Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

SURSE| Comenzi certe pentru fabricile din Cugir: 10.000 de pistoale și perspective pentru realizarea unei noi arme de asalt

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform surselor ziarulunirea.ro, vizita premierului Orban, împreună cu 5 miniștrii, la cele două fabrici din Cugir: Uzina Mecanică și Fabrica de Arme a avut rezultate concrete, asta însemnând practic o relansare a celor două fabrici de profil.

Se pare că Armata, prin persoana ministrului Ciucă ar fi dat o comandă fermă Fabricii de Arme din Cugir de 10.000 de pistoale cu muniție de 9mm. Pe lângă acest contract, există perspectiva plasării unor comenzi mai mari pentru o nouă armă de asalt care va intra în dotarea Armatei Române.

Potrivit surselor noastre, una dintre problemele majore ale armei de asalt, prototip realizat în prezent de Fabrica de Arme din Cugir o reprezintă greutatea, ea având circa 5 kg. Ori militarii români își doresc o armă de asalt mai ușoară, care să aibă o greutate până în 3.5 kg.

Potrivit acelorași surse s-ar fi convenit ca UM Cugir împreună cu Fabrica de Arme să conceapă un nou prototip de armă de asalt care să se încadreze în specificațiile Armatei, urmând ca ea să fie produsă de Fabrica de Arme, iar una din componente de UM Cugir. În situația în care noul prototip va corespunde tuturor cerințelor militarilor, conducerile celor două fabrici au primit promisiuni ferme că Armata Română va face achiziții mari de astfel de arme de asalt.

Vizita de astăzi a premierului Orban reprezintă un prim pas concret pentru relansarea celor două fabrici din Cugir care fac parte din industria de apărare a României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea