Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Strada Culturii din localitatea Vinerea va fi modernizată în 2015. Investiţie de aproximativ 1.680.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În cursul acestui an, administraţia locală intenţionează să modernizeze strada Culturii din Vinerea. În acest sens Consiliul Local Cugir va lua în discuţie un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban cu privire la aprobarea unui Studiu de Fezabilitate necesar realizării investiţiei.

Strada Culturii, amplasată în localitatea Vinerea, are ca origine strada Principală, iar ca punct final limita teritoriului intravilan al localității Vinerea. Inexistența unui sistem rutier adecvat precum și denivelările prezente determină circulația dificilă a autovehiculelor din zonă. În perioadele ploioase situația se agravează datorită lipsei îmbrăcăminții rutiere și a sistemului deficitar de colectare și evacuare a apelor din zona drumului. Trotuarele existente sunt deteriorate şi nu există spații de parcare special amenajat deşi această stradă asigură accesul spre cimitir, școală, Căminul Cultural Vinerea şi spre fabrica de mobilă.

Modernizarea străzii se propune a se executa în 2 etape, de la strada Principală până la trecerea peste calea ferată Şibot-Cugir, respectiv de la trecerea peste calea ferată până la limita intravilanului. Pe primul tronson, partea carosabilă va avea o lățime a de 6,00 m, urmând a fi amenajate două benzi de circulație. Se vor dispune trotuare pe ambele părți, dar acestea vor avea lățimi variabile în funcție de frontul construit. Pe tronsonul cuprins între trecerea peste calea ferată Şibot-Cugir şi fabrica de mobilă se va amenaja un trotuar cu lăţime variabilă (min. 100 cm), pe partea dreaptă în sensul de mers spre fabrica de mobilă. În zona școlii se vor amenaja 8 locuri de parcare cu dimensiunea unui loc de parcare de 2,50 x 5,00 m.

Apele pluviale vor fi dirijate spre bordură iar de aici, prin gurile de scurgere proiectate, vor fi colectate și dirijate prin canalizarea pluvială proiectată spre canalul colector existent în zonă.

Investiţia va fi realizată din bugetul local, valoarea ei fiind de aproximativ 1.680.000 lei cu TVA, iar termenul de finalizare este de 10 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș Locuitorii din Abrud au rămas fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii. Furnizarea a fost sistată pe două străzi din oraș. Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea