Rămâi conectat

Actualitate

STATISTICĂ: Cele 680 de campinguri din România nu prea au ”trecere” la turiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

România are, conform ultimelor date disponibile ale Eurostat, 680 de campinguri, în comparație cu Polonia (324), aproximativ egală cu Austria (611, cu o populație la jumătate față de România) și mică raportat la Olanda, care deținea 2.821 de campinguri.

De altfel, potrivit statisticilor Eurostat, românii nu sunt chiar cei mai mari amatori de nopți petrecute la cort, și nici o mare destinație turistică atât clasică, cât și de camping.

Astfel, turiștii au petrecut doar 272.556 de nopți în cort în 2017, în raport cu peste un milion, polonezii, deși au mai puține campinguri, sau aproape două milioane, portughezii și circa 19,7 milioane, olandezii.

Întregul turism e insuficient dezvoltat în România, singura destinație cu adevărat căutată fiind Bucureștiul, dar mai mult pentru turism de business și mai puțin pentru turism de leisure, cu 1,9 milioane de innoptări, în vreme ce zonele apropiate de litoral aveau doar 339.467 de înnoptări, în comparație cu șase și, respectiv, șapte milioane de înnoptări în zonele litorale ale Bulgariei în aceeași perioadă.

România este, din păcate, cea mai puțin vizitată țară din UE, lucru arătat de altfel și de statisticile UE, situație care dăunează nu doar sumelor obținute de țară din turism, dar și la perpetuarea unei imagini negative despre România, cunoscută mai degrabă printr-o serie de stereotipuri, dacă lăsăm la o parte situația politică, care, însă, are un rol important în perpetuarea imaginii negative a României.

Toate acestea, plus sezonul litoral scurt de maximum trei luni – în anii buni – au împiedicat și investițiile venite din Occident care ar fi putut dezvolta infrastructura de turism, și, în același timp, au făcut din România o țară foarte scumpă în special pentru turistul mediu venit din Occident, ca și pentru majoritatea turiștilor români.

La toate acestea, se adaugă și infrastructura de transport de foarte proastă calitate, care îngreunează deplasarea pe distanțe lungi și face România o dată în plus neatractivă pentru turiști.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea