Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Strategia de organizare a noii secţii de şah din cadrul CSU Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Nou-înfiinţata secţie de şah din cadrul Clubului Sportiv Universitar Alba Iulia duce, firesc, activitatea şahistică din judeţ pe alte paliere de dezvoltare. După cum v-am informat în cursul săptămânii precedente, cel mai vehiculat nume pentru preluarea funcţiei de preşedinte este cel al Manuelei Kadar, cadru didactic al Universităţii „1 Decembrie 1918”, ce are legături trainice cu „sportul minţii”.
Pe termen scurt, în planul structurării activităţii se intenţionează afilierea secţiei de şah la Federaţia Română de Şah, dar şi transferarea unor jucători, în special de la Clubul Municipal de Şah Alba Iulia, în vederea participării la competiţii de şah clasic, şah rapid şi şah prin internet. De asemenea se doreşte organizarea a 3-4 turnee de şah clasic de weekend, a unui festival şahist mai amplu în luna iulie sau august, dar şi susţinerea circuitului judeţean de şah rapid „Alba Grand Prix 2012”. Referitor la întrecerile naţionale de şah clasic din agenda FRS se prevede participarea la  Cupa României pe echipe la şah rapid (1-3 iunie), Liga a III-a a Campionatului Naţional pe echipe (6-12 octombrie) şi Campionatul naţional de şah rapid pentru seniori (30 noiembrie – 2 decembrie). Nu sunt omise nici întrecerile naţionale şi internaţionale de şah prin internet precum Campionatul Mondial de şah, Campionatul Naţional pe echipe de şah sau Campionatul Naţional individual de şah.
Pentru întărirea efectivului cu care se vor aborda concursurile viitoare, dar şi pentru cristalizarea unei strategii solide, de perspectivă este prioritară atragerea de noi jucători în cadrul clubului: juniori valoroşi de 17-18 ani, cărora să li se acorde burse de studiu şi facilităţi de cazare, pentru a studia în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” şi a activa în cadrul CSU Alba Iulia; jucători de şah prin corespondenţă, care să participe la competiţii naţionale şi internaţionale, dar şi „repatrierea” unor juniori albaiulieni valoroşi, care în prezent reprezintă alte cluburi din ţară. Nu este omisă nici secţiunea dedicată tinerilor studenţi din Capitala Marii Uniri intenţionându-se organizarea unor turnee studenţeşti locale, regionale şi naţionale, a unor evenimente de promovare a şahului în rândul studenţilor (simultane, lecţii demonstrative, concursuri de rezolvări de probleme de şah etc.) şi implicit promovarea imaginii Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia prin intermediul acţiunilor organizate de secţia de şah a CSU Alba Iulia
În 2012 sunt vizate şi rezultate notabile precum clasări superioare în finala CM de şah prin internet şi în cadrul campionatelor naţionale de seniori şi juniori (obiectiv condiţionat de valoarea jucătorilor care vor fi transferaţi), dar mai ales promovarea în liga a II-a a Campionatului Naţional pe echipe. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea