Rămâi conectat

Sport

Start cu decepție! Volei Alba Blaj a ratat primul trofeu, 1-3 cu CSM Lugoj în Supercupa României!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Campioana României, Volei Alba Blaj a debutat în noul sezon cu o decepție, 1-3 cu CSM Lugoj, în a doua semifinală a Supercupei României, o uriașă surpriză. Trupa din Banat a dat lovitura împotriva echipei ce a dominat voleiul autohton în ultimii ani, Blajul nereușind decât să egaleze la seturi.

Cu Aliona Martiniuc – 30 de puncte și Yelisaveta Ruban – 24 de puncte – principalele guri de foc, CSM Lugoj a izbutit să dea lovitura, având-o în teren pe Silvija Popovic  (fără Ramona Rus și Daiana Roman)

Astfel, echipa din „Mica Romă” a ratat primul obiectiv stagional, împotriva unei echipe ce a încheiat campionatul anterior pe locul al 5-lea și a acces în Final Four-ul Super Cupei prin retragerea grupării CS Medgidia.

Și în cealaltă semifinală a fost un rezultat nescontat: CSO Voluntari – CSM Târgoviște 3-2, astfel că pentru trofeu se vor bate mâine, de la ora 15.00, CSO Voluntari și CSM Lugoj (locurie 3 și 5 în sezonul precedent)

Partenere obișnuite în partidele amicale, cele două combatante au oferit o partidă dramatică, cu oscilații de ambele părți, Lugojul și-a adjudecat primul parțial, scor 25-22, după ce a condus cu 15-11 și 17-13, chiar dacă a fost egalată la 19 și opoenentele s-au apropiat la un punct (22-23). Deținătoarea titlului a dat semne de viață și a echilibrat situația pe tabelă, impunându-se în al doilea set, unul echilibrat, cu 25-23 (a avut la un moment dat 24-21, iar oponentele s-au apropiat la 24-23). Pe muchie de cuțit s-a dovedit al treilea set, în care s-a mers la cap până la 24-24. CSM Lugoj a anulat o minge de set a adversarelor și a fost rândul Blajului să egaleze la 25 și 26, însă în cele din urmă Lugojul s-a impus cu 28-26.  La fel de oscilantă a fost prestația echipei din „Mica Romă” și în setul 4, devenit decisiv: 15-14 (revenire de la 10-12), apoi 15-19, egalitate la 20, mergându-se cap la cap până la 23-23.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 16 puncte, Slađana Mirković – două puncte, Georgiana Faleș – un punct, Bojana Milenković – 21 p, Victoriia Russu – 18 p, Jovana Kocić – 12 p, Andreea Ispas (libero); Sorina Miclăuș, Raisa Ioan – 5p, Andra Cojocaru (l),  Andrea Kossanyiová – două puncte, Jovana Cirković (Iarina Axinte). Peste o săptămână, în 29 octombrie, în Sala „Timotei Cipariu” este prima rundă din Divizia A1, cu CSO Voluntari

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea