Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

UPDATE ȘTIREA TA| „Consultația de la gemuleț”, în Alba Iulia: CONTROALE la medicul de familie care și-ar ține pacienții în frig, în afara cabinetului. Ce s-a descoperit

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Consultația de la gemuleț”, în Alba Iulia: CONTROALE la medicul de familie care și-ar ține pacienții în frig, în afara cabinetului. Ce s-a descoperit

Pacienții unui medic de familie din municipiul Alba Iulia se confruntă în prezent cu o problemă mai deosebită, din cauza unor anumite măsuri de siguranță impuse de cadrul medical.

Astfel, potrivit unui cititor ziarulunirea.ro, medicul nu și-ar primi pacienții în interiorul cabinetului său, ci lăsându-i să aștepte, în schimb, afară.

„Bătaia de joc al unui medic de familie din Alba Iulia. Consultațiile și „sala de așteptare” a oamenilor în vârstă, copiilor și a bolnavilor în general, este pe trotuar, pentru ca doamnei doctor probabil ii este frica ca nu cumva sa se infecteze cu ceva de la cineva.

Pai asa se face actul medical? La gemuleț? Cum este posibil sa ti în frig (ca acum e frig) pacienți în vârstă, care așteaptă și 1,5 ore sa i vina rândul la „consultația de la gemuleț”? De aia plătim asigurări de sănătate și de aia trăiesc bine medicii de familie, sa si poată bate joc de contribuabilul bolnav, care n are de ales dacă vrea o rețetă sa nu moara sau sa se facă bine? Dar nu ca este rușine, doamna?

De la începutul pandemiei și pana azi, aceasta doctorița, iși are sala de așteptare pe trotuar, iar „consultația” are loc la gemuleț.”, au fost declarațiile cititorului ziarulunirea.ro, în legătură cu proasta calitate a actului medical oferit.

UPDATE: DSP Alba s-a autosesizat și inspectorii din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică (SCSP) vor efectua luni, 7 noiembrie a.c., un control la respectivul cabinet pentru a verifica dacă aspectele sesizate se verifică. Vom reveni luni cu o informare privind rezultatele controlului și eventualele sancțiuni.

UPDATE 7.11.2022: În urma verificărilor întreprinse azi, 7 noiembrie 2022 de către inspectorii DSP Alba la un cabinet de familie din municipiul Alba Iulia, după ce vineri presa locală a semnalat posibile nereguli privind modalitatea de consultare a pacienților, s-a întocmit un proces verbal prin care s-au constatat următoarele: consultațiile și prescripțiile medicale se efectuează pe bază de programare, conform registrului de programări; pacienții cu afecțiuni acute și copiii sunt preluați în funcție de gravitate, la data prezentării la cabinet; există registre de consultații și tratamente; conform declarației reprezentanților cabinetului în sala de așteptare sunt primiți câte doi pacienți.

În urma celor constatate și în conformitate cu prevederile Legii nr. 95/2006 privind rerforma în domeniul sănătății cu modificările și completările ulterioare, se formulează următoarele recomandări: respectarea programărilor și primirea pacienților cu afecțiuni acute la data prezentării la cabinet, în funcție de gravitatea afecțiunilor, precum și respectarea legislației în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea