Rămâi conectat

Sport

Start perfect pentru Mihnea Costachi la Campionatele Mondiale de şah: locul întâi şi 4 victorii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihnea CostachiJuniorul albaiulian Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a debutat excelent la Campionatele Mondiale de juniori la şah care se desfăşoară în perioada 20-29 septembrie la Durban (Africa de Sud). În primele 4 runde ale turneului, Mihnea Costachi a obţinut tot atâtea victorii împotriva lui Waldi Van der Lingen (Africa de Sud), Jakov Bratkovic (Slovenia), Jergus Pechac (Slovacia) şi Yi Zhu (China), pentru ultima dintre acestea maestrul FIDE albaiulian în vârstă de doar 14 ani având nevoie de 67 de mutări.

În urma acestui start perfect Mihnea Costachi împarte după 4 runde primul loc în clasamentul categoriei juniori sub 14 ani cu Bharathakoti Harsha (India), Alexey Sarana (Rusia) şi Haik Martirosyan (Armenia), urmând a juca în runda următoare cu jucătorul indian.

Campionatele Mondiale de juniori din Africa de Sud se desfăşoară pe parcursul a 11 runde în sistem elveţian şi reunesc la start 955 de participanţi din 88 de ţări, la categoria de vârstă la care evoluează juniorul albaiulian fiind înscrişi 100 de jucători.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în finala Cupei României | Revelion lângă furnale, cu Bradu și Lupu printre protagoniști!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara a reușit un rezultat de senzație, calificându-se în finala Cupei României, după semifinala de pe „Michael Klein” cu FC Voluntari. S-a declanșat Revelionul lângă furnale, pe Stadionul „Michael Klein”, după succesul de povestit peste generații. Gazdele au deschis scorul prin Manolache (20), iar D. Florea (33) a egalat, rezultat cu care s-a intrat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea