Rămâi conectat

Ştirea zilei

Stație de depozitare temporară și transfer a DEȘEURILOR, în Partoș. Investiție de peste 600.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii Locali vor avea de aprobat, în ședința de marți, 28 ianuarie 2020, construirea unei noi stații de depozitare temporară și transfer a DEȘEURILOR, în cartierul Partoș. 

Situația critică care a pus în alertă instituțiile din Alba în urmă cu două săptămâni a impus găsirea unor soluții urgente pentru problema gunoaielor cu care se confruntă albaiulienii. În acest sens s-au realizat demersurile necesare pentru elaborarea documentației tehnice privind amenajarea platformei temporare noi în zona stației de epurare a municipiului, pe strada Rogozului, din cartierul Partoș.

Datorită termenului restrictiv solicitat de către Instituția Prefectului la Ministerul Apelor si Pădurilor pentru funcționarea temporară a operatorului de salubritate pe amplasamentul actual se impune ca execuția să nu depășească 60 zile de la data solicitării, adică de la 20.01.2020. Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA), potrivit devizului general, este de 693.884,08 lei din care C+M în valoare de 687.528,77 lei.

Prin proiect se propune, în principal, realizarea unei platforme betonate în suprafață de cca.1000 mp. Pe latura lungă a platformei se va amenaja o elevație (perete) de beton de 1,5 m înălțime pentru facilitarea încărcării deșeurilor în autovehicul. Pentru curățarea platformei în vederea îndepărtării mirosului precum și pentru colectarea scurgerii de levigat și a pluvialelor, la marginea platformei betonate este prevăzut un bazin de levigat care se va descărca periodic prin vidanjare.

Reamintim că operatorul de salubritate Polaris M Holding și-a reluat activitatea de colectare a deșeurilor pe raza municipiului Alba Iulia și a celorlalte 9 localități pe raza cărora operează agentul în data de 20 ianuarie, iar până la găsirea unui nou amplasament pe care se va amenaja și autoriza o altă platformă de transfer a deșeurilor, operatorul de salubritate va folosi actuala locație, din Bărăbanț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea