Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Sute de albaiulieni au îndurat gerul Bobotezei la slujba de la Catedrala Reîntregirii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulienii au îndurat şi în acest an gerul de afarâ pentru a asista la slujba de Bobotează şi pentru a lua câte puţin din apa sfinţită de la bisericile din oraş. Aşa cum era de aşteptat, Catedrala Reîntregirii a adunat cel mai mare număr de credincioşi în această zi de sărbătoare.

Slujba de la Catedrala Reîntregirii, dedicată acestei mari sărbători a creştinătăţii, a început încă de dimineaţă, însă în jurul orei 12:00 soborul de preoţi a oficiat sfiţirea apei în curtea Catedralei, în faţa a sute de credincioşi. În ciuda frigului pătrunzător, albaiulienii au asistat la procesiune, după care au luat apă sfinţită de la cele patru puncte amplasate în curtea lăcaşului de cult. „Vin în fiecare an aici la Catedrală, indiferent cât de frig este afară. Îmi  pun nădejde în Dumnezeu că ne va da sănătate în anul nou şi că ne va feri de rele. Când ai credinţă adevărată chiar nu mai contează ce temperatură e afară sau cât trebuie să aştepţi. Dumnezeu ne şi încearcă să vadă câtă credinţă avem”, acestea erau gândurile unei albaiulience venită la slujba de Bobotează.

Cu toate că albaiulienii au venit în număr mare la Catedrala Reîntregirii, aceştia se pare că şi-au adus într-adevăr aminte de smerenie şi şi-au aşteptat răbdători rândul, fără a se îmbulzi, aşa cum se întâmpla în alţi ani.

Totuşi, mulţi albaiulieni au preferat să participe la slujbele oficiate în bisericile cele mai apropiate de ei, astfel că, la toate lăcaşurile de cult din oraş, s-au creat cozi la împărţirea Agheasmei Mari.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea