Stație de depozitare temporară și transfer a DEȘEURILOR, în Partoș. Investiție de peste 600.000 de lei

Consilierii Locali vor avea de aprobat, în ședința de marți, 28 ianuarie 2020, construirea unei noi stații de depozitare temporară și transfer a DEȘEURILOR, în cartierul Partoș. 

Situația critică care a pus în alertă instituțiile din Alba în urmă cu două săptămâni a impus găsirea unor soluții urgente pentru problema gunoaielor cu care se confruntă albaiulienii. În acest sens s-au realizat demersurile necesare pentru elaborarea documentației tehnice privind amenajarea platformei temporare noi în zona stației de epurare a munic ipiului, pe strada Rogozului, din cartierul Partoș.

Datorită termenului restrictiv solicitat de către Instituția Prefectului la Ministerul Apelor si Pădurilor pentru funcționarea temporară a operatorului de salubritate pe amplasamentul actual se impune ca execuția să nu depășească 60 zile de la data solicitării, adică de la 20.01.2020. Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA), potrivit devizului general, este de 693.884,08 lei din care C+M în valoare de 687.528,77 lei.

Prin proiect se propune, în principal, realizarea unei platforme betonate în suprafață de cca.1000 mp. Pe latura lungă a platformei se va amenaja o elevație (perete) de beton de 1,5 m înălțime pentru facilitarea încărcării deșeurilor în autovehicul. Pentru curățarea platformei în vederea îndepărtării mirosului precum și pentru colectarea scurgerii de levigat și a pluvialelor, la marginea platformei betonate este prevăzut un bazin de levigat care se va descărca periodic prin vidanjare.

Reamintim că operatorul de salubritate Polaris M Holding și-a reluat activitatea de colectare a deșeurilor pe raza municipiului Alba Iulia și a celorlalte 9 localități pe raza cărora operează agentul în data de 20 ianuarie, iar până la găsirea unui nou amplasament pe care se va amenaja și autoriza o altă platformă de transfer a deșeurilor, operatorul de salubritate va folosi actuala locație, din Bărăbanț.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...