Rămâi conectat

Actualitate

Statistică de 8 Martie, Ziua Femeii: Câte femei-șofer conduc pe străzile din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Statistică de 8 Martie, Ziua Femeii: Câte femei-șofer conduc pe străzile din România

Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, a venit cu niște date defalcate care să marcheze 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii. Așadar, să vedem câte șoferițe există în România.

Citește și: Mesaje de 8 Martie pentru femei. FELICITARI de 8 martie

Câte femei-șofer există în România

Aproximativ o treime dintre conducătorii auto din România sunt femei, anunță DRPCIV. În total, pe teritoriul României au fost emise 7.9 milioane de permise de conducere. Dintre acestea, 2,67 de milioane au fost acordate femeilor.

Datele au fost centralizate la finalul lui 2019. Pe tot parcursul anului trecut, există și un recensământ al femeilor care conduc diverse tipuri de vehicule.

Astfel, în ţara noastră existau:

16.291 de motocicliste (cat. A)
16.349 de şoferiţe de tir şi camion (cat. C)
2.013 şoferiţe de autobuz şi alte autovehicule de transport persoane (cat. D)
1.858 de şoferiţe de troleibuz
1.167 de vatmaniţe

Citește și: Mesaje de dragoste • Mesaje de iubire • Declarații de dragoste • Mesaje de dragoste romantice care pot fi transmise prin SMS persoanei iubite

Datele DRPCIV arată și că 2.609 femei deţin şi carnet de conducere pentru tractoare agricole sau forestiere.

Sondaj referitor la abilitățile de condus

Direcția a desfășurat și un sondaj online, denumit „Cu stil, în trafic„. Participanții, 7.591 la număr, au fost întrebați dacă abilitățile de condus au vreo legătură cu sexul. Astfel, potrivit răspunsurilor, doar 33% dintre participanţii la trafic consideră că genul nu influenţează în nicio formă abilităţile de condus atunci când vine vorba de conducători auto cu experienţă de condus similară.

Totodată, un participant din cinci vede sau aude zilnic mesaje care sugerează inabilitatea femeilor de a şofa, în timp ce 49% experimentează acest lucru de câteva ori pe lună, iar alţi 23% de câteva ori pe an.

Cu toate acestea, 74% dintre respondenţi sunt de acord cu afirmaţia „Femeile sunt şoferi mai prudenţi decât bărbaţii„: 34% sunt de acord într-o oarecare măsură, 17% într-o mare măsură, iar 23% într-o mică măsură.

Citește și: MESAJE de ziua MAMEI, 8 MARTIE

Stereotipurile vizează însă şi partea masculină, 90% dintre respondenţi fiind de acord cu afirmaţia „Bărbaţii sunt şoferi mai agresivi decât femeile„: 42% sunt de acord într-o mare măsură, 36% într-o oarecare măsură, iar 12% într-o mică măsură.

Și sondajul a mers mai departe și cu alte întrebări. Chestionați dacă sunt de acord cu fraza „Femeile nu ştiu să parcheze”, 81% dintre participanţii la sondaj şi-au exprimat acordul: 34% sunt de acord într-o oarecare măsură, 24% într-o mică măsură, iar 23% într-o mare măsură.

Doar 19% şi-au exprimat un dezacord total privind această afirmaţie.

sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea