Rămâi conectat

Ştirea zilei

Subvenția de 3,8 milioane de euro, pe 2014, pentru transportul local din Alba Iulia va fi supusă aprobării săptămâna viitoare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

stp alba iuliaConsilierii locali din Alba Iulia vor dezbate în ședința de săptămâna viitoare proiectul de hotărâre privind plata contribuției din bugetul local al municipiului la Asociația de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL), pe anul 2014.

Suma propusă este de 17.381.569 de lei (aproximativ 3,8 milioane de euro), din care 15.379.269 de lei este contribuția privind cheltuielile neacoperite ale operatorului de transport iar 2.002.300 de lei este contribuția privind gratuitățile acordate pentru anumite categorii de persoane.

Suma de care este nevoie pentru ca transportul în comun să se desfășoare în condiții civilizate și în anul 2014 a fost calculată de directorul AIDA-TL, Dorin Nistor care precizează că: ”Veniturile s-au estimat la valoarea tarifelor actuale, calculate în funcție de veniturile realizate în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2013, în conformitate cu prevederile Contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public local de persoane.

La capitolul cheltuieli s-a luat în calcul media cheltuielilor reale pe 11 luni ale anului 2013, la care s-a aplicat un indice de inflație de 1,55%. De asemenea, s-a luat în calcul și creșterea accizei la carburant de la 1 aprilie 2014, anunțată de Guvernul României.

La gratuități estimăm o creștere a numărului de persoane care beneficiază de aceste facilități față de 2013, având în vedere introducerea gratuității la șomeri, conform HCL nr.331/31 octombrie 2013”.

Reamintim că Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba – Transport Local (AIDA-TL) supervizează activitatea metropolitană a operatorului de transport din Alba Iulia, iar firma care asigură serviciul de transport public local este STP Alba Iulia, în urma contractului aprobat de Consiliul Local în luna august 2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea