// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Spitalul Județean începe achiziția pentru modernizarea blocului operator. Pediatria și oftalmologia, pe lista secțiilor care vor intra în reabilitare

În acest an, Spitalul Alba Iulia va începe procedura de achiziție de lucrări pentru bloc operator unic, care să aibă toate dotările necesare și să răspundă tuturor cerințelor unui spital județean. De asemenea, la începutul anului 2019, se vor achiziționa lucrări pentru reabilitarea pediatriei și compartimentului de oftalmologie.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza, a spus, miercuri, la radio Unirea FM, planurile care le are spitalul pe termen lung și scurt, o parte dintre ele fiind anunțate anterior pe site-ul nostru.

”Urmează etajul patru unde își desfășoară activitatea secția de cardiologie și secția de medicină internă. Apoi, în a doua etapă, la începutul anului următor, vrem să demarăm procedura de achiziție de lucrări pentru etajul cinci, unde acum funcționează secția de pediatrie și compartimentul de oftalmologie. Avem, de asemenea, în 2019 și 2020, în vedere secțiile de ginecologie și neonatologie. Etajul 1, cu secția de ortopedie și traumatologie, iar din acest an vom începe procedura de achiziție a lucrărilor pentru bloc operator unic care este foarte important”, a spus Diana Mârza.

Potrivit sursei citate, blocul operator va avea toate dotările necesare, tema de proiectare fiind prezentată și medicilor chirurgi.

Alte proiecte ale spitalului, prezentate pe site-ul nostru, sunt extinderea UPU, reabilitarea energetică, construirea secției de psihiatrie sau reabilitarea clădirii în care se va muta ambulatoriul.

În ultimii șapte ani s-au reabilitat total mai multe secții, între care Oncologia, Anestezia și Terapia Intensivă, Chirurgia, Radiologia, Laboratorul de analize medicale, Gastroenterologia, Nefrologia, compartimentul de Diabet, Unitatea de Primiri Urgențe, stomatologia din cadrul UPU, Urologia, Medicina Internă, Farmacia dar și spălătoria, investițiile ridicându-se la aproape zece milioane de euro, în această sumă fiind inclusă și aparatura medicală.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419