Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ştirea zilei

Starea de alertă din România a fost prelungită ilegal. Certificatul verde era inutil – Decizie definitivă a ÎCCJ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Starea de alertă din România a fost prelungită ilegal a decis Înalta Curte de Casație și Justiție. Posibilitatea accesului la diverse manifestații publice pe baza certificatului verde era și ea ilegală. Decizia e definitivă și vine ca urmare a contestării unei decizii similare emise în primă instanță, decizie care a fost contestată de Guvern și de mai multe guverne.

Procesul împotriva Guvernului Românie, a CNSU și MAI a fost intentat de avocații Elena Corina Ciuchi și Dan Laurențiu Puiu. Recursul DSU și MAI a fost respins.Detalii soluţie: Respinge recursul declarat de recurentul-pârât Guvernul României împotriva sentinţei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca tardiv formulat. Respinge, ca neavenit, recursul declarat de Ministerul Afacerilor Interne prin Direcţia Generală Juridică împotriva aceleiaşi sentinţe. Respinge recursul declarate de recurentul-pârât Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă reprezentat de DSU împotriva sentinţei nr. 1796 din 3 decembrie 2021 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 noiembrie 2022, au decis judecătorii ÎCCJ.

Elit - Gustul Desăvârșit

Motivare sentință nr. 1796/2021 din data de 03.12.2021 (rămasă definitivă la ÎCCJ):

În legătură cu excepția lipsei de interes a reclamanților, Curtea a reținut următoarele:

„De altfel, ținând seama de spectrul foarte larg de drepturi și libertăți afectate prin HG nr. 1183/2021, este aproape IMPOSIBIL a se susține că persoanele nevaccinate, netrecute prin boală și netestate nu ar fi vătămate, actul contestat vizând practic viața de zi cu zi a cetățenilor, în cele mai obișnuite manifestări ale ei.

Față de cele de mai sus, excepția lipsei de interes va fi respinsă ca neîntemeiată.”

În ceea ce privește cererea de suspendare a executării actelor contestate, Curtea a reținut următoarele:

„Interzicerea accesului la o procedură judiciară de suspendare a efectelor vătămătoare ale actului administrativ constituie, evident, o ingerință în DREPTULUI DE ACCES LA JUSTITIE (recunoscut de art. 21 din Constituția României, de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, de art. 47 din Cartea drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, de art. 8 și 10 din Declarația Universală a Drepturilor Omului).

Fiind vorba de o ingerință în exercitarea unui drept fundamental, ea trebuie să respecte condițiile impuse de art. 53 din Constituția României și de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

Dacă în cazul actelor administrative care au o acțiune îndelungată în timp (ce depășește durata obișnuită de soluționare definitivă a unei acțiuni în anulare, în contenciosul administrativ), s-ar putea admite (nu neapărat fără obiecții, dar acestea exced acțiunii de față) că o astfel de ingerință ar fi una prevăzută de lege (art. 5 alin. 3 din Legea nr. 554/2004), că ar urmări un scop legitim (ducerea la bun sfârșit a măsurilor de înlăturare a consecințelor unei epidemii) și că ar fi una proporțională (datorită posibilității încetării pe viitor a efectelor vătămătoare ca urmare a admiterii definitive a acțiunii în anulare, coroborate cu posibilitatea solicitării de despăgubiri retroactive pentru perioada de acțiune a actului vătămător), în schimb, în cazul actelor administrative cu o durată scurtă de aplicare (ce își epuizează efectele înainte de pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive de anulare a actului), cel puțin condiția proporționalității ingerinței nu este îndeplinită.

În această privință este incidentă decizia nr. 392/2021 din al cărei conținut rezultă că, în viziunea Curții Constituționale, dreptul de acces la justiție (art. 21 din Constituție) al persoanei vătămate de o autoritate publică (art. 52 din Constituție), printr-un act administrativ (art. 126 alin. 6 din Constituție) este unul efectiv numai în măsura în care persoana vătămată poate să înlăture în mod concret și eficient consecințele actelor administrative atacate, în perioada în care acestea produc efecte.

Ca atare, atunci când, într-un caz concret, se analizează dacă reclamantul a avut un drept de acces la justiție efectiv și eficient, trebuie cercetat ansamblul mijloacelor legale procesuale puse la dispoziția acestuia de către stat, mai exact, dacă acest ansamblu era apt să ducă la obținerea rezultatului de mai sus, respectiv să înlăture în mod concret și eficient consecințele actelor administrative atacate, în perioada în care acestea produc efecte.

În consecință, analiza efectivității dreptului de acces la justiție nu se face prin raportare numai la dispozițiile art. 5 alin. 3 din Legea nr. 554/2004 (despre care s-ar putea susține că nu au fost constatate ca neconstituționale până în prezent), ci atât în raport de acest text, cât și de celelalte posibile remedii legale prevăzute de Legea nr. 554/2004 (acțiunea în anulare și acțiunea în despăgubiri), verificându-se efectul cumulat al acestora.

Curtea conchide că, în atare condiții, DREPTUL de ACCES LA JUSTITIE al reclamanților este LIPSIT de caracterul său efectiv (condiție intrinsecă, de altfel, oricărui drept, dat fiind că orice reglementare are ca scop instituirea și protejarea unor drepturi concrete, reale, nu teoretice, virtuale), cetățenii neputându-se sustrage practic niciodata aplicarii actului vătămător, singura posibilitate de remediu constituind-o solicitarea de despăgubiri post-factum.

În concluzie, trebuie să se rețină că, în privința hotărârilor de guvern de prelungire a stării de alertă, neputând obține beneficiul încetării pe viitor a acțiunii vătămătoare, cetățenii nu beneficiază de un acces efectiv la justiție și că ingerința în acest drept nu este proporțională, fiind deci o ingerință contrară art. 53 din Constituție.”

În privința acțiunii în anulare, Curtea a reținut:

„În ceea ce privește faptul că măsurile aduc atingere drepturilor și libertăților, se constată, într-adevăr, din perspectiva persoanelor care nu sunt vaccinate/trecute oficial prin boală/testate, dispozițiile de mai sus nu constituie restrângeri ale drepturilor și libertăților, ci NEGARI, ANIHILARI ale lor, persoanelor în cauză fiindu-le REFUZATA absolut exercitarea acestor drepturi/libertăți.

Or, un drept care nu poate fi exercitat NU EXISTA, dat fiind că, după cum s-a arătat în privința dreptului de acces la justiție, orice reglementare își propune recunoașterea unor drepturi reale, concrete, efective, adică exercitabile și nu teoretice, abstracte, virtuale, neexercitabile.”

Asadar, judecatorul de buna credinta Amer Jabre a desfiintat in motivarea de 40 de pagini Guvernul Romaniei. Magistratul arata cum autoritatile se folosesc de lacunele legislative actuale pentru a prelungi starea de alerta cu inca 30 zile astfel incat cetatenii discriminati sa aiba sanse tot mai mici de a le ataca la instanta.

Totodata, acest judecator de buna credinta se foloseste de ocazie pentru a arunca la gunoi Certificatul Verde. Insa nu anulearea este spectaculoasa, ci suspendarea Certificatului Digital, in ciuda blocajului din Legea nr. 554/2004.

In ceea ce priveste anularea HG 1242, judecatorul Curtii de Apel Bucuresti arata ca restrictiile nu doar ca sunt excesive si discriminatorii impotriva romanilor nevaccinati, ci aduc atingere insesi existentei unor drepturi si libertati (exemplu : libertatea de miscare sau dreptul la sanatate).

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 27 noiembrie 2022. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 27 noiembrie 2022. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 27 noiembrie și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe.

*Colegiul Național „Titu Maiorescu”, Aiud, județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale de execuție, vacante, de îngrijitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • studii medii (liceale, cu diplomă de bacalaureat)
 • vechime în muncă, minimum 1 an;
 • abilități de comunicare și relații publice.
 • vârsta minimă reglementată de prevederile legale (minim 18 ani împliniți);
 • capacitate deplină de exercițiu
 • abilități de lucru în echipă
 • disponibilitate la program flexibil
 • răspunde de starea de curățenie și igiena în sectorul repartizat
 • răspunde de inventarul încredințat
 • știe să folosească ustensilele de lucru precum și produsele de curățenie
 • efectuează deplasări în interes de serviciu, în limita sarcinilor, atribuțiilor și responsabilităților din fișa postului
 • efectuează și alte sarcini trasate de către conducere în limita capacității sale fizice și intelectuale și a programului de lucru
 • cunoștințe de legislație specifice locului de muncă
 • cunoștințe în domeniul Sănătății Securității în Muncă și PSI

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 06 decembrie 2022, între ora 15.00: termenul limită pentru depunerea dosarelor;
 • 14 decembrie 2022, ora 12.00: proba practică;
 • 19 decembrie 2022, ora 12.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Colegiul Național „Titu Maiorescu”, Aiud, str. Ecaterina Varga, nr. 10, județul Alba, telefon 0258/861.946.

*Școala Gimnazială „Nicolae Drăgan”, Galda de Jos, Județul Alba organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcţiei contractuale, de execuție, vacante, de îngrijitor.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • nivel studii: școală profesională, studii liceale cu diplomă de bacalaureat sau fără diplomă de bacalaureat;
 • curs de igienă absolvit;
 • domiciliul stabil în comuna Galda de Jos;
 • nu se solicită vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 06 decembrie 2022, ora 15.00: termenul limită pentru depunerea dosarelor;
 • 14 decembrie 2022, ora 11.00: proba scrisă;
 • 16 decembrie 2022, ora 13.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Școala Gimnazială „Nicolae Drăgan”, Galda de Jos nr. 247, județul Alba, telefon 0258/846.123.

*Serviciul de Salubrizare și Administrare a Domeniului Public și Privat Câmpeni, județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale, de execuție, vacante, de administrator în cadrul Compartimentului administrativ al serviciului.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • nivelul studiilor: studii medii;
 • vechime în muncă: 3 ani.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 05 decembrie 2022, ora 16.00: termenul limită pentru depunerea dosarelor;
 • 13 decembrie 2022, ora 10.00: proba scrisă;
 • 15 decembrie 2022, ora 10.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Serviciul de Salubrizare și Administrare a Domeniului Public și Privat Câmpeni, str. Av. Iancu nr. 5, județul Alba, telefon 0744/395.773.

*Comuna Șugag, Județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcţiei contractuale, de execuţie, vacante, de servant pompier, cod COR 541104, cu 0,5 normă, 4 h/zi, 20 h/săptămână, studii M/G, din cadrul Compartimentului întreținere, gospodărire, ordine publică și siguranță.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • studii (obligatoriu): studii medii/generale;
 • vechime (obligatoriu): vechime în muncă cel puțin 5 ani;
 • certificate de absolvire curs servant pompier, cod COR 541104;
 • domiciliul stabil în comuna Șugag.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 15 decembrie 2022, ora 13.00: proba scrisă;
 • data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Comuna Șugag, str. Valea Frumoasei nr. 180, județul Alba, telefon: 0258/746.177, fax 0258/746.177.

*Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale, de execuție, vacante, de muncitor calificat – electrician, tr. I (COR 741307) din cadrul Serviciului tehnic și de investiții.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • studii medii (minimum 10 clase) și calificare în meseria de electrician (dovedită cu diplomă de absolvire a școlii profesionale de profil sau cu diplomă de absolvire a liceului tehnologic de profil sau cu certjfjcat de calificare profesională);
 • minimum 4 ani vechime în muncă în meseria de electrician.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 16-28 noiembrie 2022, luni până vineri, orele 08.00-12 00 și 14.00-16.00: termenul limită pentru depunerea dosarelor – la Registratura universității;
 • 13 decembrie 2022, ora 09.00: proba practică;
 • 15 decembrie 2022, ora 10.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, str. Gabriel Bethlen nr. 5, judeţul Alba, telefon: 0258/806.276.

*Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale, de execuție, vacante, de muncitor calificat – zugrav, tr. I (COR 713102) din cadrul Serviciului tehnic și de investiții.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • studii medii (minimum 10 clase) și calificare în meserie (dovedită cu diplomă de absolvire a școlii profesionale de profil sau cu diplomă de absolvire a învățământului obligatoriu de 10 ani/diplomă de absolvire a liceului însoțită de un certificat de calificare profesională într-o meserie din grupa minoră 713 – zugravi, vopsitori, curățitori de fațade și asimilații acestora sau din grupa minoră 712 – muncitori constructori la lucrări de finisare și asimilații acestora) sau din grupa minoră 711 – muncitori constructori și asimilați;
 • minimum 4 ani vechime în muncă în profilul postului.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 16-28 noiembrie 2022, luni până vineri, orele 08.00-12 00 și 14.00-16.00: termenul limită pentru depunerea dosarelor – la Registratura universității;
 • 12 decembrie 2022, ora 09.00: proba practică;
 • 14 decembrie 2022, ora 10.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, str. Gabriel Bethlen nr. 5, judeţul Alba, telefon: 0258/806.276.

*Primăria Comunei Valea Lungă, judeţul Alba, organizează concurs de ocupare pe perioadă nedeterminată a funcției vacante de muncitor calificat I 0,5 normă, cu un timp de muncă de 20h/săptămână.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • studii medii atestate cu diplomă de bacalaureat, calificare atestată cu diplomă/certificat de absolvire/calificare profesională în următoarele domenii: operatori la mașini și instalații/ constructori şi asimilaţi/ muncitori calificați în industria alimentară, prelucrarea lemnului, confecții și alți lucrători asimilați.
 • vechime minimă în muncă – 10 ani
 • program de lucru flexibil cu disponibilitate de deplasare în teren
 • disponibilitate de lucru peste program.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 28 noiembrie 2022, ora 1400: termenul limită de depunere a dosarelor;
 • 09 decembrie 2022, ora 10:00: proba scrisă, în sala de şedinţe;
 • 12 decembrie 2022, ora 10:00: proba interviu, în sala de şedinţe.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Primăria Comunei Valea Lungă, strada Victoriei, nr.328B, judeţul Alba, telefon: 0258/888.102, interior 18.

*Liceul Tehnologic Sebeș, județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale de execuție, vacante, de îngrijitor grădiniță.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • nivelul studiilor – minimum studii gimnaziale;
 • vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului: nu necesită.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 09 decembrie 2022, ora 09.00: proba practică;
 • 13 decembrie 2022, ora 09.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Liceul Tehnologic Sebeș, cu sediul în Sebeș, strada Dorin Pavel nr. 2, județul Alba, telefon: 0258/731.010.

*Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale, de execuție, vacante, de secretar, gr. IIS, din cadrul Secretariatului general – Cabinet prorectori.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • nivel studii: studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă [diplomă de licență + diplomă de master pentru candidații care au absolvit ciclul I+II Bologna sau diplomă echivalentă celor două cicluri în cazul candidaților care au absolvit anterior sistemului Bologna, potrivit prevederilor art. 8 alin. (3), coroborate cu ale ari. 18 alin. (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările și completările ulterioare, și potrivit prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011];
 • vechime în muncă: minimum 5 ani, dovedită cu carnetul de muncă/adeverințe pentru perioada ulterioară anului 2011 [adeverințe eliberate în condițiile art. 34 alin. (5) din Codul muncii, republicat, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 7 alin. (5)-(6) din H.G. nr. 905/2017, cu modificările și completările ulterioare].
 • Alte condiții specifice, ce pot fi dovedite cu certificate/ adeverințe:
  • vechime în activități de secretariat minimum 6 luni;
  • cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională (dovedită prin certificat de competență lingvistică);
  • cunoștințe de operare PC (MS Office, Word, Excel, poștă electronică).
Concursul se va organiza conform calendarului următor:

16-29 noiembrie 2022, luni până vineri, orele 08.00- 12 00 și 14.00-16.00: termenul limită pentru depunerea dosarelor – la Registratura universității;
12 decembrie 2022, ora 09.00: proba scrisă;
15 decembrie 2022, ora 10.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, str. Gabriel Bethlen nr. 5, judeţul Alba, telefon: 0258/738.201.

*Primăria Municipiului Blaj, județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcțiilor contractuale de execuție, vacante, la Biroul Integrare Europeană, după cum urmează:

 1. expert, gradul debutant, studii S;
 2. referent, treapta II, studii M,

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • expert, gradul debutant, studii S:
  • studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în ramura de știință științe economice;
 • referent, treapta II, studii M:
  • studii medii finalizate cu diplomă de bacalaureat;
  • vechime în muncă: minimum 1 an.

   Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 06 decembrie 2022, inclusiv: termenul limită pentru depunerea dosarelor;
 • 14 decembrie 2022, ora 10.00: proba scrisă – Piața 1848 nr. 16;
 • data și ora interviului se vor comunica ulterior.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Primăria Municipiului Blaj, județul Alba, str. Dr. Vasile Suciu nr. 4, telefon: 0258/710.110; fax 0258/710.014, mobil: 0766/396.539.

*Biblioteca Națională a României, București, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată/determinată de 36 luni, a funcțiilor contractuale de execuție, respectiv 1 post de conducere, vacante/temporar vacante, astfel:

 • Denumirea posturilor de execuție vacante: câte 1 post vacant din următoarele:
  1. Referent de specialitate S II , Cod COR 242314,
  2. Referent de specialitate S III , Cod COR 235901;
  3. Economist SIA , Cod COR 243201;
  4. Muncitor calificat I (mecanic auto) atribuții șofer Cod COR 723103,
  5. Redactor S I Cod COR 264211,
  6. Conservator S IA (investigații fizico-chimice și biologice) Cod COR 262102,
  7. Conservator M I Cod COR 441508,
  8. Bibliotecar  M II Cod COR 441101,
  9. Portar filiala din Alba Iulia Cod COR 962909,
  10. Analist S I  Cod COR 251201,
  11. Director (tehnic) grad II Cod COR 112024;
  12. 4 posturi Bibliotecar  S II, Cod COR 262202 .
 • Denumirea postului de execuție temporar vacant:
  1. Referent de specialitate S II SSM , Cod COR 226302, pe perioada determinată de 36 de luni.

   Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • Pentru posturile vacante:
  • 18 noiembrie 2022 – 06 decembrie 2022, între orele 08.00 și 16.30: perioada cu data limită de depunere a dosarelor;
 • Pentru postul temporar vacant:
  • 25 noiembrie 2022 – 06 decembrie 2022, între orele 08.00 și 16.30: perioada cu data limită de depunere a dosarelor;
 • 13 decembrie 2022, ora 10.00: proba scrisă/practică (după caz);
 • 19 decembrie 2022, ora 10.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Biblioteca Națională a României, București, Bd. Unirii 22, sectorul 3, telefon: 021/315.90.57, 021/314.24.34, int. 1027, 1036 și 1025.

*Colegiul Național „Lucian Blaga”, Sebeș, județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale, de execuție, vacante, de secretar debutant – 0,5 normă.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • Studii de specialitate: superioare (administrație publică, economice)
 • Perfecționări (specializări): nu se solicită
 • Cunoştinţe avansate de utilizare și operare PC ( Excel, Word, Internet, poștă electronică, baze de date)
 • Limba engleză: nivel mediu
 • Abilități, calități și aptitudini necesare: foarte bune abilități de comunicare în limba română, capacitate de integrare în colectiv, munca în echipă, seriozitate, conștiinciozitate și flexibilitate
 • Cerințe specifice: nu se solicită
 • Vechime: nu se solicită

   Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 08 decembrie 2022, ora 13.00: termenul limită pentru depunerea dosarelor;
 • 19 decembrie 2022, ora 10.00: proba scrisă;
 • 21 decembrie 2022, ora 10.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Colegiul Național „Lucian Blaga”, Sebeș, cu sediul în Sebeș, str. Călugăreni nr. 49, județul Alba, telefon 0258.731.217.

*Primăria Comunei Râmeț, judeţul Alba, organizează concurs de ocupare pe perioadă nedeterminată a funcției vacante de asistent medical comunitar debutant, la Compartimentul Asistență Socială.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • studii postliceale, absolvite cu diplomă, specializarea în asistent medical generalist;
 • certificat de membru și adeverința pentru participare la concurs (valabilă 30 de zile de la data emiterii) eliberate de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România;
 • permis conducere categoria B.

   Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 09 decembrie 2022, ora 16.00: termenul limită de depunere a dosarelor;
 • 16 decembrie 2022, ora 10.00: proba scrisă;
 • 19 decembrie 2022, ora 10.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Primăria Comunei Râmeț, str. Principală, nr.1, judeţul Alba, telefon: 0258/880.026.

*Grădinița cu Program Prelungit ,,Primii Pași”, Aiud, județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale de execuție, vacante de secretar – 0,25 normă.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • Nivel studii- studii superioare, cu diplomă de licență;
 • Vechime minimă în domeniul resurselor umane-1 an;
 • Cunoștințe privind managementul resurselor umane;
 • Cunoștințe de utilizare a softurilor specifice activității:REVISAL,SIIIR;
 • Cunoștințe privind întocmirea și administrarea corespondenței oficiale;
 • Noțiuni de comunicare și relații publice;

   Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 13 decembrie 2022, între ora 16.00: termenul limită pentru depunerea dosarelor;
 • 20 decembrie 2022, ora 10.00: proba practică;
 • 22 decembrie 2022, ora 10.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Grădinița cu Program Prelungit ,,Primii Pași”, Aiud, str. Sergent Hațegan, nr. 3, județul Alba, Tel./Fax: +40 258 861465, e-mail: [email protected]

*Primăria Municipiului Alba Iulia, județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată, pe perioada de implementare a proiectului, a funcției contractuale de execuţie vacante, de consilier școală după școală – cod COR 263412 – Unitatea de Management a proiectului „O nouă viață în „LUMEA NOUĂ” – Alba Iulia”. Durata timpului de lucru pentru funcția contractuală de consilier școală după școală, este de 2 ore/zi, respectiv 10 ore/săptămână.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • Studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în ramura de știință (RSI): sociologie sau psihologie și științe comportamentale;
 • Vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei contractuale: nu este necesară.

   Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 05 decembrie 2022 : termenul limită de depunere a dosarelor;
 • 14 decembrie 2022, ora 11.00: proba scrisă.
 • ora si data interviului se vor comunica ulterior.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Primăria Municipiului Alba Iulia din Calea Moţilor nr. 5 A, et. 2, județul Alba, telefon 0372/586.473.

*Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 13, Alba Iulia, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale, de execuție, vacante, de îngrijitor grupă învățământ preșcolar.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • disponibilitatea de a lucra in schimburi, 6-14, 8-16, 10-18
 • studii : generale sau medii
 • vechime: cel puțin 1 an
 • cursuri de igienă absolvite sau dovada înscrierii la curs
 • să cunoască și să poată identifica materialele de curățenie de bază, necesare în activitatea de curățenie.
 • să aibă deprinderi practice specifice activității de curățenie
 • abilități, calități și aptitudini necesare: persoană serioasă, stabilă emoțional, responsabilitate și corectitudine
 • disponibilitate pentru desfăşurarea unor activităţi în week-end

   Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 13 decembrie 2022, ora 12.00: termenul limită pentru depunerea dosarelor;
 • 20 decembrie 2022, ora 09.00: proba scrisă;
 • 20 decembrie 2022, ora 10.30: proba practică;
 • 20 decembrie 2022, ora 13.00: proba practică.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13, Str. Energiei nr. 21, Alba lulia, județul Alba şi la telefon: 0258/820.057, e-mail [email protected]

*Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 16, Alba Iulia, județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale, de execuție, vacante, de îngrijitor copii.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • Nivelul studiilor: studii
 • Abilități de relaționare – comunicare cu întreg personalul unității de învățământ;
 • Curs de igienă efectuat valabil
 • Abilități de lucru în echipă
 • Răspunde de inventarul încredințat
 • Disponibilitate pentru lucru în 2 schimburi
 • Efectuează și alte sarcini trasate de către conducere
 • Condiții vechime: experiența pe un post similar constituie avantaj

   Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 13 decembrie 2022, ora 12.00: termenul limită pentru depunerea dosarelor;
 • 20 decembrie 2022, ora 09.00: proba scrisă;
 • 20 decembrie 2022, ora 11.00: proba practică;
 • 20 decembrie 2022, ora 12.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 16, Str. Tudor Vladimirescu, Nr. 143, Alba lulia, județul Alba şi la telefon: 0731/308.639, e-mail [email protected]

*Școala Gimnazială Doștat, Județul Alba, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată, a funcției contractuale, de execuție, temporar vacante, de muncitor de întreţinere – 0,5 normă.

 • nivelul studiilor: 10 clase;
 • vechimea poate constitui un avantaj.

   Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 08 decembrie 2022, ora 14.00: termenul limită pentru depunerea dosarelor;
 • 15 decembrie 2022, ora 10.00: proba scrisă;
 • 16 decembrie 2022, ora 09.00: proba interviu.

Datele prezentate mai sus sunt orientative. Pentru confirmarea acestora, relații suplimentare detaliate privind atribuțiile postului, bibliografia și conținutul dosarului de concurs, vor fi puse la dispoziție, în zilele lucrătoare, pe site-ul instituției și/sau la sediul instituției angajatoare:
Școala Gimnazială Doștat, cu sediul în Doștat, str. Principală, nr. 235, Județul Alba, telefon 0258/764.601, sau 0767/801.550.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Vom avea patinoar și anul acesta la Alba Iulia: Ar putea fi deschis chiar de 1 Decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vom avea patinoar și anul acesta la Alba Iulia: Ar putea fi deschis chiar de 1 Decembrie

Veste bună pentru localnici și iubitorii sporturilor de iarnă care vor veni la Alba Iulia în acest sezon. Administrația locală va amenaja și în acest an patinoarul în Cetatea Alba Carolina.

Potrivit reprezentanților primăriei municipiului Alba Iulia, patinoarul va fi amplasat pe latura de vest a Cetății și se va încerca deschiderea lui pe data de 1 Decembrie.

„Dacă nu va încurca la evenimentele care se desfășoară în zona istorică în data de 30 noiembrie – 1 decembrie, va fi funcțional începând chiar cu data de 1 decembrie. Dacă nu, în prima duminică după 1 decembrie, 4 decembrie, când ne dorim să inaugurăm Târgul Sărbătorilor de Iarnă va fi deschis patinoarul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din nou, va fi două ore fără plată, o oră pentru persoanele cu dizabilități și apoi cu plată pentru adulți, în orele serii”, declara în urmă cu două săptămâni Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba.Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Istoria extraordinară a unui Messerschmitt 109 G, la Muzeul Unirii din Alba Iulia: Cum a reuşit prințul „Bâzu” Cantacuzino să transporte un pilot american, în fuzelajul avionului

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Istoria extraordinară a unui Messerschmitt 109 G, la Muzeul Unirii din Alba Iulia: Cum a reuşit prințul „Bâzu” Cantacuzino să transporte un pilot american, în fuzelajul avionului

Printre machetele de avioane aduse astăzi de pasionații de modelism din mai multe țări, la Alba Iulia, se află și un Messerschmitt 109 G, copia avionului de vânătoare al asului aviației române, Constantin Cantacuzino.

Cum a reușit acesta să transporte un pilot americat din România în Italia, în interiorul fuzelajului, în timpul celui de-al doilea război mondial ne povestește Mihai Câmpeanu, membru al asociației AMA. Povestea o puteți urmări de la minutul 1:45.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Aș dori să vă prezint un avion de vânătoare de fabricație germană, Messerschmitt 109 G6, folosit de noi în licență la IAR Brașov. Acest avion are o poveste extraordinară, deoarece după lovitura de stat de la 23 august 1944, când armata română a întors armele împotriva germanilor și având nevoie de ajutorul aliaților, unul dintre piloții americani capturați de români a fost introdus în fuzelajul avionului pilotat de prințul „Bâzu” Cantacuzino și a zburat la Foggia, la baza americană din Italia.

Acolo a înmânat documentele necesare pentru executarea raidului american asupra pădurii Băneasa unde era o concentrare mare de forțe și tehnică militară germană. Raidul a fost executat cu succes, iar „Bâzu” Cantacuzino, întrucât la acest avion fusese rupt trenul de aterizare, s-a întors înapoi în România cu un avion american”, a povestit Mihai Câmpeanu.

Constantin „Bâzu” Cantacuzino a fost considerat unul dintre cei mai buni piloţi ai aviaţiei sportive din România. Fiul lui Mihai Cantacuzino şi al Mariei Rosetti, s-a impus drept unul dintre cei mai împătimiți practicanți ai sporturilor de viteză, fie că a fost vorba de motociclism sau de aviaţia sportivă.

A fost unul dintre foarte puţinii piloţi de vânătoare care au reuşit să doboare avioane sovietice, americane şi germane, de la I-16, Yak-1,3,7,9, La-3,5, Spitfire, P-38 şi P-51 până la Fw-190F.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea