Subvenții de peste două milioane de lei pentru apicultorii din Alba

Subvenții de peste două milioane de lei pentru apicultorii din Alba.

În cadrul Programului Național Apicol, la APIA Alba au fost depuse un număr de 231 solicitări de la apicultori. Pentru aceștia va fi alocată suma de 2.071.352,64 lei (1.035.675,88 lei – din fond FEGA și 1.035.676,76 lei – din fondul bugetului național). Scopul Programului Naţional Apicol pentru perioada 2017-2019 este de îmbunătăţire a producţiei şi comercializării produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar pentru achiziţionarea de: măturător, centrifugă, topitor de ceară cu abur din inox, de medicamente pentru tratarea varoozei şi nosemozei, de colectoare de polen, colectoare de propolis, uscător de polen sau încălzitor miere, de matci, şi/sau familii de albine, de cutii în vederea reformării cutiilor uzate în urma deplasării acestora în pastoral.

Prin cutie se înţelege echipamentul apicol cu rol de adăpost pentru familia de albine, fiind necesar pentru dezvoltarea acestora, depozitarea rezervelor de hrană, realizarea recoltei, dar şi pentru transportul în vederea valorificării culesurilor de producţie.

Beneficiarii programului sunt apicultori, persoane fizice şi juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare; cooperativele agricole recunoscute, conform legislaţiei în vigoare numai pentru acţiunea de asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori.

Comisia Europeană participa la finanţarea acţiunilor din program cu 50% din cheltuielile efectuate de România pentru fiecare acţiune accesată, excluzând TVA.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...