// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Subvenția de 2,9 milioane de euro pentru transportul local din Alba Iulia. Horațiu Clepan: Un consilier PNL mi-a spus ”fă te rog interpelarea privind cheltuielile, suntem curioși ce se întâmplă cu banii”

Consilierul local Horațiu Clepan a spus, marți, că un consilier liberal, care a votat pentru acordarea subvenției de 2,9 milioane de euro pentru transportul local din Alba Iulia, l-a sunat să-i spună să facă interpelarea în privința cheltuielilor, fiind și ei curioși ce se întâmplă cu banii. 

STP Alba autobuz”Sper să aflăm în sfârșit cum se cheltuiesc banii pe care Primăria Alba Iulia îi dă pentru transportul public. Contribuția de anul acesta este de trei milioane de euro, o sumă imensă după părerea mea, în condițiile în care biletul costă 2,5 lei pe oră. În proiectul de hotărâre, cei de la AIDA au trecut o simulare de buget în care veniturile sunt de 9,8 milioane, iar cheltuielile aproape 20 de milioane. Ce fel de management are această firmă? Adică dacă acești bani de la Primăria Alba Iulia nu ar veni, ei ce ar face, ar închide mâine firma? De ce celelalte firme de transport pot, inclusiv în Blaj, firma care face transportul nu primește nicio subvenție. La fel la Sebeș, la fel la Cugir”, a spus Horațiu Clepan, în cadrul unei conferințe de presă a PSD.

Acesta a adăugat că inclusiv un consilier liberal, fără să precizeze care, i-a spus că este curios pe ce se cheltuie acești bani.

”Solicitarea noastră a fost să știm cu cât se achiziționează o anvelopă, cu cât se achiziționează un preț per litru la motorină, sau consumabilele pe care le folosesc la autobuze. Nu cred că este foarte complicat ca AIDA, care are o relație directă cu Soceitatea de Transport Public (STP), să ne pună la dispoziție aceste date”, a spus Horațiu Clepan.

El a adăugat că 3 milioane de euro anul acesta, 5 milioane de euro anul trecut și 5,5 milioane de euro acum doi ani, din partea administrației locale pentru STP, i se par sume imense.

”Mai ales că nu ni se dă nicio explicație cum se cheltuie acei bani. Este necesar ca oamenii din Alba Iulia să știe pe ce se duc banii”, a spus Clepan.

Proiectul de hotărâre privind plata contribuției din bugetul local al municipiului la Asociația de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL), pe anul 2017, a fost aprobat, vineri, în ședința extraordinară a CL Alba Iulia, întrunind exact numărul de voturi necesar – 12, toate din partea consilierilor locali PNL. S-au abținut sau au votat împotrivă sau consilierii PSD, ALDE, PMP și independentul Mircea Trifu.

Astfel, administrația locală va plăti o sumă de până la 13.278.100 de lei (aproximativ 2,9 milioane de euro), din care 10.638.100 de lei este contribuția privind cheltuielile neacoperite ale operatorului de transport iar 2.640.000 de lei este contribuția privind gratuitățile acordate pentru anumite categorii de persoane.

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL) în care Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia este membru fondator, reprezintă o persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, fără scop lucrativ constituită pentru furnizarea serviciului de transport public local. Scopul AIDA – TL este înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a serviciului de transport public local din cadrul asociaţiei, pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Răspunsuri la Subvenția de 2,9 milioane de euro pentru transportul local din Alba Iulia. Horațiu Clepan: Un consilier PNL mi-a spus ”fă te rog interpelarea privind cheltuielile, suntem curioși ce se întâmplă cu banii”

  1. Ion 10.01.2017 la 19:00

    Dezbina si stapineste, nu-i asa Clepan? Cine este consilierul PNL? O inchipuire a ta? Daca nu dai nume nu exista decat in imaginatia ta si nu faci de cat sa bagi zazanie.
    Apropo, te-ai lovit de curind la cap? Exista nivel de comparatie intre calitatea transportului local in AIDA – TL si cel din Sebes, Cugir? Acolo e ca si inexistent!

  2. lolo 11.01.2017 la 10:48

    Ioane,lasa dezinformarea nene,dece nu sunt publice cheltuielile firmei,banii nostri trebuie sa stim cum sunt cheltuiti,spre rusinea consiliului local ,si anul acesta noi albaiulienii platim cel mai mare impozit local,acum ,ca Ponta nu mai e,pe cine mai dau vina,defapt Ponta a dat posibilitatea consiliului local sa avem inpozite mai mici,dar acesti pnl-pdl ,dintotdeauna ,au asuprit clasa de mijloc-saraca a societatii,si-au dat lor salarii si pensii nesimtite,rusine!