Rămâi conectat

Ştirea zilei

Subiecte Evaluare Națională 2017, la matematică, pentru clasa a 8-a. Ce au avut de rezolvat elevii – VIDEO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Evaluarea Națională 2017. Subiectele la matematică pentru elevii de clasa a VIII-a

Elevii de clasa a 8-a au susținut, miercuri, evaluarea națională la matematică, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. În Alba, 2455 de elevi au fost așteptați să susțină examenul în 37 de centre.

Luni a avut loc proba la limba și literatura română, miercuri – la matematică, iar joi se va desfășura proba la limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Cubul, cilindrul şi funcţia au fost subiectele pe care le-au avut de tratat elevii de clasa a VIII-a. Au avut de desenat un cub, de rezolvat o funcţie şi de răspuns la nişte întrebări legat de un dreptunghi.

Primul subiect a fost tip grilă, de algebră şi geometrie, unde elevii trebuia să completeze enunţurile necunoscute, consemnate cu puncte-puncte, de la final. Al doilea subiect cerea construirea unei figuri geometrice, urmat de rezolvarea unor exerciţii de algebră. Al treilea subiect era compus din două figuri geometrice date, la care trebuia rezolvate 3 subpuncte.

 

Rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie până la ora 16,00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi în intervalul 16,00-20,00.

 

FOTO: adevarul.ro

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 30 iunie.

Ponderea mediei din clasele V-VIII va reprezenta 20% din media de admitere.

Probele scrise pentru Evaluarea Națională încep la ora 9,00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicată în fiecare sală în care se susține examenul.

Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfășoară probele scrise.

„Se interzice elevilor să pătrundă în clasă cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile și cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de clasă duce la eliminarea elevului din clasă de către președintele comisiei, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu și la notarea cu nota 1 (unu) a lucrării elevului eliminat. Nerespectarea dispozițiilor menționate poate conduce, după caz, la sancționarea asistenților”, prevede metodologia de examen.

[nggallery id=4216]

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea