Rămâi conectat

Actualitate

Statistica arată venituri în creștere pentru salariații, de asemenea în creștere, din județul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultima centralizare a Direcției Regionale de Statistică Alba privind câștigul salarial al persoanelor angajate din regiunea Centru, arată o creștere la nivelul județului Alba cu 9 lei faţă de luna octombrie 2012 şi cu 46 lei (+2,6%) în raport cu luna noiembrie 2011., salariul brut ajungând astfel la 1.753 de lei.

Ba mai mult decât atât, veștile bune ale statisticienilor din Alba nu se opresc aici. Ele arată cu cifre clare că efectivul de salariaţi înregistrat în judeţul Alba la sfârşitul lunii noiembrie 2012 a fost de 78080 persoane (1,7% din total ţară), în creştere faţă de luna anterioară cu 11 persoane şi faţă de luna noiembrie 2011 cu  2874 persoane (+3,8%).

Faţă de câştigul salarial mediu realizat pe ţară, în Alba s-a realizat un câştig salarial mediu brut mai mic cu 383 lei, respectiv cu 17,6%.

„Câştigul salarial mediu net în luna noiembrie 2012  a fost de 1300 lei, mai mare cu 5 lei decât cel înregistrat în luna anterioară şi cu 32 lei (+2,5%) faţă de luna corespunzătoare din 2011. Câştiguri salariale peste media înregistrată pe judeţ au realizat salariaţii din industrie şi construcţii (1311 lei), cei din servicii (1304 lei), iar sub medie salariaţii din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit (1143 lei). Câştigul salarial mediu net înregistrat pe ţară în luna noiembrie 2012  a fost de 1575 lei, cel realizat în judeţ fiind cu 275 lei mai mic, respectiv cu 17,5%.

Câştigul salarial mediu net înregistrat în judeţ în luna noiembrie 2012 poziţionează judeţul pe locul 20 în ierarhia judeţelor ordonate descrescător” se precizează în datele oferite de Direcția Regională de Statistică Alba.

Fără nicio legătură cu materialul de mai sus, iată o glumă pe care am citit-o zilele trecute despre statistică: Statistica este acea stiinta care spune ca daca ai capul in cuptor si picioarele in congelator, in medie esti ok!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea