Studentul chinez care a mers la Alba Iulia înfășurat în steaguri tricolore, va fi declarat post-mortem cetățean de onoare al Bacăului

Yin Yuguo, studentul chinez de la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, care de Ziua Națională a mers la Alba Iulia înfășurat în steaguri tricolore, va fi declarat post-mortem cetăţean de onoare al municipiului Bacău. Tânărul de 17 ani a murit la sfârșitul lunii ianuarie, într-un accident de tren.

Adolescentul chinez era îndrăgostit de România și de Mihai Eminescu și voia să îi traducă în chineză poeziile. Reporterii Recorder au realizat un reportaj cu el în 1 Decembrie 2018, la Alba Iulia, când le-a urat românilor “un viitor strălucit”.

În 15 martie, când ar fi împlinit 17 ani, tânărul va fi declarat cetățean de onoare al municipiului Bacău.

Yin Yuguo era înscris la programul de studii al Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău, în anul pregătitor destinat cetăţenilor străini. Adolescentul urma, în anul universitar 2018-2019, cursurile puse la dispoziţie de Facultatea de Litere, prin Departamentul de limba şi literatura română şi ştiinţe ale comunicării.

“Yin Yuguo s-a evidenţiat în scurta perioadă de studii (12 noiembrie 2018 – 18 ianuarie 2019) prin perseverenţă exemplară în procesul de însuşire a limbii române şi de familiarizare cu elemente de cultură şi civilizaţie românească. Idealul lui era să traducă literatura română (în primul rând opera lui Mihai Eminescu) în limba chineză. La 1 Decembrie 2018, din proprie iniţiativă, s-a deplasat la Alba Iulia şi a luat parte la manifestările ocazionate de Centenarul Marii Uniri, prin etalarea simbolurilor naţionale specifice (drapel, imn, insemne tricolore). Un tragic accident feroviar a determinat decesul tânărului, eveniment care a produs o vie şi îndelungată emoţie în rândul opiniei publice din România şi, desigur, în cadrul comunităţil băcăuane”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre al Consiliului Local Bacău.

În 26 februarie, pornit de unul singur cu un tren personal să vadă Cetatea Neamțului, băiatul a încurcat gările, a crezut că a ajuns în Pașcani când abia trecuse de Roman, s-a speriat și a sărit din trenul în mișcare. El s-a lovit cu capul de o bornă kilometrică și a murit pe loc.

Sursa: hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Ovi 14 martie 2019 at 14:47

Poate, la fel, ar trebui sa faca si Alba Iulia. Gand bun!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...