Rămâi conectat

Ştirea zilei

Subvenția de 2,9 milioane de euro pentru transportul local din Alba Iulia. Horațiu Clepan: Un consilier PNL mi-a spus ”fă te rog interpelarea privind cheltuielile, suntem curioși ce se întâmplă cu banii”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Consilierul local Horațiu Clepan a spus, marți, că un consilier liberal, care a votat pentru acordarea subvenției de 2,9 milioane de euro pentru transportul local din Alba Iulia, l-a sunat să-i spună să facă interpelarea în privința cheltuielilor, fiind și ei curioși ce se întâmplă cu banii. 

”Sper să aflăm în sfârșit cum se cheltuiesc banii pe care Primăria Alba Iulia îi dă pentru transportul public. Contribuția de anul acesta este de trei milioane de euro, o sumă imensă după părerea mea, în condițiile în care biletul costă 2,5 lei pe oră. În proiectul de hotărâre, cei de la AIDA au trecut o simulare de buget în care veniturile sunt de 9,8 milioane, iar cheltuielile aproape 20 de milioane. Ce fel de management are această firmă? Adică dacă acești bani de la Primăria Alba Iulia nu ar veni, ei ce ar face, ar închide mâine firma? De ce celelalte firme de transport pot, inclusiv în Blaj, firma care face transportul nu primește nicio subvenție. La fel la Sebeș, la fel la Cugir”, a spus Horațiu Clepan, în cadrul unei conferințe de presă a PSD.

Acesta a adăugat că inclusiv un consilier liberal, fără să precizeze care, i-a spus că este curios pe ce se cheltuie acești bani.

”Solicitarea noastră a fost să știm cu cât se achiziționează o anvelopă, cu cât se achiziționează un preț per litru la motorină, sau consumabilele pe care le folosesc la autobuze. Nu cred că este foarte complicat ca AIDA, care are o relație directă cu Soceitatea de Transport Public (STP), să ne pună la dispoziție aceste date”, a spus Horațiu Clepan.

El a adăugat că 3 milioane de euro anul acesta, 5 milioane de euro anul trecut și 5,5 milioane de euro acum doi ani, din partea administrației locale pentru STP, i se par sume imense.

”Mai ales că nu ni se dă nicio explicație cum se cheltuie acei bani. Este necesar ca oamenii din Alba Iulia să știe pe ce se duc banii”, a spus Clepan.

Proiectul de hotărâre privind plata contribuției din bugetul local al municipiului la Asociația de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL), pe anul 2017, a fost aprobat, vineri, în ședința extraordinară a CL Alba Iulia, întrunind exact numărul de voturi necesar – 12, toate din partea consilierilor locali PNL. S-au abținut sau au votat împotrivă sau consilierii PSD, ALDE, PMP și independentul Mircea Trifu.

Astfel, administrația locală va plăti o sumă de până la 13.278.100 de lei (aproximativ 2,9 milioane de euro), din care 10.638.100 de lei este contribuția privind cheltuielile neacoperite ale operatorului de transport iar 2.640.000 de lei este contribuția privind gratuitățile acordate pentru anumite categorii de persoane.

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA-TL) în care Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia este membru fondator, reprezintă o persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, fără scop lucrativ constituită pentru furnizarea serviciului de transport public local. Scopul AIDA – TL este înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a serviciului de transport public local din cadrul asociaţiei, pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea