Rămâi conectat

Actualitate

Suprafețele cultivate cu meri, peri și vii pentru struguri sunt în creștere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Suprafeţele cultivate cu meri au crescut, în anul 2017 comparativ cu anul 2012, cu 7,5%, cele cu peri cu 0,4%, iar suprafeţele cultivate cu vii pentru struguri de masă au sporit cu 2,5%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică privind potenţialul productiv al plantaţiilor pomicole şi al plantaţiilor viticole.

Potrivit INS, suprafeţele cultivate cu caişi şi piersici au scăzut cu 12,9%, respectiv 3,8%.

Pomicultura este o activitate cu tradiţie în România şi deţine un loc important în producţia agricolă. Principalele specii de pomi fructiferi cercetate au fost meri, peri, caişi, piersici şi nectarini.

Suprafaţa totală a livezilor cu meri a fost, în 2017, de 55.050 hectare, la peri – 3.231 ha, la caişi – 2.361 hectare şi la piersici – 1.693 hectare.

România se numără printre ţările cu tradiţie în cultura viţei de vie, condiţiile de climă şi sol ale ţării noastre fiind favorabile pentru această cultură. Suprafaţa cultivată cu vii pentru struguri de masă a fost de 5.351 hectare anul trecut, faţă de 5.219 ha în 2012.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea