Rămâi conectat

Societate

Tabăra de artă de la Sântimbru s-a încheiat

Publicat

în

În perioada 8-20 august, la Sântimbru s-a desfăşurat prima ediţie a Taberei naţionale de arte plastice, organizată de Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Alba şi susţinută financiar de Consiliul Judeţean Alba, care a fost găzduită de complexul turistic şi comercial „Rustic”, din Sântimbru (o locaţie deosebit de generoasă şi de inspiratoare). Au participat la această tabără pictorii Nicolae Ispas, Dan Crecan, Floare Muntean, Livia Bar, Noemi Kusztos, Radu Roşianu, Mihai Bagu, Cristina Horea şi Sorin Ienulescu, graficianul Aurel Bulacu şi sculptorii Ştefan Lipot şi Narcis Borteş. După principiile interdisciplinarităţii şi ale complementarităţii artistice, poetul Ion Mureşan a fost invitat special în această tabără. De fapt pe parcursul desfăşurării acesteia în tabără şi-au făcut apariţia şi alţi invitaţi, precum conf.univ.dr. Aurel Pantea, preşedintele Filialei Alba- Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România (în calitate de poet), şi poetul Gheorghe Dăncilă, care au pigmentat cu culoarea cuvântului lor universul vizual al plasticienilor…
Tabăra s-a finalizat printr-o expoziţie al cărei vernisaj a avut loc în data de 30 august, la sediul Consiliului Judeţean Alba, în prezenţa marii majorităţi a participanţilor de la Sântimbru. Cuvântul de deschidere a fost rostit de doamna consilier cultural Elena Anghel, urmată de profesorul Pantea, care a vorbit, cu măiestria sa binecunoscută, despre legătura dintre literatură şi arta plastică, precum şi despre rolul preşedintelui Ion Dumitrel, al Consiliului Judeţean Alba, în susţinerea celor două forme de artă. Preşedintele şi-a exprimat satisfacţia pentru calitatea lucrărilor realizate şi expuse, cu convingerea că vor mai fi şi alte asemenea ediţii ale acestei tabere de creaţie. De asemenea, dânsul şi-a arătat disponibilitatea de a-i sprijini şi de-acum, înainte pe artiştii plastici, aşa cum i-a sprijinit şi pe scriitori, care-i datorează, să nu uităm, atât sediul în care-şi desfăşoară activitatea, cât şi susţinerea prestigioasei reviste „Discobolul”. Au mai luat cuvântul artiştii plastici bucureşteni Cristina Horea şi Aurel Bulacu, ce au dat asigurări că vor face o promovare adecvată acestei manifestări, pentru viitoarele ediţii. Vernisajul s-a încheiat cu oferirea unor mici cadouri participanţilor. De menţionat faptul că, în urma taberei, patrimoniul Consiliului Judeţean Alba s-a îmbogăţit cu 22 de picturi şi 2 lucrări de sculptură de mici dimensiuni. (I.H.)

Publicitate

Sănătatea și natură

„TEIUȘ BIKE – Împreună în natură”: Eveniment organizat de primăria Teiuș. PROGRAM și condiții de participare

Publicat

în

„TEIUȘ BIKE – Împreună în natură” : eveniment organizat de primăria Teiuș. PROGRAM și condiții de participare

Primăria orașului Teiuș organizează în data de 20 august 2021, începând cu ora 8:00, evenimentul „TEIUȘ BIKE – Împreună în natură”, ediția I.

La concursul organizat , poate participa orice persoană din Teiuș, cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, care se înscrie în cerințele regulamentului de concurs.

Electrica Furnizare Discount

Concursul se va desfășura pe grupe de vârstă, pe un traseu ce va cuprinde orașul Teiuș și satele aparținătoare, stabilit de organizatori, unul din principalele obiective ale concursului este de a pune în valoare, sloganul „Mișcarea înseamnă sănătate” și nu în ultimul rând să ne cunoaștem mai bine orașul nostru cu pitoreștile sale împrejurimi.

Înscrierea se face în perioada 19 iulie – 9 august 2021, la sediul Primăriei Teiuș, de luni până vineri, între orele 8 00 – 12 00 sau pe e-mail : [email protected] .

Prin excepție, în funcție de numărul de participanți, organizatorii vor da posibilitatea și la înscrierea concurenților în ziua competiției, cu 1 oră înaintea începerii startului, la Casa de Cultură a orașului Teiuș, locul începerii acțiunii.

Ordinea înscrierii va reprezenta și ordinea pe liniile de start, primii înscriși vor lua startul în primele linii!
La înscriere, participantul va prezenta actul de identitate și va completa o declarație pe propria răspundere, totodată cei care nu au împlinit 18 ani, pe lângă declaratia mai sus menționată, vor avea nevoie și de acordul scris al parintelui/ tutorelui, prin care acesta își dă consimțământul participării la competiție.

Pentru consultarea regulamentului, cât și alte detalii accesati : www.primariateius.ro, secțiunea news.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier între Vadu Moților și Lăzești: O șoferiță care nu purta centură, dusă la SPITAL, în urma impactului cu o altă mașină

Publicat

în

ACCIDENT rutier între Vadu Moților și Lăzești: O șoferiță care nu purta centură, dusă la SPITAL, în urma impactului cu o altă mașină

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de ieri, 29 iulie, pe drumul comunal Vadu Moților-Lăzești, în urma căruia o tânără a ajuns la spital.

Potrivit informațiilor date de cititorul ziarulunirea.ro, care a trimis pozele de la fața locului, tânăra șoferiță a încercat să „taie” o curbă, dar fără succes, întrucât a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula corespunzător.

În urma impactului, tânăra șoferiță a spart parbrizul cu capul, neavând pusă centura de siguranță.  La fața locului, a venit echipajul Smurd.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Reparații și lucrări de reconsolidare la podul de lemn din Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | Reparații și lucrări de reconsolidare la podul de lemn din Cetatea Alba Carolina

Podul de lemn din Cetatea Alba Carolina a intrat în reparații și lucrări de reconsolidare. În timp, intemperiile, dar și traficul pietonal și-au spus cuvântul, astfel a fost necesar ca structura de lemn să fie refăcută și reconsolidată pe alocuri.

Podul de lemn ce face legătura dintre Parcul Unirii și Catedrala Romano-Catolică este intens circulat, atât de albaiulieni, precum și de turiștii ce aleg să viziteze cetatea unde istoria trăiește.

Deși responsabilitatea dovedită de administrația municipală este de apreciat, unele „guri rele” spun că este inadmisibil ca această structură de lemn să fie supusă reconsolidării și lucrărilor de reparații pentru a doua oară în decursul unui singur an și, mai în glumă, mai în serios, amintesc de sindromul Dorel, ce „bântuie ” orașul Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare