Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Start incendiar: cu derby „de Alba” la Cugir | CSU Alba Iulia, deplasare la Reghin, la Zlatna, „totul sau nimic”, CSM Unirea Alba Iulia – Unirea Ungheni!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Start incendiar în 2024 pentru conjudețenele din Seria 9 a Ligii 3: cu derby „de Alba”, Metalurgistul Cugir- Industria Galda. CSU Alba Iulia are o deplasare dificilă la Reghin, iar la Zlatna este un meci de „totul sau nimic”, CSM Unirea Alba Iulia – Unirea Ungheni!

Vineri, 8 martie, de Ziua Femeii, se reia sezonul în Liga 3, cu etapa a 16-a (antepenultima a sezonului regular). Primele meciuri din 2024, venite după o pauză îndelungată, de 97 de zile, sunt unele extrem de importante pentru conjudețenele din Seria 9

*Metalurgistul Cugir (locul 7, 20 de puncte) – Industria Galda de Jos (locul 9, 9 puncte), mâine, ora 15.00 (în tur, 2-2).

Antrenorul Adorian Himcinschi debutează pe banca tehnică a penultimei clasate cu un derby „de Alba”, confruntare abordată de vizitatori fără 4 piese de bază (Suciu, Frențiu, Baghiu și Cioară). „Roș-albaștrii”, cu o singură victorie în ultimele 5 dispute, sunt constrânși să ia toate punctele împotriva unui oponent care a pierdut precedentele 4 confruntări. În toamnă, găldenii au revenit de la 0-2 și au egalat prin dubla lui Cioară (la ultima fază, a înscris din penalty). Metalurgistul mai are șanse teoretice la play-off, în vreme ce oaspeții se bat pentru evitarea retrogradării.

*Avântul Reghin (locul 8, 11 puncte) – CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 24 de puncte), mâine, ora 15.00 (în tur, 0-1).

Gruparea condusă de Bruno Vienescu, cea mai bine plasată dintre conjudețene, începe anul cu o deplasare deloc facilă împotriva formației din „orașul viorilor” întărită în intersezon cu… D. Todoran (CSU Alba Iulia) sau T. Suciu (CSM Unirea Alba Iulia). Fără cei doi fundași titulari, Niakate și R. Popa – suspendați, studenții din Cetatea Marii Uniri nu-și permit să piardă puncte în prima din cele două deplasări consecutive (următorul meci, la Viitorul Cluj).

*CSM Unirea Alba Iulia (locul 6, 22 de puncte) – Unirea Ungheni (locul 3, 27 de puncte), sâmbătă, 9 martie, ora 15.00, pe Stadionul „Minaur” din Zlatna (în tur, 0-2).

O confruntare „de totul sau nimic” pentru echipa pregătită de Alexandru Pelici, care e obligată să învingă o contracandidată la play-off. Albaiulienii au în față o adevărată „finală”, o confruntare cu o miză imensă. Unirea Ungheni nu afișează un parcurs remarcabil pe terenuri străine, cu un singur punct din ultimele 4 deplasări (1-1, pe „Cetate” cu CSU Alba Iulia), fiind antrenată de Florentin Petre, antrenor aflat în vară, la un moment dat pe lista „alb-negrilor”. Duelul Unirilor din Seria 9 are o încărcătură aparte pentru ambele competitoare, fiind unul în care punctele cântăresc dublu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea