Statul plăteşte chiria celor relocaţi din clădirile cu risc seismic. Proiect adoptat de Camera Deputaților

Un proiect de lege care modifică o Ordonanţă a Guvernului şi care prevede că finanţarea chiriei pentru proprietarii relocaţi din clădirile cu risc seismic, în perioada lucrărilor de consolidare, va fi asigurată prin bugetele locale, a fost adoptat joi de Camera Deputaților.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor, iniţiat de deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, a fost adoptat de deputaţi cu 260 de voturi ”pentru” şi o abtinere.

ELIT

„Locuinţele de necesitate care satisfac exigenţele minimale prevăzute de Legea locuinţei nr. 114/1996, precum şi utilităţile pentru aceste locuinţe vor fi asigurate prin grija autorităţilor administraţiei publice locale. Fondurile necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind mutarea persoanelor evacuate în şi din locuinţele de necesitate şi, după caz, plata chiriei pe perioada execuţiei lucrărilor de intervenţie se vor asigura din bugetele locale. De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale vor asigura spaţiile necesare depozitării, în condiţii de siguranţă şi cu asigurarea accesului proprietarilor, a bunurilor materiale care nu pot fi mutate în locuinţele de necesitate”, se arată în textul iniţativei legislative.

Camera Deputaţilor a votat joi proiectul, în calitate de for decizional, prin urmare iniţiativa urmează să ajungă la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa: Mediafax