Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sportivul român Polgar Levente va alearga de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României. ”Vreau să transmit un mesaj de pace, de unitate între etnii, de convieţuire în armonie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polgar Levente, sportivul român de etnie maghiară, va alerga de 1 decembrie, pentru al treilea an consecutiv distanţa de aproximativ 30 de km dintre Aiud şi Alba Iulia. Aiudeanul se va opri pe scările Sălii Unirii, unde va marca împreună cu ceilalţi participanţi la manifestări, Ziua Naţională a României.

Anul trecut, Levi a alergat distanţa dintre cele două oraşe împreună cu un prieten, Mircea Mureşan, angajat al Penitenciarului Aiud. În acest an, numărul alergătorilor va fi mult mai mare, pe pagina de Facebook a evenimentului creat de sportiv,” Aleargă de 1 Decembrie de la Aiud la Alba Iulia”, anunţându-se aproape 20 de participanţi. Plecarea din Aiud va fi la ora 07.00, din parcarea Colegiului ”Bethlen Gabor”, iar sosirea este programată în intervalul 09.30 – 10.00 la Sala Unirii.

”Este o invitaţie prietenească, nu sunt medalii, diplome, poate un ceai cald”, a scris sportivul din Aiud. ”Când am alergat de la Aiud la Alba Iulia m-am gândit la sacrificiul pe care l-au depus eroii noştri. Nu poţi să te gândeşti la lucruri negative de Ziua României. Cei 30 de kilometri i-am parcurs în trei ore şi 10 minute. Am venit într-un ritm plăcut, nu ne-am forţat”, a spus, anul trecut, Levi.

Sportivul şi însoţitorul său au depus o jerbă de flori la statuia lui Mihai Viteazul din Alba Iulia. Polgar Levente lucrează în construcţii şi are un handicap fizic de când era mic: şi-a pierdut o mână, într-un accident de tren, la vârsta de 6 ani. Acest lucru nu l-a împiedicat să înceapă o viaţă de sportiv şi să alerge chiar şi ultramaratoane de peste 100 de km.

Levi aleargă maratoane şi ultramaratoane cot la cot cu sportivi sănătoşi, pe care, uneori, îi şi depăşeşte în clasament. Se implică în diverse cauze ale asociaţiilor Persoanelor cu Handicap Neuromotor România şi „Little People Romania“. ”Vreau să transmit un mesaj de pace, de unitate între etnii, de convieţuire în armonie. Nu ne interesează ura. Eu port în mine două etnii, română şi maghiară. Nu am avut niciodată probleme între noi, românii şi maghiarii, trăim bine împreună”, a afirmat Levi.

Sportivul îşi doreşte să alerge în cea mai dură competiţie din lume, 6633 Arctic Ultra, considerată cea mai dură din lume, fiind câştigată de două ori de sportivul român Tibieriu Uşeriu. Dacă va ajunge la start, Levente Polgar va fi primul concurent din istoria competiţiei cu un handicap fizic. Între antrenamentele susţinute şi munca grea, Levi, cum îi spun prietenii, visează să facă istorie, adică să fie primul sportiv cu handicap fizic, care participă la cea mai dură competiţie din lume.

Pentru a putea concura acesta are nevoie de aproximativ 20.000 de euro, bani care ar acoperi taxa de participare, sania, echipamentele, biletele de avion şi cazarea.

 

 

 

 

Save


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea