Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Curier Județean

Stabilirea bugetului de venituri si cheltuieli ale bazei de tratament și agrement Băile Sărate Ocna Mureș. Proiectul, pe masa consilierilor județeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stabilirea bugetului de venituri si cheltuieli ale bazei de tratament și agrement Băile Sărate Ocna Mureș. Proiectul, pe masa consilierilor județeni

Pe masa consilierilor județeni din Alba se află două proiecte de hotărâre pentru Baza de tratament și agrement Băile Sărate Ocna Mureș, pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli, dar și modificarea unor articole la Acordul de asociere.

Prin adresa nr. 12/17 octombrie 2022, Societatea „Baza de tratament și agrement Băile Sărate Ocna Mureș” SA, înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Alba cu nr. 22147 din 18 octombrie 2022, prezintă spre aprobare Consiliului Judeţean Alba, Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022, sub forma şi structura aprobată de Ministerul Finanțelor Publice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Societatea a fost înființată la data de 30.06.2022 prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr.188, respectiv Hotărârea Consiliului Local Ocna Mureș nr. 140. La elaborarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022 s-a estimat începerea activității din luna noiembrie 2022.

Principalele prevederi ale bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2022, sunt:

Venituri totale prognozate în sumă de 887.500 lei;
Cheltuieli totale prognozate în sumă de 878.663 lei;
Profit brut estimat în sumă de 8.837 lei;

La momentul actual execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Amenajare bază de tratament și agrement în orașul Ocna Mureș” este finalizată, fiind în faza de prerecepție.

Baza de tratment și agrement reprezintă pentru orașul Ocna Mureș și pentru județul Alba un reper major în dezvoltarea potențialului turistic și balneoclimateric al zonei.

Având în vedere că execuția lucrărilor a fost finalizată, valoarea finală a acestora, inclusiv utilajele și echipamentele tehnologice, este de 36.103.856,48 lei.

De asemenea, în urma finalizării procedurii de achiziție publică și a semnării contractelor pentru dotările Bazei de tratment și agrement Ocna Mureș, valoarea totală a acestora este de 4.246.102,43 lei.

În acest acest context este necesară revizuirea valorii totale a investiției prin actualizarea valorică a cheltuielilor cu investiția de bază (construcții, instalații, utilaje și echipamente tehnologice) și a dotărilor Bazei de tratment și agrement Ocna Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Specialiștii Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, formați în domeniul prevenirii consumului de droguri

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Specialiștii Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, formați în domeniul prevenirii consumului de droguri

Săptămâna trecută, formatorii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Alba Iulia au susținut cursul „Formare de bază în domeniul drogurilor”, destinat personalului din cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia

La această activitate au participat 20 de specialiști din cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia – psihologi, asistenți sociali, asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari și juriști -, care au obținut informații necesare îmbunătățirii și dezvoltării competenţelor profesionale în domeniul prevenirii consumului de droguri și al serviciilor integrate acordate persoanelor consumatoare de droguri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tematica abordată a vizat principalele categorii de substanţe psihoactive şi efectele acestora, dobândirea de cunoştinţe referitoare la cadrul legal şi sistemul de coordonare a răspunsului instituţional în domeniul drogurilor, cunoaşterea etapelor parcurse de persoanelor consumatoare de droguri în cadrul circuitului integrat de asistenţă, abordări practice în asistența medico-psiho-socială a acestora, precum și dezvoltarea abilităților privind gestionarea aspectelor referitoare la factori de risc și de protecție în consumul de droguri, presiunea grupului și strategii de intervenție eficientă în situații problematice.

Reamintim faptul că, serviciile oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba sunt gratuite și confidențiale, iar persoanele interesate îi pot contacta pe specialiștii celor două instituții , potrivit următoarelor date de contact:

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba: Strada Unirii, nr. 1-3, telefon 0258.814.900, email: [email protected]
Direcția de Asistență Socială Alba Iulia: B-dul Republicii, nr. 26, telefon 0258.810325, email: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Poliția Locală, desfășurare de forțe pentru Ziua Națională a României: 50 de agenți trimiși pe teren de 1 Decembrie

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Poliția Locală, desfășurare de forțe pentru Ziua Națională a României: 50 de agenți trimiși pe teren de 1 Decembrie

Poliția Locală a municipiului Alba Iulia va trimite pe teren 50 de agenți cu ocazia activităților desfășurate de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2022, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor organizate de primărie și CJ, în Capitala Marii Uniri, de Ziua Națională a României

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: PROGRAM| PARADA MILITARĂ din Alba Iulia, de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ: Aproape 850 de militari și zeci de mijloace tehnice și autoutilitare vor participa la defilare

50 de polițiști locali din Alba Iulia vor fi în misiune la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României
Misiunea celor de la Poliția Locală, Serviciu din cadrul Primăriei Municipiului, începe în data de 29 noiembrie, la ora 07.00 și se încheie în data de 1 decembrie, la ora 24.00. Agenții vor fi echipați, printre altele, cu pistol, spray iritant lacrimogen și BodyCam pentru foto-video.
Obiectivele misiunii sunt următoarele:

-restrictionarea traficului rutier, în 29.11-30.11 (pentru repetițiile de la parada militară) și în data de 1.12. (pentru parada militara, respectiv retragerea detașamentelor și a tehnicii armate), pe străzile cu restricții de circulatie și pietonale

-menținerea ordinii la scena din Piața Cetății

-restricționarea și fluidizarea traficului rutier în zona barierei de acces către Cetatea Alba Carolina și a zonelor pietonale din interiorul Cetății

-identificarea, sancționarea și îndepărtarea persoanelor care apelează la mila publică

-alte obiective stabilite de șefii ierarhici și seful misiunii

Polițiștii locali vor acționa pe 3 schimburi, după cum urmează: 22 în schimbul I, 22 în schimnul II și 4 în schimbul III. Pe lângă cei 48 de agenți, la misiune mai iau parte și două persoane cu funcții de conducere.” a declarat viceprimarul Emil Popescu pe pagina personală de Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Parc fotovoltaic cu 1.532 de panouri solare, în municipiul Blaj: Primăria a depus cererea de finanțare

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Parc fotovoltaic cu 1.532 de panouri solare, în municipiul Blaj: Primăria a depus cererea de finanțare

Cererea de finanțare a proiectului ”Crearea unei facilități de producție de energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT (Primăria) Blaj” a fost depusă la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

” Am depus, la sfârșitul săptămânii trecute, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, o cerere de finanțare pentru proiectul „Crearea unei facilități de producție de energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT (Primăria) Blaj”, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).
 Prin proiect se propune realizarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 995,8 kWp, format dintr-un număr indicativ de 1.532 de panouri solare cu puterea electrică de vârf de 650 W, capacitatea instalată fiind corelată cu cu consumul propriu al solicitantului. În această configurație, parcul produce aproximativ 1,213,77 MWh anual, ceea ce duce la reducerea emisiilor cu gaze cu efect de seră (GES) cu 1.048,83 tone/an.
Parcul fotovoltaic va fi realizat pe un teren situat în strada Gheorghe Barițiu, zona fabricii IAMU, în suprafață totală de 34.500 mp.
 Prin implementarea acestui proiect, ne propunem:
– implementarea unei Centrale Electrice Fotovoltaice pentru autoconsum cu putere instalată de 995,8 kWp;
– obținerea unei potențiale economii anuale de energie de 1.213,07 MWh/an;
– reducerea emisiilor de CO2 cu minimum 1.048,83 tone/an, ca urmare a implementării CEF, contribuind la ținta Uniunii Europene de a reduce amprenta de carbon a orașelor.
 Valoarea totală a cererii de finanțare este de 6,5 milioane lei, din care 4,6 milioane lei valoare totală eligibilă și 1,9 milioane lei contribuție proprie de la bugetul local.
 Realizarea unui parc fotovoltaic la Blaj, într-un un oraș foarte bine dezvoltat economic, cu o industrie nepoluantă, face parte din strategia noastră privind construirea unui oraș european verde, alături de celelalte proiecte de mobilitate, transport ecologic, extinderea permanentă a spațiilor verzi, etc.
 „Blaj, oraș verde!”, obiectiv esențial pentru comunitatea noastră!
 Investim în Blaj, investim în noi!” a declarat Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului  Blaj

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea