Rămâi conectat

Actualitate

Statistică: În Regiunea Centru, consum de alimente sub media pe țară

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Potrivit datelor comunicate de Direcția Regională de Statistică Alba, în trimestrul II al acestui an consumul  a reprezentat principala destinaţie a cheltuielilor totale ale gospodăriilor din Regiunea Centru.

Nivelul mediu pe o gospodărie a cheltuielilor pentru cumpărarea de alimente şi băuturi consumate a fost de 536,88 lei pe lună, pentru mărfuri nealimentare a fost de 484,53 lei pe lună şi pentru plata serviciilor a fost de 428,22 lei pe lună (toate aceste cheltuieli fiind peste media naţională).

Din cifrele statistice rezultă că Regiunea de Dezvoltare Centru a înregistrat zilnic un consum alimentar mediu pe o persoană de 2.258 calorii (sub media pe țară – 2.408 pe ţară), 74,9 gr. protide, 80,8 gr. lipide şi 280,0 gr.glucide.

Consumurile medii lunare ale principalelor produse pe o persoană în Regiunea Centru au fost de 8,567 kg  pâine şi produse de franzelărie, 3,999 kg. carne şi preparate din carne, 6,002 litri lapte, 3,047 kg cartofi, 6,402 kg legume şi conserve din legume şi 2,741 kg fructe, la toate produsele menționate consumurile fiind sub media pe ţară.

Reprezentanții DRS Alba precizează că în trimestrul II a.c., veniturile totale ale populaţiei din Regiunea Centru au fost peste media pe țară – 2.544,1 lei pe o gospodărie (2.396,1 la nivel naţional) şi 888,7 lei pe o persoană (832,9 lei la nivel naţional), cheltuielile fiind în proporție de 85,74% băneşti iar 14,26% au reprezentat contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea