Rămâi conectat

Ştirea zilei

Subiecte la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 la MATEMATICĂ. Elevii din clasa a VIII-a au susținut ultima probă

Publicat

în

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, subiecte și bareme de corectate la matematică, pe EDU.ro. Elevii din clasa a VIII-a au susținut astăzi ultima probă. SUBIECTELE și BAREMUL vor fi afișate pe EDU.ro, cât și pe ziarulunirea.ro, după ora 16.00. Conform calendarului publicat de MEN, rezultatele finale vor fi afișate în 27 iunie, la ora 16.00, iar depunerea contestațiilor se face în aceeași zi, până la ora 20.00. În 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale. În județul Alba au fost înscriși peste 3.000 de absolvenți

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la matematică. Ministerul Educaţiei a decis ca de anul acesta  notele obţinute la evaluarea naţională să Evaluare Nationala16conteze în proporţie de 75% pentru media de admitere la la liceu.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Electrica Furnizare Discount

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la matematică. Acesta este al treilea an în care elevii au susținut examenele Evaluării Naționale în săli supravegheate video. Anul acesta au fost “camere funcționale de supraveghere video” in sălile de examen, dar si in sălile in care se descarcă si se multiplica subiectele, precum si in sălile in care se preiau, se evaluează si se depozitează lucrările scrise.

Subiecte Evaluarea Națională 2014 la matematică în format PDF – Click

Subiecte Evaluarea Națională 2014 la matematică în format PDF – Click

Barem Evaluare Naționala 2014 la matematică în format PDF – Click

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la matematică. Evaluarea Naționala se desfășoară, anual, într-o singura sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cat si cei din învățământul particular au dreptul sa susțină Evaluarea Naționala fără taxa. Fiecare examen din cadrul evaluării naționale are o limita de timp de 120 de minute.

Evaluarea lucrărilor de examen se efectuează de către doi profesori evaluatori, care lucrează, in mod obligatoriu, in săli separate, stabilite de președintele comisiei, se arata in metodologie.

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la matematică. Evaluarea lucrărilor se face cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordând-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, si o trece pe lucrare.

In cazul in care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează si se trece pe lucrare nota finala, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori. Aceasta nota este cea care se va lua in calcul pentru media de admitere in clasa a IX-a.

In cazul in care diferența intre notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectata de alți doi profesori evaluatori, stabiliți de președintele comisiei, iar nota acordata de aceștia va fi nota finala. Nota finala se trece pe lucrare si se semnează de președintele comisiei din centrul zonal de evaluare.

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la matematică. Metodologia prevede ca se interzice cu desăvârșire colectarea sau favorizarea acțiunii de colectare a unor fonduri materiale sau bănești de la elevi, de la părinții acestora sau de la orice persoana care are rude in rândul elevilor, fonduri care au ca destinație asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unitățile de învățământ sau din centrele zonale de evaluare.

Părinții elevilor care susțin examenele pot cere comisiei județene de organizare a Evaluării Naționale sa vadă lucrarea de examen a propriului copil,  dar numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării sau a lucrărilor, elevul trebuie sa fie însoțit obligatoriu de un părinte sau de un reprezentant legal. Ordinul Ministerului Educației privind organizarea si desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a in anul școlar 2013-2014 prevede ca solicitarea de vizualizare a lucrării de către elev si părinți nu poate conduce la reevaluarea sau la modificarea notelor acordate lucrării.

Admiterea in liceu in anul școlar 2014-2015 începe in data de 4 iulie, când absolvenții claselor a VIII-a si părinții vor completa opțiunile in fisele de înscriere. O premiera pe care o aduce admiterea anul acesta o reprezintă faptul ca Evaluarea Naționala va avea o pondere crescuta, de 75%, in media de admitere la liceu.

Se schimba astfel formula de calcul a mediei de admitere la liceu, așa ca începând din acest an, in admiterea la liceu – media de la Evaluarea Naționala va avea o pondere de 75% (fata de 50% cat a fost pana acum), iar media generala de absolvire a gimnaziului va fi in proporție de 25%.

Subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, la matematică. Înscrierea in clasa a IX-a se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere se calculează, indiferent daca media generala la Evaluarea Naționala din clasa a VIII-a este mai mica de cinci. Repartizarea computerizata la liceu se realizează pe 15 iulie.

CLICK pentru a MĂRI

[nggallery id=2003]

Publicitate

Ştirea zilei

Accident rutier la intersecția DJ 704 cu DN 7: Șoferița și pasagera de 16 ani au ajuns la spital după ce au intrat cu mașina într-un gard

Publicat

în

Accident rutier la intersecția DJ 704 cu DN 7: Șoferița și pasagera de 16 ani au ajuns la spital după ce au intrat cu mașina într-un gard

Un accident rutier a avut loc sâmbătă, 22 ianuarie, la intersecția DJ 704 cu DN 7, unde o tânără de 21 de ani, din Botoșani, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard.

La data de 22 ianuarie 2022, în jurul orei 20.35, la intersecția DJ 704 cu DN 7, o tânără de 21 de ani, din comuna Hudești, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului rutier conducătoarea auto și o tânără de 16 ani, din municipiul Orăștie, județul Hunedoara, au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportate la spital.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Accident rutier la Ocna Mureș: Șoferiță de 24 de ani a părăsit carosabilul și a intrat în șanț. O pasageră de 70 de ani a ajuns la spital

Publicat

în

Accident rutier la Ocna Mureș: Șoferiță de 24 de ani a părăsit carosabilul și a intrat în șanț. O pasageră de 70 de ani a ajuns la spital

Un accident rutier a avut loc vineri, 21 ianuarie, în Lunca Mureșului, unde o șoferiță de 24 de ani a părăsit carosabilul și a intrat într-un șanț. În urma evenimentului rutier, o femeie de 70 de ani, pasageră în autoturism, a fost transportată la spital.

La data de 21 ianuarie 2022, în jurul orei 09.00, pe DJ 107F, în comuna Lunca Mureșului, o tânără de 24 de ani, din Lunca Mureșului, în timp ce conducea un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului rutier o femeie, de 70 de ani, din Lunca Mureșului, pasageră în autoturism, a suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

COVID 23 ianuarie 2022, în România: 14.088 cazuri noi de coronavirus și 22 decese, în ultimele 24 de ore

Publicat

în

COVID 23 ianuarie 2022, în România: 14.088 cazuri noi de coronavirus și 22 decese, în ultimele 24 de ore

Sâmbătă, 23 ianuarie 2022, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România.

CITEȘTE ȘI: 23 ianuarie 2022: Peste 14.000 cazuri de COVID, raportate în România – bilanț parțial

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 14.088 de cazuri de COVID-19, în urma a 43.528 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 32,36%. . În ultima zi, s-au înregistrat 22 de decese. 20 dintre persoanele decedate din cauza COVID erau nevaccinate, conform datelor finale transmise duminică de către autorități. La terapie intensivă sunt internați 599 de pacienți, dintre care 76 au certificat care atestă vaccinarea.

Electrica Furnizare Discount

În ultimele 24 de ore au fost raportate 14.088 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5.283 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.400 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 23 ianuarie, pe teritoriul României au fost raportate 2.017.129 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 31.209 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.820.743 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 542 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, au decedat 59.547 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 22.01.2022 (10:00) – 23.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 22 de decese (13 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț și Olt.

Dintre cele 22 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de 22 de pacienți decedați, 20 au fost nevaccinați și 2 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 60-69 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 5.958, cu 410 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 599 de persoane, cu 17 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 599 de pacienți internați la ATI, 76 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 551 sunt minori, 546 fiind internați în secții, cu 60 mai mult decât în ziua anterioară și 5 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.581.792 de teste RT-PCR și 6.907.476 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 17.911 teste RT-PCR (8.803 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.108 la cerere) și 25.617 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 112.149 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.997 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 82.068 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 53 de persoane.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare