ani, care nu acceptă multe dintre noutăți.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

Publicat

în

Modernizarea mai multor drumuri și străzi din Mesentea: Primăria Galda de Jos a solicitat acordul de mediu al APM Alba

În vederea îmbunătățirii calității vieții locuitorilor din Mesentea, primăria Galda de Jos a decis modernizarea unor drumuri și străzi, în cadrul proiectului „Modernizare drumuri și străzi de interes local în localitatea Mesentea, comuna Galda de Jos, județul Alba”.

Traseele studiate au legătură directa la drumul judeţean DJ107K, acesta facand legătură cu DJ107H si mai departe cu DN1.

Electrica Furnizare Discount

Traseele propuse spre modernizare sunt străzi in localitatea Galda de Jos cu limite de proprietate foarte bine conturate.

Prin tema de proiectare se cere elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea străzilor cu o lungime totala de 601.00m.

îmbrăcămintea rutieră şi traseul străzilor sunt neconforme cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică şi socială a regiunii în care se situează, fapt ce necesită modernizarea cât mai rapidă a străzilor considerate pentru îmbunătăţirea viabilităţii, precum şi a confortului şi siguranţei circulaţiei pentru utilizatori.

Străzile analizate se încadrează în categoria de importanţă C (normală) şi în clasa de importanţă III, conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi a H.G. 766/1997 (anexa 3) referitoare la aprobarea unor regulamente privind calitatea în construcţii.

Principala problema este lipsa unui sistem rutier adecvat traficului si scurgerea necontrolata a apelor pluviale către emisar (lipsa sau starea necorespunzatoare a şanţurilor, podeţelor si emisarilor).

În conformitate cu prevederile O.G.R. nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificările si completările ulterioare, străzile supuse modernizări din localitatea Mesentea, sunt in proprietatea publica si in administrarea comunei Galda de Jos, calitate in care acesteia ii revine obligaţia de a menţine aceste străzi in starea tehnica corespunzătoare desfăşurării traficului in condiţii de siguranţa.

Nr.crt./ Strada Lungime (m)/ Lăţime carosabil (m)
1 Strada IA 196,5 3,5
2 Strada 1B 142,5 3
3 Strada 2 177 3
4 Strada 3 85 4
Total traseu 601

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare