Rămâi conectat

Curier Județean

Subprefectul Monica Popescu va solicita Ministerului Muncii și Justiției Sociale înființarea unor compartimente cu atribuții de control, la nivelul Caselor județene de Pensii

Publicat

în

În vederea aplicării noii Legi a pensiilor, subprefectul Monica Popescu va solicita Ministerului Muncii și Justiției Sociale înființarea unor compartimente cu atribuții de control, la nivelul Caselor județene de Pensii

Joi 30 august a.c., cu începere de la ora 09.00, la sediul Instituției Prefectului – județul Alba s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Alba, prezidată de subprefectul județului Alba, doamna Monica Popescu.

Principalele teme dezbătute în cadrul şedinţei au vizat: situația acțiunilor de control efectuate de Compartimentul Control al Casei de Asigurări de Sănătate Alba în primele 7 luni ale anului 2018; analiza modului în care au fost cheltuite sumele alocate pentru plata beneficiilor de asistență socială în primele 7 luni ale anului 2018; Diverse – Prezentarea proiectului privind noua lege a pensiilor.

Electrica Furnizare Discount

Domnul Alexandru Retegan, director executiv, Casa Județeană de Pensii Alba a prezentat proiectul privind noua Lege a pensiilor, expunând principalele modificări și solicitând celor prezenți să facă propuneri și sugestii la acest proiect de act normativ, care este supus dezbaterii publice, inclusiv pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, la secțiunea transparență decizională.

În vederea aplicării în condiții optime în teritoriu, a noii Legi a pensiilor, subprefectul Monica Popescu va solicita Ministerului Muncii și Justiției Sociale înființarea unor compartimente cu atribuții de control, la nivelul Caselor Județene de Pensii, pentru a putea efectua verificări la firme, arhive, etc., care eliberează diferite tipuri de adeverințe necesare dosarului de pensionare, evitându – se altfel producerea unor potențiale acte de fraudă.

”Pentru o bună gestionare a fondurilor publice și evitarea fraudării bugetului asigurărilor sociale,  mi se pare firesc ca o instituție de genul Caselor Județene de Pensii să aibă atribuții stabilite prin acte normative, pentru efectuarea de controale/ verificări în vederea stabilirii  sau, mai bine zis, confirmării veridicității documentelor care stau la baza stabilirii cuantumului pensiilor și totodată pentru reducerea riscului de a fi efectuate plăți necuvenite” a declarat subprefectul județului Alba, doamna Monica Popescu.

Instituția Prefectului – Județul Alba

Publicitate

Curier Județean

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Publicat

în

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Lions Club Alba Iulia vine în sprijinul comunității greu încercate din Apuseni. Având în vedere precipitațiile abundente din ultima perioadă, care au provocat daune materiale în zona munților Apuseni din județul Alba, reprezentanți ai Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm, cărora le mulțumim pentru sprijin în numele celor care au beneficiat de acest important ajutor.

Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate. Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

179 de persoane sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol

Publicat

în

179 de persoane au fost sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol.

În perioada 06 iulie – 2 august 2021, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au organizat o acţiune care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind pescuitul.

Electrica Furnizare Discount

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost verificate 3 societăți comerciale de profil, au fost efectuate 14 controale privind legalitatea transportului peștelui sau a produselor din pește, 23 în zona apelor interioare, iar față de 179 persoane, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, din care trei au fost aplicate conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Controalele vor continua.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Vinerea: Un bărbat 57 de ani, dus la SPITAL, după ce a fost bătut de un consătean, în plină stradă

Publicat

în

Poliţiştii din Cugir au reţinut un bărbat, din localitatea Vinerea, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un consătean, în timp ce se aflau pe o stradă, din localitate.

La data de 3 august 2021, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vinerea, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 10 iulie 2021, în jurul orei 02.40, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Vinerea, l-ar fi lovit, în zona capului și a membrelor superioare, pe un bărbat, de 57 de ani, din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu, tulburând ordinea publică.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri, dar a refuzat internarea.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare