Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Strabag Romania implicată într-o posibilă fraudă de proporții. Sunt vizate 200 de firme

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Filiala din România a firmei austriece STRABAG a fost călcată duminică de procurorii într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. În cadrul aceleiași acțiuni au fost efectute 146 de percheziții în București și 11 județe din țară, prejudiciul estimat fiind de peste 30 de milioane de euro.

În dosar sunt vizaţi reprezentanţii a peste 200 de societăţi comerciale care, în perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat.

Procurorii investighează o posibilă fraudă de proporţii, în care s-ar fi spălat o sută de milioane de euro. Cei vizați sunt acuzaţi că au creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate statului. Banii au ajuns la ei prin diferite acte false. Poliţiştii au ridicat documente de la mai multe firme cu afaceri importante, care au încheiat mai multe contracte cu statul.

S-a descins la sediile companiilor Erbaşu, UTI, Strabag, Romsys şi Total Network Solution. Percheziţii au avut loc şi la locuinţa lui Cristian Romeo Erbaşu.

Firma austriacă Strabag este una dintre companiile care a câştigat contracte de peste un miliard de lei pentru construcţia autostrăzii Câmpia Turzii – Târgu-Mureş. Strabag a fost de asemenea unul dintre constructorii Autostrăzii Orăștie-Sibiu și unul dintre concesionarii autostrăzii Comarnic-Braşov.

Strabag Austria susține că filiala sa din România nu este vizată de acuzații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea