Rămâi conectat

Ştirea zilei

Startup-ul Beez, aplicația care ajută românii să economisească bani, a ajuns la peste 74.000 de clienți și trazacții totale de 2,5 milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul și singurul startup din Alba Iulia, înființat și dezvoltat exclusiv de tineri români pasionați de IT, a ajuns, în nouă luni de la lansare, la rezultate spectaculoase. Aplicaţia Beez, prin intermediul căreia se pot realiza economii la cumpărături, numără peste 74.000 de utilizatori, care au realizat, în această perioadă, tranzacții în valoare totală de aproape 2,5 milioane de euro. ”Cashback-ul” total primit de clienți, respectiv economiile realizate prin utilizarea Beez, se ridică la circa 65.000 de euro.

”Avem o creștere de aproximativ 500 de utilizatori noi în fiecare zi. Ne propunem sa închidem anul 2019 cu peste 150.000 de utilizatori în total. În jur de 30% dintre comisioanele oferite prin intermediul componentei de cashback au venit de la Booking.com. Aplicația noastră a ajuns în câteva luni la peste 73.000 de utilizatori înregistrați și la 21.000 de useri activi lunar”, spune Vasile Tamaș, fondatorul al aplicației.

Beez este un startup românesc care adresează unei probleme globale, cea a greutăţii de a economisi în vederea obţinerii independenţei financiare. Tinerii din Alba Iulia au identificat această problemă şi au propus o soluţie ingenioasă pentru a sprijini obiceiurile financiare sănătoase, respectiv aceea de a economisi din cheltuielile pe care le face orice om zilnic. Compania a ajuns la un număr de 480 de magazine partenere, care oferă reduceri între 2% – 15% dacă cumpărăturile se fac prin intermediul aplicației Beez.

Următoarea țintă a tinerilor din Alba Iulia este extinderea spre Marea Britanie. ”În următoarele 2 luni ne extindem spre Marea Britanie, cu ajutorul unei finanțări de 250.000 de euro oferită de investitori din Rămânia. Acolo, piața este mult mai dezvoltată. În Romania, 80 la sută dintre tranzacțiile cu cardurile sunt pentru extragerea banilor, iar coșul mediu de cumpărături este de 200 de lei.

În Marea Britanie coșul mediu depășește 700 de lire, iar rata cumpărăturilor online este de 40 lire. Cei 250.000 de euro ne ajung pentru circa 6 luni, timp în care vrem să ne punem într-o poziție bună pe piața de acolo. Avem un plan pus la punct și urmează să alinim tehnologia. Nu știm cum ne va afecta Brexit-ul, dar vom găsi o soluție care să meargă în orice situație”, afirmă Lucian Cramba. Acesta susține că valoarea de piață a companiei ce administrează ”Beez” se ridică la circa 2 milioane de euro.

În esență, prin instalarea aplicației, clienții au la dispoziție trei variante: extragerea banilor economisiți la limita minimă de 50 de lei, utilizarea sumelor pentru achiziția de telefoane Iphone și Samsung la prețuri de cinci ori mai mici decât cel al pieței (sweet deal-uri) și folosirea banilor pentru achziționarea de produse care pot fi plătite în termn de 60 de zile, fără rată și fără dobândă. ”De exemplu, dacă un client cumpără cărți de pe un site, în valoare de 1.400 de lei, în contul Beez al acestuia se adună 140 lei. Banii pot fi retrași, se mai pot aduna alte sume până la valoarea de 990 de lei pentru achiziția unui telefon de top sau se pot folosi ca garanție, respectiv se blochează timp de 60 de zile și se cumpără un alt produs.

Vrem să ajungem la 100.000 de oameni în România pe care să îi facem să renunțe la cardul de credit. Vrem să scurticircuităm cardul de credit și să scoatem banca din ecuația tranzacțiilor”, a completat co-fondatorul Beez. Cristina Mărginean este primul câștigător al unui sweet-deal oferit de Beez, un telefon Iphone în valoare de aproape 5.000 de lei, pe care l-a achiziționat cu doar 990 de lei economisiți prin intermediul aplicației. ”Cumpărăturile oricum le faci. Dacă mai și primești bani este cu atât mai bine. Aplicația este ușor de folosit și am recomandat-o la toți prietenii”, spune Cristina.

Oamenii de la Beez sunt permanent în căutarea de tineri talentați care să îi ajute în dezvoltarea companiei, mai ales în perspectiva apropiată a extinderii în Marea Britanie. ”Căutăm talente, oameni bine pregătiți pe care îi plătim foarte bine care să ne ajute cu expansiunea viitoare”, afirmă Lucian Cramba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea