Strategia Asociaţiei Judeţene de Volei Alba în următorul deceniu

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Asociaţia Judeţeană de Volei Alba, organism a cărui conducere este formată din Marcel Domşa – preşedinte, Vasile Popa – vicepreşedinte, Sorin Şimon – director executiv şi Sandu Covaciu – secretar şi-a structurat strategia de dezvoltare în perioada 2011-2020. Printre obiectivele propuse în următorii ani se numără încheierea de parteneriate cu autorităţile locale pentru finanţarea jocului de volei, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia pentru practicarea voleiului în mediul universitar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba pentru practicarea voleiului în şcoli şi licee, dar şi cu Filantropia Ortodoxă Alba Iulia pentru practicarea voleiului în aşezămintele sociale ale parohiilor. De asemenea, se intenţionează dezvoltarea voleiului în judeţul Alba prin susţinerea centrelor cu tradiţie în volei, Blaj, Ocna Mureş, Alba Iulia, Albac, Abrud şi stimularea altor centre precum Cîmpeni, Baia de Arieş, Ciugud, Horea, Bistra, Galda de Jos, Sîntimbru, Berghin, Daia Română, Rădeşti, Rimetea, Lunca Mureşului.
lLobby pentru o sală polivalentă
În strategia propusă în următorul deceniu de AJV Alba se regăseşte la loc de cinste efectuarea de lobby pentru construirea unei mult aşteptate săli polivalente la standarde europene în municipiul Alba Iulia. Pe lângă dezvoltarea activităţii voleibalistice în toate zonele judeţului Alba şi asigurarea unui calendar competiţional pe categorii de vârstă şi sexe, se vizează şi dezvoltarea voleiului de plajă, inclusiv prin organizarea unui turneu de nivel naţional în parteneriat cu Federaţia Română de Volei. Se mai doreşte efectuarea unor campanii de popularizare a voleiului în rândul copiilor şi tinerilor, pentru creşterea numărului de practicanţi şi lărgirea bazei de selecţie, prin atragerea copiilor spre Colegiul militar liceal Alba Iulia. Menţionăm că în vara trecută la Alba Iulia, după 50 de ani, s-a reluat tradiţia voleiului feminin prin participarea echipei CS Universitatea „1 Decembrie 1918” Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Soleil Alba Iulia în eşalonul secund. Pentru viitor, aspiraţiile spre performanţă se îndreaptă spre revenirea pe prima scenă a echipei albaiuliene şi chiar ocuparea unei poziţii care să asigure participarea în cupele europene.
Dan HENEGAR

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

ion 1 august 2011 at 11:56

ba, da voi nu stiti face lucrurile numa cu bani de la stat? da catre surse private de finantare nici nu va trece prin cap sa va indreptati?

Comentariile sunt oprite