Rămâi conectat

Ştirea zilei

SURSE: Lista posibililor candidați ai Alianței USR PLUS la primăriile din județul Alba, pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020

Publicat

în

Alianța USR PLUS Alba se pregătește pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020. Deja au conturată o listă cu circa 60 de candidați pentru primăriile localităților din județul Alba.

În temeiul transparenței și a bunelor relații pe care cei din Alianța USR PLUS Alba le au cu ziarulunirea.ro, aceștia ne-au pus la dispoziție (pe surse) situația actuală a candidaților care vor intra în luptă pentru primăriile din județ.

La Consiliul Județean Alba, din partea Alianței va candida Mihail David, președintele PLUS Alba, iar situația actuală pe fiecare UAT este cea din lista de mai jos, cu mențiunea că ea poate suferi încă modificări.

Electrica Furnizare Discount

Cel mai probabil, atunci când lista va fi definitivă, USR PLUS Alba va anunța oficial toți candidații la primăriile din județ.

Lista posibililor candidați ai Alianței USR PLUS pentru alegerile locale din 27 sepptembrie 2020

Alba iulia –  Gabriel Plesa USR Acord
Sebes –  Ioan Anghel USR Negocieri blocate de PLUS! Ambele organizatii vor sa mearga seprat. Presedintele comunitatii PLUS Sebes a anuntat ca demisioneaza impreuna cu toata organziatia daca se merge impreuna la alegeri!!!
Cugir – Flavius Serediuc USR Acord Acord 14.05.2020
Aiud –  Dragos Crisan USR Acord Sondaj candidați primărie
Ighiu – Nicolae Bolea PLUS Acord
Zlatna – Cristi Campean USR
Campeni –  Gigi Haiduc PLUS Negocieri in impas – probabil vor ajunge la național
Lupsa – Radu Penciu USR
Baia de Arieș – Mocanu/ Bianca Olar PLUS Cautare candidati mai buni
Salciua – Ioaniciu Vasile USR
Posaga – Lupu Dumitru USR
Ponor – Marian Sabin USR
Șibot – Ovidiu Ferchian USR
Vintu de Jos –  Alina Coltor / Ciprian Boța USR/PLUS Acord Sondaj candidați primărie
Cut – Vasilca Gheorghe USR
Sasciori – Mancinic Florin USR
Șpring – Cosmin Popa USR
Cergau – Viorel Rascovici USR
Cricau – Darius Iacsa USR
Ciurulesa ?
Mogos – Radu Negru USR
Ocna Mures – Jurca Marius PLUS
Lunca Mures – Pustian Petru USR
Blaj – Boitor Mihai USR
Craciunelul de Jos – Lista de consilieri USR
Sona – Lista Consilieri USR
Metes – Ghiura Alin USR
Jidvei ?
Cetatea de Balta – Lista consilieri USR
Mihalt – Salcau Ioan USR
Bucerdea Granoasa – Da USR
Rosia de Secas – Nicolita Corlaci USR Candidatul PLUS a fost refuzat de USR, fără negoicieri încă
Unirea – Florin Alexa /Petronel Todea USR/PLUS Acord Sondaj pentru primar / consilieri paritate . Deschide lista partidul care nu are candidatul la primărie!
Abrud – Bogdan Furdui USR fără negoiceri încă
Rosia Montană USR
Galda de Jos – Petru Constantin Marie PLUS
Santimbru – Catalin Coman PLUS
Daia ?
Almasu Mare – Marius Rof USR
Ciugud ?
Ohaba
Berghin Nu
Dostat Nu
Gârbova Nu
Lopadea Noua Nu
Livezile Nu
Rimetea Nu
Ocolis – Șerban Mihai USR
Ramet – Nu
Noslac – Nu
Farau – USR
Cenade – Nu
Bistra – Ionica Gligor PLUS
Bucium ?
Vidra – Gheorghe Dragoiu PLUS
Sohodol – Trif Nicolae / Cosmin Nicolae Furdui USR / PLUS
Vadu Moților Nu
Albac – Vasile Popa PLUS
Horea – Posibil PLUS
Scarisoara Nu
Garda Nu
Arieseni Nu
Sugag Lista consilieri
Blandiana Nu
Pian Posibil
Salistea Andreea Suvaiana USR
CERU Bacainti Nu
Intregalde Nu
Miraslau – Renata Giurgiu USR
Radesti Nu
Stremt – Dorel Lazar PLUS
Avram Iancu – Cristian Buzgar PLUS
Sâncel – Salcudean Dan USR

Publicitate

Ştirea zilei

Primăria Oradea și Consiliul Județean vor înființa, în premieră în țara noastră, o companie aeriană proprie, deținută de către Județul Bihor și Municipiul Oradea

Publicat

în

Primăria Oradea și Consiliul Județean vor înființa, în premieră în țara noastră, o companie aeriană proprie, deținută de către Județul Bihor și Municipiul Oradea

Anunţul a fost făcut azi de către primarul Florin Birta și președintele CJ Ilie Bolojan într-o declaraţie de presă comună, urmând să fie semnat un protocol de colaborare care va trebui aprobat de consilierii locali și județeni.

Cele două administrații și-au propus să asigure conectivitatea aeriană a județului prin înființarea unor noi curse aeriene interne, între Oradea și București, și externe, între Oradea și unul sau mai multe hub-uri aeriene importante din Uniunea Europeană.

„Sunt domenii importante în care colaborarea dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean își spune cuvântul, pentru că aceasta duce la dezvoltarea orașului și a județului într-un ritm accelerat. În cazul de față, a avea un aeroport care să ne conecteze cu capitala țării mult mai bine și cu hub-uri europene exact asta înseamnă, o dezvoltare și condiții mai bune pentru investitori, pentru turiști și pentru comunitatea locală”, a precizat primarul Oradiei Florin Birta.

Electrica Furnizare Discount

Protocolul prevede înființarea unei companii aeriene proprii deținută de Județul Bihor și Municipiul Oradea, eventual și de alte entități din subordinea directă a celor două autorități publice locale. Astfel, se vor analiza tipurile de companii prevăzute de legislația din România pentru identificarea soluției optime de colaborare: societatea pe acțiuni, societatea cu răspundere limitată etc.

„De ce e bine să facem această companie aeriană locală? Suntem un oraș mediu din România care are în zona de influență a aeroportului aproximativ un milion de locuitori pe care se poate baza și pe care trebuie să îi deservească. Suntem un oraș și un județ în care operarea zborurilor este la limita de rentabilitate și depinde de politicile comerciale ale companiilor și de contextul global, iar rămânerea totală la hazardul pieței aeronautice nu este o soluție pentru dezvoltarea orașului. Am decis că este oportun, urmărind modele de conectare ale altor orașe mici din Europa la hub-uri aeriene, să înființăm această companie. Vom achiziționa sau închiria două aeronave de până la 75 de locuri fiecare cu care vom opera zboruri spre diverse destinații. Urmărim o scădere a prețurilor pe rutele respective, întrucât cele actuale nu sunt deloc mici”, a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Se dorește astfel operarea cu două aeronave de noi curse:

– Oradea – București (Aeroportul Otopeni sau Băneasa) – minimum 3 zboruri pe zi în zilele lucrătoare și minimum 2 zboruri pe zi în zilele nelucrătoare. Începerea operării – din luna martie 2022;

– Oradea – unul sau două aeroporturi internaționale din vestul Europei (hub aerian important care să asigure conectarea către cele mai importante destinații din Europa și din lume) – minimum 1 zbor pe zi în zilele lucrătoare. Începerea operării – cel târziu din luna octombrie 2022;

Activitatea companiei aeriene locale ar urma să fie finanțată din subscripții publice, sponsorizări și donații provenite din partea companiilor locale care vor dori să sprijine acest proiect.

În perioada următoare se vor identifica soluțiile optime de operare a celor două aeronave:

– modalitatea de preluare a aeronavelor: achiziție/leasing/închiriere;

– tipul de aeronave și capacitatea acestora;

– modalitatea efectivă de operare: operare directă/contractarea serviciilor specifice de la terți – echipaj, etc.

Consiliul Județean Bihor va adopta măsuri pentru reorganizarea activităților aeroportului din Oradea (internalizarea serviciilor prestate, amenajarea unui hangar, diversificarea activităților, facilități cargo etc.) în vederea susținerii companiei aeriene nou înființate. În schimb, municipalitatea va derula campanii de promovare a Oradiei și a zonei metropolitane ca destinație turistică și zonă de investiții în regiunile spre care vor fi operate cursele aeriene.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Tânărul din Cugir admis cu 9,30 la Medicină „nu va mai fi niciodată singur în fața greutăților”. Subprefectul județului Alba, Claudiu Nemeș, promite să-l ajute în anii de studenție

Publicat

în

Tânărul din Cugir admis cu 9,30 la Medicină „nu va mai fi niciodată singur în fața greutăților”. Subprefectul județului Alba, Claudiu Nemeș, promite să-l ajute în anii de studenție

„Dacă vrei, poți! Și asta mi se confirmă zi de zi. Am aflat din presă, povestea fascinantă a lui Paul, cugireanul care a trăit peste 10 ani la Casa de tip familial „Speranța Copiilor” și care prin mijloace proprii, prin muncă și ambiție, prin determinare și seriozitate a reușit un rezultat de excepție, greu de obținut de oricine: admiterea la facultatea de medicină.

M-a impresionat lecția de viață a acestui copil, care poate constitui un exemplu pentru noi toți, iar pentru aceasta vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la formarea acestui tânăr, inclusiv profesorilor de la Liceul Teoretic “David Prodan” din Cugir, fostul Colegiu Național, pe băncile căruia am învățat și eu.

Citește și : Un tânăr ocrotit la casa de tip familial „Speranța Copiilor” din Cugir a fost admis la Facultatea de Medicină din Sibiu cu media 9,30

Am ținut neapărat să-l întâlnesc, să îl asigur că în fața greutăților nu va mai fi niciodată singur și că, atât cât îmi stă în putere, îl voi susține astfel încât să treacă mai ușor prin etapele ce vor urma în viața de student.

Electrica Furnizare Discount

Felicitări, Paul. Baftă în tot ce faci!”, a transmis pe mediul de socializare Subprefectul județului Alba, Claudiu Nemeș.

Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| Starea de ALERTĂ se prelungește în România cu încă 30 de zile. Ce spune Florin Cîțu

Publicat

în

Starea de alertă din România se prelungește cu încă 30 de zile, anunță premierul Florin Cîțu: „Nu se modifică nimic, lucrurile rămân așa cum au fost prezentate până acum”.

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, joi, în urma unei decizii a Guvernului.

Măsura a fost luată după o ședință de lucru cu CNSU, la sediul guvernului, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Electrica Furnizare Discount

„În ședința de guvern de astăzi am decis prelungirea stării de alertă. Nu se modifică nimic, lucrurile rămân așa cum au fost prezentate până acum”, a spus Florin Cîțu, după ședința de guvern de joi.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare