Stafilococ găsit în trei alimente servite de Revelion la Pensiunea Select din Alba Iulia. Restaurantul închis temporar și amendat după ce 19 persoane au ajuns la spital

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a deschis, luni dimineața, o anchetă epidemiologică și a efectuat o acțiune de control la restaurantul Pensiunii Select din Alba Iulia după ce un număr de 19 persoane care au sărbătorit aici Revelionul s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean cu probleme digestive, grețuri și vărsături.

”În urma analizelor de laborator a fost depistată bacteria stafilococ pe mâinile a doi angajați, pe blatul de feliat mezeluri, pe un cuțit pentru feliat, dar și în trei produse consumate: icre, pastramă și bulgărași de brânză cu verdețuri”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de DSP Alba.

DSP Alba a dispus suspendarea activității sălii de evenimente până la remedierea deficiențelor și a aplicat o amendă de 5.000 de lei pe persoană juridică.

Administratorul unității are obligația să efectueze controlul tuturor angajaților, prin analize de coprocultură și exudat, dar și să efectueze igienizarea localului și a bucătăriei, a suprafețelor de lucru și veselei. După realizarea acestora se vor preleva din nou probe de sanitație, iar dacă vor ieși corespunzătoare, activitatea unității va putea fi reluată.

Precizăm că la restaurantul în cauză au participat la petrecerea de Revelion circa 240 de consumatori, iar 19 au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, acuzând probleme digestive, grețuri, vărsături. Pacienții au vârste cuprinse între 18 și 55 de ani și niciunul nu a rămas internat, cazurile prezentate fiind ușoare, potrivit sursei citate.

UPDATE: O amendă de 5.000 de lei a fost aplicată și de DSVSA pentru depozitarea necorespunzătoare a alimentelor.

Citește și Petrecerea de Revelion organizată la o pensiune din Alba Iulia, încheiată la spital pentru 19 persoane care au acuzat probleme digestive

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...