Rămâi conectat

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| Calea Moților din Micești, calea morții pentru animale și unii pietoni: „Acum a fost un motan spulberat, data viitoare poate fi un om”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ȘTIREA TA| Calea Moților din Micești, calea morții pentru animale și unii pietoni: „Acum a fost un motan spulberat, data viitoare poate fi un om”

Să traversezi Calea Moților, în zona Micești este o adevărată provocare pentru pietonii și pentru animalele care trec strada. Zona este faimoasă pentru numărul mare de accidente, multe dintre ele mortale, provocate de șoferii mult prea grăbiți ca să mai acorde prioritate. Animalele lovite pe drum sunt o priveliște zilnică, însă dacă nu se vor lua măsuri, s-ar putea oricând întâmpla o tragedie.

O astfel de întâmplare dramatică, petrecută în acest weekend, este relatată în mediul online de o albaiuliancă indignată de faptul că nimeni nu ia nici o măsură pentru a reduce gradul de periculozitate pe acest tronson de drum.

„Undeva pe șoseaua principală din Micești, în această dimineață pe la 6 (asta e ora la care îmi plimb câinii), un individ foarte grăbit și fericit că la ora asta drumul e liber și gonea că nebunul cu mașînă, a spulberat pur și simplu un motan care trecea stradă. Că să nu ajungă și „plăcintă” pentru că urmă să fie călcat și de alți creștini care ar fi trecut pe acolo, l-am luat din mijlocul drumului, încă cald și cu ochii încremeniți de spaima. L-am ținut în geacă câteva momente, mi-a murit în brațe pe marginea drumului. Cățeii mei s-au așezat lângă mine și au început să îl lîngă, cel mare chiar să plângă ușor, el iubind mult pisicile.

Ceea ce m-a scârbit profund a fost faptul că cel care a omorât pisica nu numai că nu a încetinit, că doar nu pot avea pretenția să și oprească să vadă dacă poate face ceva pt amărâtul ăla, dar mai mult, după ce l-a zdrobit sub roțile mașinii, mai dădea și semnale luminoase.

Indiferent cât de tare l-ai lovit, tu om cu frică de covid mai mare decât de Dumnezeu, îți era greu să oprești să vezi dacă mai era o șansă să îl salvezi sau măcar să ai decentă să muți hoitul? Orice viață merită salvată, dar sunt convinsă că tu vei dormi liniștit la noapte, iar mie mi-ai stricat ziua. Din păcate, dată viitoare la fel vei goni pe șosea grăbit să îți rezolvi problemele, iar victima ar putea fi nu un animăluț al nimănui pe care nu îl plânge nimeni, ci un copil sau bunic.

Pentru că da, să traversezi șoseaua la Micești este o adevărată provocare. Indiferent că am fost cu câinii, cu căruciorul cu bebele sau singură, de nenumărate ori am fost înjurata de șoferii grăbiți care au fost nevoiți să oprească că să trecem, sau la un pas să fim loviți că na, grabă e mare să mai și oprești la trecerile pentru pietoni.

Știu că îmi răcesc gură degeaba, dar dacă postarea ajunge la cel care a comis fapta, doar să îți fie rușine!”, a scris albaiulianca.

În nenumărate rânduri locuitorii cartierului Micesti au cerut ca administrația locală să ia măsuri pentru a împiedica circulația cu viteza si depășirile neregulamentare pe această porțiunea de șosea.

Soluții ar fi destule: limitatoare de viteză, treceri de pietoni înalțate sau camere de supraveghere care să taie din elanul șoferilor. Râmâne de văzut în ce măsură vor fi acestea implementate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea