SURSE| Comenzi certe pentru fabricile din Cugir: 10.000 de pistoale și perspective pentru realizarea unei noi arme de asalt

Conform surselor ziarulunirea.ro, vizita premierului Orban, împreună cu 5 miniștrii, la cele două fabrici din Cugir: Uzina Mecanică și Fabrica de Arme a avut rezultate concrete, asta însemnând practic o relansare a celor două fabrici de profil.

Se pare că Armata, prin persoana ministrului Ciucă ar fi dat o comandă fermă Fabricii de Arme din Cugir de 10.000 de pistoale cu muniție de 9mm. Pe lângă acest contract, există perspectiva plasării unor comenzi mai mari pentru o nouă armă de asalt care va intra în dotarea Armatei Române.

ELIT

Potrivit surselor noastre, una dintre problemele majore ale armei de asalt, prototip realizat în prezent de Fabrica de Arme din Cugir o reprezintă greutatea, ea având circa 5 kg. Ori militarii români își doresc o armă de asalt mai ușoară, care să aibă o greutate până în 3.5 kg.

Potrivit acelorași surse s-ar fi convenit ca UM Cugir împreună cu Fabrica de Arme să conceapă un nou prototip de armă de asalt care să se încadreze în specificațiile Armatei, urmând ca ea să fie produsă de Fabrica de Arme, iar una din componente de UM Cugir. În situația în care noul prototip va corespunde tuturor cerințelor militarilor, conducerile celor două fabrici au primit promisiuni ferme că Armata Română va face achiziții mari de astfel de arme de asalt.

Mihail David - 2020

Vizita de astăzi a premierului Orban reprezintă un prim pas concret pentru relansarea celor două fabrici din Cugir care fac parte din industria de apărare a României.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Fost ing. proiectant 16 mai 2020 at 7:11

Cine sa mai proiecteze arma? La Cugir nu mai sunt proiectanti de armament, au fost odata.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...