Rămâi conectat

Ştirea zilei

Subofițerul Alin Jorja a salvat viața unui bărbat în timpul evenimentelor dedicate Zilei Naționale la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Pe data de 1 Decembrie, fiecare român sărbătoreşte la Alba Iulia „Cetatea de suflet a tuturor românilor”,  Ziua Naţională a României.

Printre românii sosiţi din toate colţurile ţării în „Cealaltă Capitală”, se afla şi plutonierul JORJA ALIN MIREL. Subofiţerul se afla în timpul liber, cu familia, participând la manifestările prilejuite de  „1 Decembrie – Ziua Naţională a României” din municipiul Alba Iulia.

Potrivit colegilor de la ISU Alba, „la un moment dat acesta a observat mai multe persoane strânse într-un loc, care strigau după ambulanţă şi încercau să ajute un bărbat, care se înecase cu mâncare. Subofiţerul nu a rămas nepăsător, văzând că persoanele adunate în jur nu ştiau ce să-i facă. A intervenit hotărât, acordând  primul ajutor victimei, efectuând dezobstrucţia căilor aeriene (manevra Heimlich), salvându-i viaţa.

În scurt timp, la faţa locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Alba, care a preluat pacientul în stare de conştienţă şi l-a transportat de urgenţă la spital.”

„Plutonierul JORJA ALIN MIREL, în vârstă de 26 de ani, este conducător auto la Garda de Intervenţie Sebeş şi este încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba din anul 2007.  Îl felicităm şi ne mândrim cu un astfel de coleg”, se mai arată în comunicatul remis presei de ISU Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea