Sub Drăgana, CSO Cugir – Sănătatea Cluj, în ultima rundă a turului | Liderul vrea să răpună “virușii verzi”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

CSO Cugir, prima clasată a Seriei a 9-a, joacă sâmbătă, de la ora 14.00, pe “Arena Cugir”, împotriva Sănătății Cluj, grupare ce a reușit să nu piardă la precedentele două apariții sub Drăgana.

Liderul, cu 19 puncte, vine după două deplasări, la Hunedoara și Dej, meciuri în care a scos un singur punct și a cunoscut întâia oară gustul eșecului, pentru “roș-albaștrii” finalul stagiunii însemnând jocuri interne cu “virușii verzi” și Unirea Alba Iulia (sâmbătă, 14 noiembrie, în prima rundă din retur) – meci al orgoliilor, ce va trage cortina peste acest an.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Multe probleme de efectiv îl frământă pe antrenorul Lucian Itu, conjunctura nefiind una fericită: Toilă și Casian – sunt suspendați, Șaucă și Vitinha – accidentați, o pierdere majoră în ofensivă fiind aceea a căpitanului Tudor Șaucă (operat de ocluzie intestinală, ulterior depistat pozitiv), golgheterul seriei, cu 9 reușite. În plus se așteaptă și rezultatele ultimelor testări, dar și revenirea atacantului M. Lupu (absent în ultimele două runde, a început pregătirea, însă nu e 100 la sută din punct de vedere fizic), în condițiile în care jucătorul… Lucian Itu a reluat antrenamentele. Sănătatea este o trupă incomodă, dar în același timp capricioasă, imprevizibilă. Clujenii sunt pe locul al 6-lea, cu 12 puncte, iar din ultimele 5 întâlniri au câștigat 4 (singura înfrângere, în restanța cu Industria Galda de Jos, 3-4, săptămâna trecută), seria pozitivă cuprinzând două victorii externe la rând, la Reghin și Turda.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Confruntarea nu este una ușoară, ba dimpotrivă. Avem aceste indisponibilități și trebuie să găsim cele mai bune soluții. Este cert că ne așteaptă o partidă dificilă, împotriva unei echipe ce a încurcat multe calcule”, a spus antrenorul Lucian Itu.

În condițiile în care “virușii verzi” s-au obișnuit să plece cu puncte de la Cugir, două egaluri în anterioarele descinderi, 0-0 – anul trecut și 1-1 – în 2018, este clar că și în această întâlnire vor să-și confirme statutul de “nucă greu de spart”, ultima înfrângere fiind înregistrată în aprilie 2017 (0-2).

Dan HENEGAR