SURSE| Ordinea pe LISTĂ a candidaților PSD Alba la Camera Deputaților și la Senat, stabilită la București

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit unor surse ale ziarulunirea.ro, ordinea pe listă a candidaților PSD Alba la alegerile parlamentare din decembrie 2020 pentru Camera Deputaților și Senat a fost modificată la București de conducerea națională a partidului.

La Senat, primul pe listă ar fi rămas Călin Matieș, cunoscut pentru celebra ”pită de Sântimbru”, iar la Camera Deputaților locul 1 ar fi ocupat de Radu Tuhut, primarul comunei Ciuruleasa, Ioan Dîrzu fiind retrogradat pe locul 2.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Dacă aceasta va fi lista finală, probabil e o cacealma jucată de PSD Alba, cu acordul conducerii naționale, Radu Tuhuț fiind cunoscut ca un apropiat al lui Ioan Dîrzu. Nu este exclus ca dupa ce vor fi cunoscute rezultatele alegerilor parlamentare, Radu Tuhuț să se retragă, să nu îi fie validat mandatul de deputat, Ioan Dîrzu urmând să intre în Parlament

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Manevra este bine gândită pentru că pe de o parte partidul ar beneficia de imaginea unui primar gospodar care a câștigat tot timpul la scor în comuna Ciuruleasă, cât și de aportul unui om venit din mediul privat, Călin Matieș. Dîrzu, rămas pe locul 2 ar contribui cu notorietatea sa.

Ordina pe listă stabilită în acestă seară ar fi următoarea:

Camera Deputaților:

 1. Tuhuț Radu Marcel
 2. Dîrzu Ioan
 3. Dărămuș Marcela
 4. Medrea Bogdan
 5. Luca Nicolae
 6. Oțoiu Marcel
 7. Radu Călin

Senat:

 1. Matieș Călin Gheorghe
 2. Bara Nicolae Adrian
 3. Gheorghița Delia Angela
 4. Sava Gheorghe

Lista nu este oficială, dar a fost confirmată pentru ziarulunirea.ro de surse politice de la nivel național din interiorul PSD. Desigur, ea poate suferi modificări!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419