Rămâi conectat

Actualitate

Sute de note de 10 la BACALAUREAT 2014, în Alba. Rezultatele au ”explodat” la matematică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Rezultatele examenului de BACALAUREAT 2014 arată că Alba este un județ plin de matematicieni. Nu mai puțin de 150 de absolvenți au obținut 10 ”curat” la disciplina care, până nu de mult era de speriat, iar absolvenții se rugau pentru ”sfântul 5”.

Se pare că studiul matematicii s-a intensificat de-a lungul timpului sau Ministerul Educației Naționale a venit cu subiecte mai ușoare. Însă, din păcate, limba română este din ce în ce mai grea.

Din cei 2.919 candidați prezenți la BAC 2014, 9 au obținut nota 10 la limba română, 150 la matematică și 73 la proba la alegere a profilului și specializării (majoritatea au ”mers” pe geografie și biologie).

În acest an, o singură elevă a obținut media 10 la BAC – Diana Alexandra Borcău de la Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia.

Înclinația școlarilor din Alba spre matematică a fost dovedită și la Evaluarea Națională 2014, unde nu mai puțin de 56 de absolvenți au rezolvat lucrările fără greșeală, înainte de soluționarea contestațiilor. Recorectarea lucrărilor a adus încă două note de 10, iar lista a crescut la 58. La limba română, un singur candidat a obținut nota 10.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea