Succes important al micuțelor tenismene albaiuliene Daria Gligor și Ana Popa | Victorie la dublu în turneul de la Mediaș, iar Daria s-a impus și la simplu

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Turneul de tenis Circuitul Național Cupa Pro AS de la Mediaș a fost prilejul ideal de a ieși la rampă pentru două tenismene din Cetatea Marii Uniri, în vârstă de 12 ani. Astfel, perechea alcătuită din Daria Gligor și Ana Popa s-a impus pe tabloul de dublu feminin, iar Daria Gligor a câștigat turneul și la simplu.

Cele două sunt legitimate la Tenis „Pro Lincă” Alba Iulia, fiind pregătite de antrenorul Gabriel Paul Lincă. Micuțele jucătoare din Cetatea Marii Uniri s-au impus la întâia întrecere la care au participat împreună, un turneu puternic, bine cotat la nivel național, Ana Popa trecând la noul club de aproximativ un an de zile, după ce activase la TC Sun Alba Iulia.

ELIT

Drumul celor două albaiulience spre trofeu a cuprins, după un tur liber, întâlnirile cu Dana Barbu (ATC Elite Tg. Jiu) și Alesia Breaz (CS Alpa Deva) – scor 6-4, 7-5; Ioana Cherteș (Tenistar Tg. Jiu) și Patricia Moldovan (Helios Timișoara) – scor 6-3, 6-1, în semifinale; Oana Flonta (CSM Zalău) și Maria Teodorescu (AS Club Politehnica) – victorie, în ultimul act, cu 6-4, 3-6, 10-3.

Daria Gligor a devenit dublă medaliată la turneul din județul vecin, după alte 4 partide câștigate, respectându-și statutul de principală favorită a tabloului de simplu. Jucătoarea ce va împlini 11 ani în 29 august a trecut pe rând de Anastastia Hațiegan (Winners TC) – în turul secund, primul fiind liber, abandon al adversarei; Gloria Ivanciu (AS Club Politehnica) – scor 6-3, 6-1 (sferturi); Patricia Moldovan (Helios Timișoara) – în semifinale (6-1, 6-2) și Maria Teodorescu (AS Club Politehnica), victorie cu 6-2, 6-1, în finală împotriva celei de-a doua favorite.

Dan HENEGAR